Ujeo sam se za usnu i...........
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Ujeo sam se za usnu i...........
U pitanju je retenciona cista male pljuvacne zlezde koja se nalazi u usni. Kao sto je receno, resava se jednostavnom mini hirurskom intervencijom u lokalnoj anesteziji.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Aktivan član
U pitanju je retenciona cista male pljuvacne zlezde koja se nalazi u usni. Kao sto je receno, resava se jednostavnom mini hirurskom intervencijom u lokalnoj anesteziji.
Dr Milan Ivanovic
Da, retenciona cista. Da li znate koliko otprilike kosta hirusko uklanjanje?
-
- Aktivan član
Ne bih znao, ali idite na maksilofacijalnu hirurgiju pa ce vam oni sve reci.
Dr Milan Ivanovic
Jutros sam bio kod oralnog hirurga i pogledao je, kaze da nije siguran, moze da bude retenciona cista pljuvacne zlezde ili papilom ali sve jedno jedini nacin da se izleci je da se hiruski odstrani i zakazao mi je intervenciju za sutra. Rekao je da ce kada bude skinuo tu izraslinu poslati na patologiju, jer je to praksa da se tako radi.
Moja majka koja je veliki panicar, i koja je kada su upitanju bolesti potpuno neuracunljiva od kako je cula da ce to ici na patologiju ne moze da se smiri i vidim da je vec ufiksirala kako je to neki rak.
Da li imam razloga za zabrinutost?
Moja majka koja je veliki panicar, i koja je kada su upitanju bolesti potpuno neuracunljiva od kako je cula da ce to ici na patologiju ne moze da se smiri i vidim da je vec ufiksirala kako je to neki rak.
Da li imam razloga za zabrinutost?
-
- Aktivan član
Nema razloga za brigu, to je samo procedura koja se mora ispostovati. Po onome sto ste naveli gotovo sam siguran da je u pitanju retenciona cista, a o malignitetu nema ni govora.
Dr Milan Ivanovic
Hvala puno na savetima.
Jutros mi je obavljena intervencija, 15ak minuta je trajalo, stavljena su mi dva konca. Nista nije bilo strasno, jedino mi je sada usna natecena, doktor mi je preporucio da danas stavljam led i da jednem kasastu hranu barem dva dana. Sutra idem na kontrolu, a za 7 dana mi skida konce. Rezultati sa patologije stizu za 7 dana.
Hvala na savetima u svakom slucaju.
Pozdrav!
Jutros mi je obavljena intervencija, 15ak minuta je trajalo, stavljena su mi dva konca. Nista nije bilo strasno, jedino mi je sada usna natecena, doktor mi je preporucio da danas stavljam led i da jednem kasastu hranu barem dva dana. Sutra idem na kontrolu, a za 7 dana mi skida konce. Rezultati sa patologije stizu za 7 dana.
Hvala na savetima u svakom slucaju.
Pozdrav!
ja sam imao nesto slicno kao ti na na dvoresnjoj strani usne (moze se reci sredini ) poslali su me na maksilofackijalnu hirurgiju iza 10 minuta otstanili mi uz anesteziju i zabili mi tri konca danas se nista ne primecuje nema nikakvog belega