Drazenbg napisao:Хахахахахахахахаха
Кефир ми направио затвор
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Кефир ми направио затвор
Pazi da se ne zagrcneš žabo krastava i ljigava.
Izvinjavam se administratorima foruma.
Javiću se ja tebi privatnom porukom skote ogavni. Govno žablje. Šta ti hoćeš brabonjku jedan? MARŠ sa foruma!
Stevan Rakić napisao:Zorane zamolio bih da mi se javite privatnom porukom u vezi ovog clana ace. Izgleda da nas ima vise prevarenih. Meni nije uspeo da uzme novac jer mu nisam dao. Bilo mi je sumnjivo sve u vezi toga. Kada mi je trazio da uplatim odredjenu sumu novca po prijemu posiljke nije hteo da kaze precizno o kolikoj se sumi radi, pa sam ga odbio.
Ne znam kako se ovo dozvoljava, da preko foruma neko iskoriscava bolesne ljude?
Sacuvaj nas Boze u danasnja zla vremena od zlih ljudi.
peniko, gotovo nikad u zivotu nije samo crno ili belo- vec se uglavnom radi o raznim nijansama sive- isto je i s tradicionalnom i alternativnom medicinom, (pa i sa ovim sukobom).
U razvijenim zemljama odavno se i alternativna medicina koristi rame uz rame s tradicionalnom i one su se manje vise ispreplele, a recimo u V. Britaniji u zdravstvenom sistemu su odavno ukljuceni i tzv "alternativci" jer u nekim poljima su se mnogo bolje pokazali. E, sad situacija kod nas je takva da ima prevaranata u svim porama drustva, a i mnogi i lekari i alternativci nisu na nivou. Cinjenica je da dobar kiroprakticar mnogo bolji za resavanje problema s kicmom, ali ako on nije dobar uglavnom ima vise stete nego koristi, na zapadu je malo dobrih kiroprakticara, u Srbiji? Mozda postoji jedan dobar, verovatno ne.
U lecenju depresije npr do pojave "KBT" tradicionalna medicina je pacijentima nanosila vise stete no koristi.
U svakom slucaju, mislim da mi kao korisnici treba da ukazemo na moguce metoda lecenja odredjene bolesti, a na njima je da sve provere, mislim da barem 99% ljudi nije toliko naivno da odma krene lecenjem s kantom ulja, a ona manjina koja krene, ne verujem da ce ponoviti gresku. Mozda sam grub, ali svi smo mi u zvotu naucili neke lekcije "udarajuci dupetom o ledinu".
Mislim da je problem u citavoj ovoj svinjariji nedostatak tolerancije, i egoizam- od svih, a takodje sam problem je sto ovaj forum nema administratora.
Uglavnom, necu vise izigravati policajca/advokata jer mi je ispod casti da se prepirem s bilo kim. Uostalom i sam si cuo onu:
" Ne upuštaj se u raspravu sa idiotom ! Spustit će te na svoj nivo i pobediti iskustvom "
U razvijenim zemljama odavno se i alternativna medicina koristi rame uz rame s tradicionalnom i one su se manje vise ispreplele, a recimo u V. Britaniji u zdravstvenom sistemu su odavno ukljuceni i tzv "alternativci" jer u nekim poljima su se mnogo bolje pokazali. E, sad situacija kod nas je takva da ima prevaranata u svim porama drustva, a i mnogi i lekari i alternativci nisu na nivou. Cinjenica je da dobar kiroprakticar mnogo bolji za resavanje problema s kicmom, ali ako on nije dobar uglavnom ima vise stete nego koristi, na zapadu je malo dobrih kiroprakticara, u Srbiji? Mozda postoji jedan dobar, verovatno ne.
U lecenju depresije npr do pojave "KBT" tradicionalna medicina je pacijentima nanosila vise stete no koristi.
U svakom slucaju, mislim da mi kao korisnici treba da ukazemo na moguce metoda lecenja odredjene bolesti, a na njima je da sve provere, mislim da barem 99% ljudi nije toliko naivno da odma krene lecenjem s kantom ulja, a ona manjina koja krene, ne verujem da ce ponoviti gresku. Mozda sam grub, ali svi smo mi u zvotu naucili neke lekcije "udarajuci dupetom o ledinu".
Mislim da je problem u citavoj ovoj svinjariji nedostatak tolerancije, i egoizam- od svih, a takodje sam problem je sto ovaj forum nema administratora.
