Ujeo sam se za usnu i...........
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Ujeo sam se za usnu i...........
Pre mesec dana sam se slucajno ujeo za unutrasnju stranu donje usne. Pojavila mi se neka kvrzica bele boje. Nekad se skroz naduje i bas je bele boje, a nekada splasne i izgleda kao mali mehurcic boje sluzokoze. Ne znam kako sto bolje da opisem ali npr dosta lici na kurje oko koje se javlja na stopalima. Jel zna neko o cemu se radi i kako da se resim ovoga?
Re: Ujeo sam se za usnu i...........
Cao Darko, zaista mislim da nemaš razloga za brigu, napravio si ranicu na unutrašnjem delu usne, i zbog vrste mesta ona teško zarasta već se gnoji i bubri dok se ne regeneriše sama... Sačekaj koji dan i proćiće. Ono što možeš da uradiš jeste da ne jedeš neku tvrdu hranu kako ne bi slučajno napravio gore, ili jednostavno obrati pažnju da je što manje dodiruješ i da dolazi u kontakt sa hranom... Ako problem ne bude rešen za koji dan, obrati se lekaru, zaista nemam šta drugo da ti kažem.
Pozdrav.
Pozdrav.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
ja sam se ujeo za obraz sa unutrasnje strane(Sto bi rekli:omg) i dosta je velika ranica,sta radim?ispiram sa cajem od zalfije,ti ako hoces ili imas mozes i sa hexoralom...pomaze u svakom slucaju...
Ok. Hvala puno! Predpostavljao sam da je nesto tako ali me malo zbunjuje sto ne prolazi citav mesec pa rekoh da pitam 

propolis kapi i ispiraj ili otvori antibiotik-kapsulu pa par puta utrljaj na ranicu---nadam se da ce pomoci
Ipak sam jutros bio kod stomatologa. Kaze da je to neka cista (ne secam se tacnog naziva) koja je nastala kao posledica traume odnosno ujeda. Uglavnom je resenje da se odstrani hiruski. Kaze on da se nekim malim makazicama jednostavno odsece. Ako je potrebno usije se jednim koncicem i toliko. Mnogo manja verovatnoca je da ce nestati sama od sebe, tj da ce je tkivo resorbovati. Kaze da nema svrhe da stavljam bilo sta i samo da pazim da je ne pritiskam mnogo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
U pitanju je retenciona cista male pljuvacne zlezde koja se nalazi u usni. Kao sto je receno potrebna je mala hirurska intervencija.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Aktivan član
U pitanju je retenciona cista male pljuvacne zlezde koja se nalazi u usni. Kao sto je receno potrebna je mala hirurska intervencija.
Dr Milan Ivanovic
-
- Aktivan član
U pitanju je retenciona cista male pljuvacne zlezde koja se nalazi u usni. Kao sto je receno, resava se jednostavnom mini hirurskom intervencijom u lokalnoj anesteziji.
Dr Milan Ivanovic
-
- Aktivan član
U pitanju je retenciona cista male pljuvacne zlezde koja se nalazi u usni. Kao sto je receno, resava se jednostavnom mini hirurskom intervencijom u lokalnoj anesteziji.
Dr Milan Ivanovic
-
- Aktivan član
Dr Milan Ivanovic
-
- Aktivan član
Dr Milan Ivanovic
Da, retenciona cista. Da li znate koliko otprilike kosta hirusko uklanjanje?
-
- Aktivan član
Ne bih znao, ali idite na maksilofacijalnu hirurgiju pa ce vam oni sve reci.
Dr Milan Ivanovic
Jutros sam bio kod oralnog hirurga i pogledao je, kaze da nije siguran, moze da bude retenciona cista pljuvacne zlezde ili papilom ali sve jedno jedini nacin da se izleci je da se hiruski odstrani i zakazao mi je intervenciju za sutra. Rekao je da ce kada bude skinuo tu izraslinu poslati na patologiju, jer je to praksa da se tako radi.
Moja majka koja je veliki panicar, i koja je kada su upitanju bolesti potpuno neuracunljiva od kako je cula da ce to ici na patologiju ne moze da se smiri i vidim da je vec ufiksirala kako je to neki rak.
Da li imam razloga za zabrinutost?
Moja majka koja je veliki panicar, i koja je kada su upitanju bolesti potpuno neuracunljiva od kako je cula da ce to ici na patologiju ne moze da se smiri i vidim da je vec ufiksirala kako je to neki rak.
Da li imam razloga za zabrinutost?