Tusiranje Hladnom vodom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 25, 2009 6:20 pm

Tusiranje Hladnom vodom

Post od goodbyemylover »

Poceo sam u zadnje vrijeme da se tusiram hladnom vodom, ali bas hladnom naravno pocnem od dolje pa na gore polako, da me ne uhvati srce.Ja mislim da bi mrtvaka ozivjeli kad bi ga kupali ovako ali nebitno, oko struka tj polnog organa stavljam kao neku kesu da ta hladna voda ne ide tuda, po malo vode ulazi ali sve u svemu ne smrzava se taj organ jer sam citao da kasnije ne mogu imati djece, tj moze doci do toga.Nesto me zanima mogu li da dobijem upalu pluca ili bubrega ako se kupam ovako ? Cim se istusiram ulazim u toplu prostoriju, blizu sporeta i obucem se, pa koliko je to zdravo i tako, vasa misljenja.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Re: Tusiranje Hladnom vodom

Post od bevana »

a zasto se kupas hladnom vodom? :)
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Tako nesto savetuje RikaZarai u svojim knjigama, ali to tusiranje hladnom vodom ide samo od dole do struka, a gore se covek pokrije itd, itd (ima ceo postupak kako i sta, ne secam se vise) mada meni ne bi palo na pamet da to radim.

Jedan moj rodjak se uvek na kraju tusiranja (mlakom vodom) kratkim i brzim mlazom prelije hladnom, ali na to je njegovo telo naviklo bukvalno odsamog rodjenja.

Licno uopste ne volim hladnocu.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

Jer je zdravo...citajte malo na netu...ja i glavu i sve...samo eto ono sto sam naveo ne tusiram tj stavljam nesto preko i to je to,samo me plasi da ne navucem neku prehladu nesto u vezi pluca bubrega.
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

pa ja mislim da treba na kraju tusiranja,kao sto je danka navela,ali dobro ti znas sta ti odgovara. :)
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

a dobro ono od dolje pa na gore... ponekad i vrucom vodom radi cirkulacije..nego me zanima ima li ko iskustva sa ovim...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ovakvo se tushiranje i kupke nikoem ne preporuchuju, vec kombinacija, toplo-hladno, i naravno ne vrela voda i ledeno hladna, nego umerene temperature, topla da je oko 5o-60 stepeni a hladna indiferentna od 31 ili neshto niza.

Tushiranje samo hladnom vodom je vash izbor i potreba, a da li vam prija to i sami znate, ne bash, ono shto mozete da postignete jeste pojachanje cirkulacije posle tushiranja, kada hladnom vodom bombardujete kozu docice do vazokonstrikcije krvnih sudova a po prestanku i utopljavanju do vazodilatacije, shirenja, krvnih sudova i na taj nachin cete poboljshati cirkulaciju, ako vam ej to zaista potrebno.

Sve ostalo je vash izbor i hir.

A o upali bubrega zaista :)

Mozete prehladiti pre moracovode ako se dugo tushirate ovako i prehladu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

"Mozete prehladiti pre moracovode ako se dugo tushirate ovako i prehladu!"
znaci da cu prehladiti ako nastavim ovako...
A moze li ono prvo mlakom vodom, pa hladnom, pa mlakom pa hladnom i to je to..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pa vi mozete da uradite sa svojim organizmom sta god hocete, nije na meni ili bilo kome na forumu , internetu ili svetu da vam kaze kako da se kupate.

Zaista imate dosta slobodnog vremena.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

kao prvo hvala na ukazanom postovanju, kao drugo ne moras mi se obracati sa Vi, i kao trece, oli ti meni reci ocu li se ja prehladiti ili ne ako nastavim ovako ?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

A koji je smisao ovako glupe radnje???

Ako trazis nesto extremnije, istusiraj se hladnom vodom, zimi, pa istrici na minus u neki tunel sa sto vecom promajom...

Ja sma svasta cuo i video...ali me uvek nesto iznenadi :roll:
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

moj muz se oduvek tusira hladnom vodom,kaze da tako moze da smrsa,jer organizam mora kao vise da radi da postigne pravu telesnu temperaturu.mislim glupo do boga,ali on misli da ce tako da smrsa i inace i ne voli toplu vodu.i nikad mu nistan nije bilo,hvala boguö.ja bogami sa vrelom :lol:
micka89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 2:37 pm

Post od micka89 »

Svakako nijedan esktrem nije zdrav.
Ja se tusiram mlakom vodom - ako je hladno onda pocnem sa malo toplijom, ali cim se zgrejem predjem na mlaku - i to mi je i dermatolog preporucio. Drugacije mi svakako ni ne prija, niti je, opste receno, zdravo. Najvise zbog srcke.
Voda treba biti takva da prvenstveno prija, da vam bude ugodno pod tushem. Inace je preporucljivo da se prvo kvase donji delovi tela, pa tek onda gornji, radi navikavanja na temperaturu, bez obzira koja je, nijednu ne moze telo da vam savrseno prihvati u trenutku.
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član

Post od goodbyemylover »

oke prestao sam :)
hvala na inf.
apencipen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2014 10:27 pm

Post od apencipen »

на мом блогу имате детањна упуства како стећи навику свакодневног туширања хладном водом и како доћи на тренинг. Има ту мало и претходног тренинга, не препоручујем на своју руку да се ради ова техника:
https://www.blogger.com/blogger.g?blogI ... 0;src=link
Odgovori