????!!!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izvinite što trollujem temu, ali me je zainteresovao savet Garfield, a koji se tiče projinog brašna i vinskog sirćeta. To jeste stari, dobro oprobani, i što je najbitnije efikasan metod za obaranje temperature, ali ne kapiram jednu stvar... Koji je mehanizam delovanja toga?

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Ovo je pravi recept ( što se kaže bapski ) ali stvarno deluje ,U moje vreme su mi time skidali temperaturu (uspešno) , ali je i dalje dobar recept kod visokih temperatura!Garfield napisao:Ne, ne, i apsolutno ne - stvarno svasta ljudima na pamet pada! Pozdravite komsinicu i nemojte je vise slusati ni kad vam daje recept za neko jelo a kamoli kako da lecite dete - za to sluzi pedijatar.
Tusiranje mlakom vodom (ne toplom), ali ako je dete malo mozda bolje kvasenje nego tusiranje, gore je tamara mislila na fRikcije, naravno, alkohol-voda, fenomenalan lek za skidanje svih decijih i odraslih temperatura je projno brasno ukvaseno (natopljeno) vinskim sircetom, i obloge od toga na noge (kasikom staviti u carapice, carape navuci na stopala, preko njih jos jedne, menjati na svakih par sati, kad se smesa osusi i stvrdne). Ako je dete jako malo cepici za skidanje temperature, a ako vam je pedijatar vec dao neki savet sta od lekova da koristite (Brufen, paracetamol) poslusajte savet pedijatra. Dete stalno hidrirajte (naterajte ga da pije dosta tecnosti - vode, soka, limunade...najbolje vode ili caja). Da li mu je dao i neke antibiotike? Ako temperatura ne bude trajno pala u roku od tri dana, obavezno vodite dete ponovo kod lekara.
Pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Stvarno nemam pojma ("Deluje sasavo, ali..."). Sto bi rekli - kosmodisk!
Ne ozbiljno, nemam pojma na kom principu ovo deluje (vinsko sirce, hm asocijacija mi je na vino tj na alkohol, mozda neko alkoholno vrenje, a projno brasno drzi vlagu, tj alkohol dugo, duze n4ego kad dete namazes alkoholom pa ispari.....tja, sta znam....to su samo moje laicke asocijacije).