Кефир ми направио затвор

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

milannm
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 06, 2013 10:56 am

Re: Кефир ми направио затвор

Post od milannm »

Pazi da se ne zagrcneš žabo krastava i ljigava.
Drazenbg napisao:Хахахахахахахахаха
Izvinjavam se administratorima foruma.
milannm
Aktivan član
Aktivan član

Post od milannm »

Javiću se ja tebi privatnom porukom skote ogavni. Govno žablje. Šta ti hoćeš brabonjku jedan? MARŠ sa foruma!

Stevan Rakić napisao:Zorane zamolio bih da mi se javite privatnom porukom u vezi ovog clana ace. Izgleda da nas ima vise prevarenih. Meni nije uspeo da uzme novac jer mu nisam dao. Bilo mi je sumnjivo sve u vezi toga. Kada mi je trazio da uplatim odredjenu sumu novca po prijemu posiljke nije hteo da kaze precizno o kolikoj se sumi radi, pa sam ga odbio.
Ne znam kako se ovo dozvoljava, da preko foruma neko iskoriscava bolesne ljude?
Sacuvaj nas Boze u danasnja zla vremena od zlih ljudi.

Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

peniko, gotovo nikad u zivotu nije samo crno ili belo- vec se uglavnom radi o raznim nijansama sive- isto je i s tradicionalnom i alternativnom medicinom, (pa i sa ovim sukobom).
U razvijenim zemljama odavno se i alternativna medicina koristi rame uz rame s tradicionalnom i one su se manje vise ispreplele, a recimo u V. Britaniji u zdravstvenom sistemu su odavno ukljuceni i tzv "alternativci" jer u nekim poljima su se mnogo bolje pokazali. E, sad situacija kod nas je takva da ima prevaranata u svim porama drustva, a i mnogi i lekari i alternativci nisu na nivou. Cinjenica je da dobar kiroprakticar mnogo bolji za resavanje problema s kicmom, ali ako on nije dobar uglavnom ima vise stete nego koristi, na zapadu je malo dobrih kiroprakticara, u Srbiji? Mozda postoji jedan dobar, verovatno ne.
U lecenju depresije npr do pojave "KBT" tradicionalna medicina je pacijentima nanosila vise stete no koristi.
U svakom slucaju, mislim da mi kao korisnici treba da ukazemo na moguce metoda lecenja odredjene bolesti, a na njima je da sve provere, mislim da barem 99% ljudi nije toliko naivno da odma krene lecenjem s kantom ulja, a ona manjina koja krene, ne verujem da ce ponoviti gresku. Mozda sam grub, ali svi smo mi u zvotu naucili neke lekcije "udarajuci dupetom o ledinu".

Mislim da je problem u citavoj ovoj svinjariji nedostatak tolerancije, i egoizam- od svih, a takodje sam problem je sto ovaj forum nema administratora.

Uglavnom, necu vise izigravati policajca/advokata jer mi je ispod casti da se prepirem s bilo kim. Uostalom i sam si cuo onu:

" Ne upuštaj se u raspravu sa idiotom ! Spustit će te na svoj nivo i pobediti iskustvom "
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

milannm napisao:Šta lažeš seronjo neviđeni. Foliraš se i pretvaraš. Ko je vodio bitke? Jedino čega je bilo na forumu to su tvoje psovke. Godinama sereš po forumu. Gubi se sa foruma i leči se.

peniko napisao:@Jelisej: Mozda sam preostro reagovao prema tebi, ali u nastavku ces otprilike videti i zasto. Uglavnom, ponekad posetim forum da vidim kako stoje stvari sa nekim ljudima sa kojima sam, svojevremeno, borio iste bitke.