Uglavnom, necu vise izigravati policajca/advokata jer mi je ispod casti da se prepirem s bilo kim. Uostalom i sam si cuo onu:
" Ne upuštaj se u raspravu sa idiotom ! Spustit će te na svoj nivo i pobediti iskustvom "
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nesto me mrzi da ponovo zalazim u pricu, svakako nigde nece odvesti. Uglavnom, koliko god umobolan bio, sada radis pravu stvar. Svojim psovanjem, vredjanjem i pljuvanjem, meni stedis energiju, obzirom da bih ja radio isto to. Verovatno bih je usmerio na neke druge clanove, ali isti je efekat. Poceo si da useravas forum i to ce, neumitno, dovesti do toga da administratori reaguju i pocnu da ciste forum i, nadam se, vrate mu prvobitnu namenu. Ukoliko se to ne desi, toliko ce biti pun govana, da prodavci petroleja i raznih buckurisa vise nece tu moci da rade. U sustini, imamo win-win situaciju, sa tim da, ako forum postane govno, mnogobrojni koji traze medicinski savet pravih lekara, nece moci da dobiju isti, ali, svakako ga ni sada ne dobijaju.milannm napisao:Šta lažeš seronjo neviđeni. Foliraš se i pretvaraš. Ko je vodio bitke? Jedino čega je bilo na forumu to su tvoje psovke. Godinama sereš po forumu. Gubi se sa foruma i leči se.
peniko napisao:@Jelisej: Mozda sam preostro reagovao prema tebi, ali u nastavku ces otprilike videti i zasto. Uglavnom, ponekad posetim forum da vidim kako stoje stvari sa nekim ljudima sa kojima sam, svojevremeno, borio iste bitke.
Forum je nekada bio koncipiran na sledeci nacin: Bilo je tema gde si u stalnoj prepisci sa doktorima, kojih je bilo mnogo. Funkcionisalo je tako da postavis pitanje, izneses parametre sa nalaza, onda ti oni iznesu svoje misljenje. Bilo je i tema gde su se clanovi foruma medjusobno hrabrili i razmenjivali iskustva (poput "anksioznost posle virusa"). Ono sto se dalje desilo imalo je sledecu gradaciju: Prvo su se pojavili alternativci, tj. zagovaraci alternativne medicine, sto je OK, lepo je izneti misljenje, cuti neko drugo i sl. Nakon njih su se pojavili zagrizeniji alternativci koji su oponirali lekarima na DOKTOR.RS forumu. I tu nije bilo problema, lekar izgradi reputaciju, pa ga clanovi mahom poslusaju. Problem je nastao kada se ogroman broj lekara nasao na udaru raznoraznih budala i ti lekari su, da ne bi gubili vreme sa budalama, napustili forum. Tada je on prestao da bude doktor.rs. Na zalost, sledeca faza je donela spamere poput aa_ace, koji otvoreno ljudima savetuje da odbijaju hemoterapiju i piju sodu bikarbonu. Ej, na DOKTOR.RS forumu. Poslednje vreme je doslo kada vise jedan lekar ne moze da se javi i pomogne savetom, od raznoraznih prodavaca i preprodavaca ulja od marihuane, petroleja, kospica svakojakih i ostalih gluposti, koja, i ako ne odmognu, sigurno nece pomoci.
Sada je pitanje zasto ljudi reaguju kako reaguju. Vidis, ima puno prodavaca raznih cudotvornih napitaka i ostalih gluposti koji umirucima uzimaju poslednju paru, obecavajuci im izlecenje. Na zalost, usled bezizlaznosti situacije, ovi se hvataju za slamku spasa i bacaju hiljade evra i pune dzepove varalicama i prevarantima poput aa_ace, koji se pojavljuje pod nekoliko nickova. Meni licno to smeta i tesko mi je kada vidim ljude sa poslednjim stadijumom karcinoma kako bivaju nasankani i kako se njihove porodice zaduzuju da bi punile dzepove prevarantima. Naravno, napraviti nekoliko nickova gde ces se truditi da napises kako je bas tvojoj tetki petrolej izlecio mikrocelularni karcinom pluca u IV stadijumu i nije tesko, covek koji racionalno rasudjuje to prepozna i produzi dalje. Na zalost, porodice ljudi koji se bore za svaki dah i previjaju od bolova, slozices se, nisu u poziciji da racionalno sagledaju problem, jer njima to racionalno znaci jos 2-3 meseca sa najmilijim. To prevarantima daje ogroman manevarski prostor. U celoj prici postoje i oni drugi. Oni ce se truditi da ukazu na racionalan i MEDICINSKI pristup, ukazujuci na opcije, ili, poput mene, sa mnogo manjim medicinskim znanjem, atakujuci na integritet onih koji pokusavaju da zavaljaju kantice benzina kao magicne lekove.
