Upala zblobova

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Dodjoshka, da, crveni dlanovi imaju veze sa tim oboljenjem (kao i plavi i beli). Ako se vec kontrolisete u privatnim ordinacijama proverite i LATEX RF i REUMACEL, a ako nekim slucajem, ne daj Boze, budu pozitivni, pokushajte na sve moguce nacine da shto pre dodjete do Reumatoloskog instituta u Beogradu (ja bih preporucila doktorku Roksandru Stojanovic, mada mislim da pacijent ne moze birati lekara) ali sve jedno samo idite tamo.
Sve najbolje!
zlatko72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 09, 2007 10:20 pm

Post od zlatko72 »

Ako ne dobijete uput može da plati pregled (oko 1500 din.), a tada sigurno možete i da birate lekara (a možda i inače), samo se raspitajte na vreme kada radi za takve pacijente. Potrudiću se da pronađem broj telefona.
Dodjoska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 10:05 am

Post od Dodjoska »

Hvala vam svima na odgovorima.

Do sada sam uradila sledece rezultate:

Sedimentacija - 24
Fibrinogen - 5.8g/L
Reuma faktor - 3 IU/mL

S-Glukoza - 4.9 mmol/L
S-urea - 3.5 mmol/L
S-Kreatin - 74.8 umol/L
AST - 15U/L
ALT - 14U/L
CK - 51.5 U/L
LDH - 251 U/L

Fizicko-hemijski pregled i mikroskopski pregled sedimenta urina su ok. (da ne pisem sve posebno)

ASTO < 200
Bris iz grla - negativan (normalna flora)
Opet da napomenem da sam ova dva nalaza radila posle dva dana terapije Panklava.

ANA - negativan
ds-DNA - 10 U/ml
Imuno kompleks-peg - 520 mglL
Ukupni komplement - 137 U/ml

E sada me samo zanima za sta su ovi rezultati, tj. na sta je ciljala moja doktorka kada mi je dala da ih uradim.? I da li su potrebni jos neki rezultati?

Ja se sada dobro osecam, ne bole me zglobovi. Ne bih bas preuvelicavala stvari, ako za to nema potrebe. Jedino sto su mi dlanovi crveni (volela bih da to nije posledica upale zglobova, nego npr. ove vrucine :))
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Dobro je kad vam je ANA negativna! I enzimi su svi ok, samo ta sedimenitacija... i fibrionogen, opet bi moglo biti neshto reumatsko,ali u svakom sluchaju nije strasno koliko bi bilo da vam je ANA pozitivna! Mozda da ipak posetite reumatologa, sta god da je na pocetku je a na pocetku je sve lakse! Pozdrav!
Dodjoska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 10:05 am

Post od Dodjoska »

Nevena, hvala Vam puno na odgovoru.
Rezultate sam radila na samom pocetku, kada je upala bila jaka. Zbog toga je valjda sedimentacija i fibrinogen povisena. Bila sam na specijalistickom pregledu kod interniste reumatologa. Zglobovi su mi u redu, pokretni u sve strane....Sada me jedino povremeno zabole zglobovi na desnoj saci, kada nesto radim (cistim prasinu, peglam i sl.). A i osam sati dnevno koristim racunarskog misa, pa mozda zbog toga malo je duze potrebno da se ovi zglobovi oporave.
Iskreno da Vam kazem, kod mene na trajanje bolesi definitvno uticala sekiracija. I sto sam se vise nervirala bilo mi je gore.
Umirilo bi me kada bih znala da mora da boli neko vreme i da je malo duzi period oporavka.
Jos jednom hvala i sve najbolje Vam zelim.
Odgovori