Forum je nekada bio koncipiran na sledeci nacin: Bilo je tema gde si u stalnoj prepisci sa doktorima, kojih je bilo mnogo. Funkcionisalo je tako da postavis pitanje, izneses parametre sa nalaza, onda ti oni iznesu svoje misljenje. Bilo je i tema gde su se clanovi foruma medjusobno hrabrili i razmenjivali iskustva (poput "anksioznost posle virusa"). Ono sto se dalje desilo imalo je sledecu gradaciju: Prvo su se pojavili alternativci, tj. zagovaraci alternativne medicine, sto je OK, lepo je izneti misljenje, cuti neko drugo i sl. Nakon njih su se pojavili zagrizeniji alternativci koji su oponirali lekarima na DOKTOR.RS forumu. I tu nije bilo problema, lekar izgradi reputaciju, pa ga clanovi mahom poslusaju. Problem je nastao kada se ogroman broj lekara nasao na udaru raznoraznih budala i ti lekari su, da ne bi gubili vreme sa budalama, napustili forum. Tada je on prestao da bude doktor.rs. Na zalost, sledeca faza je donela spamere poput aa_ace, koji otvoreno ljudima savetuje da odbijaju hemoterapiju i piju sodu bikarbonu. Ej, na DOKTOR.RS forumu. Poslednje vreme je doslo kada vise jedan lekar ne moze da se javi i pomogne savetom, od raznoraznih prodavaca i preprodavaca ulja od marihuane, petroleja, kospica svakojakih i ostalih gluposti, koja, i ako ne odmognu, sigurno nece pomoci.

Sada je pitanje zasto ljudi reaguju kako reaguju. Vidis, ima puno prodavaca raznih cudotvornih napitaka i ostalih gluposti koji umirucima uzimaju poslednju paru, obecavajuci im izlecenje. Na zalost, usled bezizlaznosti situacije, ovi se hvataju za slamku spasa i bacaju hiljade evra i pune dzepove varalicama i prevarantima poput aa_ace, koji se pojavljuje pod nekoliko nickova. Meni licno to smeta i tesko mi je kada vidim ljude sa poslednjim stadijumom karcinoma kako bivaju nasankani i kako se njihove porodice zaduzuju da bi punile dzepove prevarantima. Naravno, napraviti nekoliko nickova gde ces se truditi da napises kako je bas tvojoj tetki petrolej izlecio mikrocelularni karcinom pluca u IV stadijumu i nije tesko, covek koji racionalno rasudjuje to prepozna i produzi dalje. Na zalost, porodice ljudi koji se bore za svaki dah i previjaju od bolova, slozices se, nisu u poziciji da racionalno sagledaju problem, jer njima to racionalno znaci jos 2-3 meseca sa najmilijim. To prevarantima daje ogroman manevarski prostor. U celoj prici postoje i oni drugi. Oni ce se truditi da ukazu na racionalan i MEDICINSKI pristup, ukazujuci na opcije, ili, poput mene, sa mnogo manjim medicinskim znanjem, atakujuci na integritet onih koji pokusavaju da zavaljaju kantice benzina kao magicne lekove.

Tu dolazim do sustine. U celoj prici ne postoji kompromis izmedju ovih i onih, pa da mozes da ih primirujes. Mozes ti reci da sam ja psihicki bolestan, ne menja to mnogo stvari, ali praviti prosek i kompromis izmedju nekoga ko prvo posavetuje da odbijes terapiju, a onda ti uvali kanticu benzina za 150e i nekoga ko upotrebi rec "k****" te nece dovesti do univerzalno prihvacene istine, a u toj prici su, bar ja verujem, mnogo manje zlo oni koji, kao neku smesnu kontratezu varalicama, povremeno oteraju sve u majcinu. Iz tog razloga sam te, istina pregrubo i bespotrebno tendenciozno, iskritikovao. Samo sam hteo da ukazem na to, da nije dobro pomirivati lopova i policajca, zato sto je lopovu mesto u zatvoru, a policajcevo na braniku poretka i na repu lopovima.

