Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Ako nije problem, interesuje me sta znaci ako nemam prevelik testosteron.. Da ce se kasnije aktivirati sa zakasnjenjem, kada ce da mi pocnerast brada, razvit cu se cak jos mozda?!?
Jer ja definitvno nemam brade, sto je porijedak slucaj. Dosta puta sam upitao oca zbog cega je to, jer vecina momaka do sada imaju bradu. Imam prijatelja koji su sa 14 godina imali gustu bradu. Meni ce 20-ta godina sada polovinom sedmog mjeseca, a nemam ni najmanje dlacice po bradi, osim nekakvih brkova koji se jedva vide
Ne kažem ja da ti imaš nizak testosteron,da ga imaš ne bi izgledao kako si ti rekao jako fit.
Ali on verovatno nije uzrok što si se ti zaustavio sa rastom.
Medjutim postoje da kažem dve vrste testosterona.Jedan više deluje anabolički tj. utiče na rast mišića i koliko znam na dubinu glasa.Druga vrsta je androgeni koji ti daje muške karakteristike uključujući i maljavost.
E sada ako ti imaš dosta dlaka svugde po telu,a jel na licu nemaš,onda je možda to neki problem sa kožom lica.
A ako ih nemaš baš puno ni na telu onda je to možda problem sa tim androgenim testosteronom.Problem može biti u tome ako imaš pre malo masti u telu (do 9,10%),jer je za sintezu testosterona neophodno malo masti,ne kažem da trebaš biti kao Palma,nekih 15% bi bilo idealno.
Takođe kosa može biti pokazatelj,ako imaš male zaliske,i ako ti je tanja nego ranije onda imaš dosta tog androgenog test.
Ako sam dobro shvatio ja definitivno imam ovog prvog sto djeluje anabolicki, jer misice i dubok glas imam, dlakavost minimalna po cijelom tijelu. Plav sam takodje, zaliske nemam.