Tu dolazim do sustine. U celoj prici ne postoji kompromis izmedju ovih i onih, pa da mozes da ih primirujes. Mozes ti reci da sam ja psihicki bolestan, ne menja to mnogo stvari, ali praviti prosek i kompromis izmedju nekoga ko prvo posavetuje da odbijes terapiju, a onda ti uvali kanticu benzina za 150e i nekoga ko upotrebi rec "k****" te nece dovesti do univerzalno prihvacene istine, a u toj prici su, bar ja verujem, mnogo manje zlo oni koji, kao neku smesnu kontratezu varalicama, povremeno oteraju sve u majcinu. Iz tog razloga sam te, istina pregrubo i bespotrebno tendenciozno, iskritikovao. Samo sam hteo da ukazem na to, da nije dobro pomirivati lopova i policajca, zato sto je lopovu mesto u zatvoru, a policajcevo na braniku poretka i na repu lopovima.
Cogito ergo doleo....
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Razumem ideju, mozemo cak i zasnovati diskusiju na tezi da alternativna medicina moze pomoci. Problem je samo sto se, u medicini, metode naucnog dokazivanja zasnivaju na empirijskim in vitro i in vivo testovima pod kontrolisanim uslovima, a njihovi rezultati se precizno dokumentuju i statisticki obradjuju. Alternativna medicina se bazira na reci prodavca iz tog razloga, svako od nas moze napraviti neki buckuris, reci da leci rak i prodavati ga ljudima kojima neko umire i koji ne mogu racionalno da sagledaju stvari. Najveci broj onih koji ovde ordiniraju, rade upravo to. Iz tog razloga mislim da, kada se radi o tome da na forumu treba dozvoliti propagiranje petroleja, ulja od marihuane i sode bikarbone kao lekova za rak, nema sive boje, vec se radi o crnoj i beloj, a jednoj tu nije mesto. Kada govoris o sirem aspektu medicine, verovatno je da neke, nazovimo ih "alternativne" metode imaju bolji ucinak od zvanicnih i to je ono sto mnogim pacovima ovde daje mogucnost da rovare i pozivaju se na neke metode koje zaista funkcionisu prodajuci cudotvorne cajeve.Jelisej napisao:peniko, gotovo nikad u zivotu nije samo crno ili belo- vec se uglavnom radi o raznim nijansama sive- isto je i s tradicionalnom i alternativnom medicinom, (pa i sa ovim sukobom).
Cogito ergo doleo....
peniko, mi se jednostavno necemo sloziti, ali svako ima pravo na svoje misljenje- mislim da gresis oko same reci "alternativno"- sama znacenje te reci bih ja preveo kao "mogucnost izbora". Mnogo tzv "alternativnih" metoda su dokazani i u mngoim zemljama ih koriste i "tradicionalni" lekari. Dakle npr umesto leka koji podize nivo serotonina osoba moze alternativno uzeti 5-HTP, ili l-dopu umesto dostinex-a itd... Npr u V. Britaniji neke "alternativne" metode su dio NHS-a tj zdravstvenog osiguranja.
U SAD da ne pricam, oni su (pogotovo u endokrinologiji) barem 20 godina ispred Evrope. Da ne pricam o psiholosko/mentalnoj strani price- kod nas ako ides na neku terapiju odmah si "lud". Dok u nekim naprednijim zemljama ljudi idu cisto da se "unaprede". Svako moze da sledi svoj put, ja ovde zapravo samo upucujem ljude i zapravo ne promovisem nista- a licno koristim mnoge stvari za koje bi mnogim pala kosa na glavi da im kazem. Npr GHRP-2 + CJC-1295 periodicno koristim vec vise godina, i vecina ljudu nisu ni culi za ovo- a ustvari imas nebrojeno istrazivackih radova i studija na tu temu. Ja sam za sve sto pomaze.
Sto se kefira tice- ako neko ne voli aa_acu to ne znaci da kefir ne radi ono sto treba da radi. Licno ne korsitim kefir cest, ali koristim neke probioticke napitke i oni rade svoj posao. Cinjenica je da sa starenjem broj enzima i "dobrih" bakterija opada a samim time absorbcija mnogih vitamina i minerala- a kefir ili probiotici su mi bolji nego "fekalni transplant" koji se u SAD uveliko radi- sto je meni pomalo bizarno ali funkcionise i radi se u ozbiljnim klinikama.