Nesto me mrzi da ponovo zalazim u pricu, svakako nigde nece odvesti. Uglavnom, koliko god umobolan bio, sada radis pravu stvar. Svojim psovanjem, vredjanjem i pljuvanjem, meni stedis energiju, obzirom da bih ja radio isto to. Verovatno bih je usmerio na neke druge clanove, ali isti je efekat. Poceo si da useravas forum i to ce, neumitno, dovesti do toga da administratori reaguju i pocnu da ciste forum i, nadam se, vrate mu prvobitnu namenu. Ukoliko se to ne desi, toliko ce biti pun govana, da prodavci petroleja i raznih buckurisa vise nece tu moci da rade. U sustini, imamo win-win situaciju, sa tim da, ako forum postane govno, mnogobrojni koji traze medicinski savet pravih lekara, nece moci da dobiju isti, ali, svakako ga ni sada ne dobijaju.
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Jelisej napisao:peniko, gotovo nikad u zivotu nije samo crno ili belo- vec se uglavnom radi o raznim nijansama sive- isto je i s tradicionalnom i alternativnom medicinom, (pa i sa ovim sukobom).
U razvijenim zemljama odavno se i alternativna medicina koristi rame uz rame s tradicionalnom i one su se manje vise ispreplele, a recimo u V. Britaniji u zdravstvenom sistemu su odavno ukljuceni i tzv "alternativci" jer u nekim poljima su se mnogo bolje pokazali. E, sad situacija kod nas je takva da ima prevaranata u svim porama drustva, a i mnogi i lekari i alternativci nisu na nivou. Cinjenica je da dobar kiroprakticar mnogo bolji za resavanje problema s kicmom, ali ako on nije dobar uglavnom ima vise stete nego koristi, na zapadu je malo dobrih kiroprakticara, u Srbiji? Mozda postoji jedan dobar, verovatno ne.
U lecenju depresije npr do pojave "KBT" tradicionalna medicina je pacijentima nanosila vise stete no koristi.
U svakom slucaju, mislim da mi kao korisnici treba da ukazemo na moguce metoda lecenja odredjene bolesti, a na njima je da sve provere, mislim da barem 99% ljudi nije toliko naivno da odma krene lecenjem s kantom ulja, a ona manjina koja krene, ne verujem da ce ponoviti gresku. Mozda sam grub, ali svi smo mi u zvotu naucili neke lekcije "udarajuci dupetom o ledinu".

Mislim da je problem u citavoj ovoj svinjariji nedostatak tolerancije, i egoizam- od svih, a takodje sam problem je sto ovaj forum nema administratora.

Uglavnom, necu vise izigravati policajca/advokata jer mi je ispod casti da se prepirem s bilo kim. Uostalom i sam si cuo onu:

" Ne upuštaj se u raspravu sa idiotom ! Spustit će te na svoj nivo i pobediti iskustvom "
Razumem ideju, mozemo cak i zasnovati diskusiju na tezi da alternativna medicina moze pomoci. Problem je samo sto se, u medicini, metode naucnog dokazivanja zasnivaju na empirijskim in vitro i in vivo testovima pod kontrolisanim uslovima, a njihovi rezultati se precizno dokumentuju i statisticki obradjuju. Alternativna medicina se bazira na reci prodavca iz tog razloga, svako od nas moze napraviti neki buckuris, reci da leci rak i prodavati ga ljudima kojima neko umire i koji ne mogu racionalno da sagledaju stvari. Najveci broj onih koji ovde ordiniraju, rade upravo to. Iz tog razloga mislim da, kada se radi o tome da na forumu treba dozvoliti propagiranje petroleja, ulja od marihuane i sode bikarbone kao lekova za rak, nema sive boje, vec se radi o crnoj i beloj, a jednoj tu nije mesto. Kada govoris o sirem aspektu medicine, verovatno je da neke, nazovimo ih "alternativne" metode imaju bolji ucinak od zvanicnih i to je ono sto mnogim pacovima ovde daje mogucnost da rovare i pozivaju se na neke metode koje zaista funkcionisu prodajuci cudotvorne cajeve.
Cogito ergo doleo....
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

peniko, mi se jednostavno necemo sloziti, ali svako ima pravo na svoje misljenje- mislim da gresis oko same reci "alternativno"- sama znacenje te reci bih ja preveo kao "mogucnost izbora". Mnogo tzv "alternativnih" metoda su dokazani i u mngoim zemljama ih koriste i "tradicionalni" lekari. Dakle npr umesto leka koji podize nivo serotonina osoba moze alternativno uzeti 5-HTP, ili l-dopu umesto dostinex-a itd... Npr u V. Britaniji neke "alternativne" metode su dio NHS-a tj zdravstvenog osiguranja.
U SAD da ne pricam, oni su (pogotovo u endokrinologiji) barem 20 godina ispred Evrope. Da ne pricam o psiholosko/mentalnoj strani price- kod nas ako ides na neku terapiju odmah si "lud". Dok u nekim naprednijim zemljama ljudi idu cisto da se "unaprede". Svako moze da sledi svoj put, ja ovde zapravo samo upucujem ljude i zapravo ne promovisem nista- a licno koristim mnoge stvari za koje bi mnogim pala kosa na glavi da im kazem. Npr GHRP-2 + CJC-1295 periodicno koristim vec vise godina, i vecina ljudu nisu ni culi za ovo- a ustvari imas nebrojeno istrazivackih radova i studija na tu temu. Ja sam za sve sto pomaze.
Sto se kefira tice- ako neko ne voli aa_acu to ne znaci da kefir ne radi ono sto treba da radi. Licno ne korsitim kefir cest, ali koristim neke probioticke napitke i oni rade svoj posao. Cinjenica je da sa starenjem broj enzima i "dobrih" bakterija opada a samim time absorbcija mnogih vitamina i minerala- a kefir ili probiotici su mi bolji nego "fekalni transplant" koji se u SAD uveliko radi- sto je meni pomalo bizarno ali funkcionise i radi se u ozbiljnim klinikama.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

Мислим да се не ради о годинама живота него лошем начину живота и неправилној исхрани.

Шта ти је GHRP-2 + CJC-1295?

Узгред, тражио сам од администратора да укину мог лажног двојника aa-aca који је прекопирао личне податке од мене и представља се као ја, а они укинули мене. Шта рећи?! Сада користим овај aa aca уместо aa_aca - док ми и тај не укину. Такав је живот. 8)
Jelisej napisao:.....Cinjenica je da sa starenjem broj enzima i "dobrih" bakterija opada a samim time absorbcija mnogih vitamina i minerala- a kefir ili probiotici su mi bolji nego .....
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

To su peptidi koji oslobadjaju hormon rasta iz hipofize, da pojednostavim.

http://www.exyu-fitness.com/forum/vitam ... hrp-ghrh)/

jedno kratko vreme sam bio clan na ovom fitnes forumu, gde sam zapoceo temu o peptidima, ali vlasniku se iz odredjenih razloga nije svidela moj clanak o petidima, pa smo se prijateljski razisli.
Korisnikov avatar
aa aca

Post od aa aca »

Чиме се ти то бавиш када такве детаље знаш? :roll:
>
>
>
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

Meni je ovo zapravo hobi, pristalica sam tzv "hormonalne optimizacije" i polako radim na tome. Tokom godina procitao sam dosta stiva vezanih za ovo, kupio sam raznorazne informacije od raznoraznih ljudi koji su na jedan ili drugi nacin povezani s temom, i preko interneta/foruma sam pratio rad nekih od najboljih svetskih endokrinologa i takodje od ljudi koji su na "nadomjestku hormona", takodje sam (uglavnom preko foruma) dostra saradjivao s (najcesce americkim) bodibilderima- i onda sam sva ta saznanja uporedjivao- i mnogima se verovatno dize kosa na glavi od samog pomena bodibildera- no oni imaju vise iskustva s raznoraznim problemima i otklanjanju istih nego prosecan endokrinolog, uglavnom meni je to bila interesantna saradnja i stekao sam dosta znanja a i iskustva, a s druge strane njima sam pomogao da unaprede neke segmente svog rada, ponekad da se oporave a par puta sam ih savetovao u vezi "nadomjestka testosterona" ili bolje receno "nadomjestka hormona".
Korisnikov avatar
aa aca

Post od aa aca »

Видео сам ја да ти шијеш велику већину ендокринолога, а можда и све њих. Не знам да ли је тако у свету, али наши лекари престану да уче када заврше своје факултете и специјализације. Онда и оно мало што су знали, почну да заборављају. :D Трагично. :( Онда дођу на форум и главни аргумент им је тај да нико од нас није завршио медицински факултет. :lol:
>
>
>
milannm
Aktivan član
Aktivan član

Post od milannm »

peniko, skote, ako je neko usrao forum onda si to bio ti sa svojim rečnikom i ponašanjem. Sve sam tvoje nazovi tekstove pregledao i zaključio da si običan lažovčina i prevarant.

Zaključio sam još jednu poražavajuču stvar. Ti si lekar. Sada postaju mnogo jasnije tvoje namere i komentari.

Miči svoju svinjsku glavu sa foruma. Jadni li su oni koji dospeju u tvoju ordinaciju da ih lečiš.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

milannm napisao:peniko, skote, ako je neko usrao forum onda si to bio ti sa svojim rečnikom i ponašanjem. Sve sam tvoje nazovi tekstove pregledao i zaključio da si običan lažovčina i prevarant.