U SAD da ne pricam, oni su (pogotovo u endokrinologiji) barem 20 godina ispred Evrope. Da ne pricam o psiholosko/mentalnoj strani price- kod nas ako ides na neku terapiju odmah si "lud". Dok u nekim naprednijim zemljama ljudi idu cisto da se "unaprede". Svako moze da sledi svoj put, ja ovde zapravo samo upucujem ljude i zapravo ne promovisem nista- a licno koristim mnoge stvari za koje bi mnogim pala kosa na glavi da im kazem. Npr GHRP-2 + CJC-1295 periodicno koristim vec vise godina, i vecina ljudu nisu ni culi za ovo- a ustvari imas nebrojeno istrazivackih radova i studija na tu temu. Ja sam za sve sto pomaze.
Sto se kefira tice- ako neko ne voli aa_acu to ne znaci da kefir ne radi ono sto treba da radi. Licno ne korsitim kefir cest, ali koristim neke probioticke napitke i oni rade svoj posao. Cinjenica je da sa starenjem broj enzima i "dobrih" bakterija opada a samim time absorbcija mnogih vitamina i minerala- a kefir ili probiotici su mi bolji nego "fekalni transplant" koji se u SAD uveliko radi- sto je meni pomalo bizarno ali funkcionise i radi se u ozbiljnim klinikama.
Мислим да се не ради о годинама живота него лошем начину живота и неправилној исхрани.
Шта ти је GHRP-2 + CJC-1295?
Узгред, тражио сам од администратора да укину мог лажног двојника aa-aca који је прекопирао личне податке од мене и представља се као ја, а они укинули мене. Шта рећи?! Сада користим овај aa aca уместо aa_aca - док ми и тај не укину. Такав је живот.
Шта ти је GHRP-2 + CJC-1295?
Узгред, тражио сам од администратора да укину мог лажног двојника aa-aca који је прекопирао личне податке од мене и представља се као ја, а они укинули мене. Шта рећи?! Сада користим овај aa aca уместо aa_aca - док ми и тај не укину. Такав је живот.

Jelisej napisao:.....Cinjenica je da sa starenjem broj enzima i "dobrih" bakterija opada a samim time absorbcija mnogih vitamina i minerala- a kefir ili probiotici su mi bolji nego .....
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
>
>
To su peptidi koji oslobadjaju hormon rasta iz hipofize, da pojednostavim.
http://www.exyu-fitness.com/forum/vitam ... hrp-ghrh)/
jedno kratko vreme sam bio clan na ovom fitnes forumu, gde sam zapoceo temu o peptidima, ali vlasniku se iz odredjenih razloga nije svidela moj clanak o petidima, pa smo se prijateljski razisli.
http://www.exyu-fitness.com/forum/vitam ... hrp-ghrh)/
jedno kratko vreme sam bio clan na ovom fitnes forumu, gde sam zapoceo temu o peptidima, ali vlasniku se iz odredjenih razloga nije svidela moj clanak o petidima, pa smo se prijateljski razisli.
Чиме се ти то бавиш када такве детаље знаш? 

>
>
>
>
>
Meni je ovo zapravo hobi, pristalica sam tzv "hormonalne optimizacije" i polako radim na tome. Tokom godina procitao sam dosta stiva vezanih za ovo, kupio sam raznorazne informacije od raznoraznih ljudi koji su na jedan ili drugi nacin povezani s temom, i preko interneta/foruma sam pratio rad nekih od najboljih svetskih endokrinologa i takodje od ljudi koji su na "nadomjestku hormona", takodje sam (uglavnom preko foruma) dostra saradjivao s (najcesce americkim) bodibilderima- i onda sam sva ta saznanja uporedjivao- i mnogima se verovatno dize kosa na glavi od samog pomena bodibildera- no oni imaju vise iskustva s raznoraznim problemima i otklanjanju istih nego prosecan endokrinolog, uglavnom meni je to bila interesantna saradnja i stekao sam dosta znanja a i iskustva, a s druge strane njima sam pomogao da unaprede neke segmente svog rada, ponekad da se oporave a par puta sam ih savetovao u vezi "nadomjestka testosterona" ili bolje receno "nadomjestka hormona".
Видео сам ја да ти шијеш велику већину ендокринолога, а можда и све њих. Не знам да ли је тако у свету, али наши лекари престану да уче када заврше своје факултете и специјализације. Онда и оно мало што су знали, почну да заборављају.
Трагично.
Онда дођу на форум и главни аргумент им је тај да нико од нас није завршио медицински факултет. 

>
>
>
>
>
peniko, skote, ako je neko usrao forum onda si to bio ti sa svojim rečnikom i ponašanjem. Sve sam tvoje nazovi tekstove pregledao i zaključio da si običan lažovčina i prevarant.