Zaključio sam još jednu poražavajuču stvar. Ti si lekar. Sada postaju mnogo jasnije tvoje namere i komentari.

Miči svoju svinjsku glavu sa foruma. Jadni li su oni koji dospeju u tvoju ordinaciju da ih lečiš.
Zamolio bih te da ne vredjas lekare, to je casno zanimanje- jeste da ima arogantnih bezobraznih, a i prevaranta ovih dana- ali ima i jako mnogo dobrih ljudi.
Ima dosta kod nas strucnjaka u odredjenim oblastima koji su ostali da rade u Srbiji i pomazu narodu iako su imali dobre financijske ponude.
Ne mozemo generalizovati ni jednu kategoriju ljudi.
milannm
Aktivan član
Aktivan član

Post od milannm »

Jelisej napisao:Zamolio bih te da ne vredjas lekare, to je casno zanimanje- jeste da ima arogantnih bezobraznih, a i prevaranta ovih dana- ali ima i jako mnogo dobrih ljudi.
Ima dosta kod nas strucnjaka u odredjenim oblastima koji su ostali da rade u Srbiji i pomazu narodu iako su imali dobre financijske ponude.
Ne mozemo generalizovati ni jednu kategoriju ljudi.
Simpatičan si mi pa nemoj vuć za jezik.

I gde ti vidiš ljude?! Izuzetak potvrđuje pravilo, bar tako kažu. Ima 5% ljudi među lekarima. :lol: :lol: :lol:
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

aa aca napisao:Видео сам ја да ти шијеш велику већину ендокринолога, а можда и све њих. Не знам да ли је тако у свету, али наши лекари престану да уче када заврше своје факултете и специјализације. Онда и оно мало што су знали, почну да заборављају. :D Трагично. :( Онда дођу на форум и главни аргумент им је тај да нико од нас није завршио медицински факултет. :lol:
Nisu nasi endokrinolozi ni bolji ni losiji od svetskih- po mojoj proceni- u proseku rekao bih da su mozda za nijansu bolji od Britanskih a za nijansu losijih od Americkih.
U Americi je sam istrazivacki rad dosta napredovao, a sami Amerikanci su manje skepticni i skloniji ka "samounapredjivanju" a i eksperimentisanju- pa to ubrzava.
Veliki je problem sto se u zapadnom svetu elita odvojila od vecine "standardnih" lekara i vecina njih ima svoje privatne klinike i kriju svoje "poslovne tajne"- a koliko oni naplacuju svoje usluge- uglavnom 500 eura po jednoj seansi, a i vise- no uglavnom ovi privatnici su za 20 god. ispred prosecnog endokrinologa.

Sto se Evrope tice- T. Herthoge, koji ima ordinaciju je jedini endokrinolog "na glasu" pa imucniji ljudi iz Britanije, Skandinavije svi idu kod njega- pa to govori na kom nivou je endokrinologija u Evropi. Takodje je problem sto kad se u zdravstvu nsto menja mora biti odredjena saglasnost strucnjaka pa zatim citav proces da se to promeni. Npr- u vezi stitne zlezde i TSH- jedna grupa strucnjaka kazu da bi gornja granica ref. vrednosti trebala da bude 2 a drugi 2.5 i dok se oni sloze... pa onda dok se stvari izmene.... uglavnom u par zemalja su odlucili da smanje gornju granicu na 3 (dok se ovi izdogovaraju).

Takodje je interesantna situacija sa recimo vitaminom d- trenutno je proracunata dnevna potreba negde oko 500-1000 IU, a udruzenje strucnjaka (koji se bavi vitaminom d) kaze da bi to trebalo da bude 5000 IU, a i vise... najveci paradoks je to sto cesto lekari daju pacijentima injekcije od 50 000 IU i to u trajanju od 8 - 16 nedelja, pa ti sad izracunaj... Inace iz mog iskustva- slozio bih se sa strucnjacima za vit d, vecina ljudi i sa 5 000 iU nisu mogli znatnije da podignu vitamin d. pa ti sad odi u trgovinu i pogledaj koliko IU ima suplemenat za vit d. A uporedi ga sa "now foods" koji ima 5 000 IU. I onda izracunaj i finansijski deo....
Odgovori