Zaključio sam još jednu poražavajuču stvar. Ti si lekar. Sada postaju mnogo jasnije tvoje namere i komentari.
Miči svoju svinjsku glavu sa foruma. Jadni li su oni koji dospeju u tvoju ordinaciju da ih lečiš.
Zaključio sam još jednu poražavajuču stvar. Ti si lekar. Sada postaju mnogo jasnije tvoje namere i komentari.
Miči svoju svinjsku glavu sa foruma. Jadni li su oni koji dospeju u tvoju ordinaciju da ih lečiš.
Zamolio bih te da ne vredjas lekare, to je casno zanimanje- jeste da ima arogantnih bezobraznih, a i prevaranta ovih dana- ali ima i jako mnogo dobrih ljudi.milannm napisao:peniko, skote, ako je neko usrao forum onda si to bio ti sa svojim rečnikom i ponašanjem. Sve sam tvoje nazovi tekstove pregledao i zaključio da si običan lažovčina i prevarant.
Ima dosta kod nas strucnjaka u odredjenim oblastima koji su ostali da rade u Srbiji i pomazu narodu iako su imali dobre financijske ponude.
Ne mozemo generalizovati ni jednu kategoriju ljudi.
Simpatičan si mi pa nemoj vuć za jezik.Jelisej napisao:Zamolio bih te da ne vredjas lekare, to je casno zanimanje- jeste da ima arogantnih bezobraznih, a i prevaranta ovih dana- ali ima i jako mnogo dobrih ljudi.
Ima dosta kod nas strucnjaka u odredjenim oblastima koji su ostali da rade u Srbiji i pomazu narodu iako su imali dobre financijske ponude.
Ne mozemo generalizovati ni jednu kategoriju ljudi.
I gde ti vidiš ljude?! Izuzetak potvrđuje pravilo, bar tako kažu. Ima 5% ljudi među lekarima.

Nisu nasi endokrinolozi ni bolji ni losiji od svetskih- po mojoj proceni- u proseku rekao bih da su mozda za nijansu bolji od Britanskih a za nijansu losijih od Americkih.aa aca napisao:Видео сам ја да ти шијеш велику већину ендокринолога, а можда и све њих. Не знам да ли је тако у свету, али наши лекари престану да уче када заврше своје факултете и специјализације. Онда и оно мало што су знали, почну да заборављају.Трагично.
Онда дођу на форум и главни аргумент им је тај да нико од нас није завршио медицински факултет.
U Americi je sam istrazivacki rad dosta napredovao, a sami Amerikanci su manje skepticni i skloniji ka "samounapredjivanju" a i eksperimentisanju- pa to ubrzava.
Veliki je problem sto se u zapadnom svetu elita odvojila od vecine "standardnih" lekara i vecina njih ima svoje privatne klinike i kriju svoje "poslovne tajne"- a koliko oni naplacuju svoje usluge- uglavnom 500 eura po jednoj seansi, a i vise- no uglavnom ovi privatnici su za 20 god. ispred prosecnog endokrinologa.
Sto se Evrope tice- T. Herthoge, koji ima ordinaciju je jedini endokrinolog "na glasu" pa imucniji ljudi iz Britanije, Skandinavije svi idu kod njega- pa to govori na kom nivou je endokrinologija u Evropi. Takodje je problem sto kad se u zdravstvu nsto menja mora biti odredjena saglasnost strucnjaka pa zatim citav proces da se to promeni. Npr- u vezi stitne zlezde i TSH- jedna grupa strucnjaka kazu da bi gornja granica ref. vrednosti trebala da bude 2 a drugi 2.5 i dok se oni sloze... pa onda dok se stvari izmene.... uglavnom u par zemalja su odlucili da smanje gornju granicu na 3 (dok se ovi izdogovaraju).
Takodje je interesantna situacija sa recimo vitaminom d- trenutno je proracunata dnevna potreba negde oko 500-1000 IU, a udruzenje strucnjaka (koji se bavi vitaminom d) kaze da bi to trebalo da bude 5000 IU, a i vise... najveci paradoks je to sto cesto lekari daju pacijentima injekcije od 50 000 IU i to u trajanju od 8 - 16 nedelja, pa ti sad izracunaj... Inace iz mog iskustva- slozio bih se sa strucnjacima za vit d, vecina ljudi i sa 5 000 iU nisu mogli znatnije da podignu vitamin d. pa ti sad odi u trgovinu i pogledaj koliko IU ima suplemenat za vit d. A uporedi ga sa "now foods" koji ima 5 000 IU. I onda izracunaj i finansijski deo....