Teretana

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Lima_Kershme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 6:25 pm

Teretana

Post od Lima_Kershme »

Pre par dana krenuo sam u teretanu...zanima me da li su one legende ko krene prestaje da raste istinite? Takodje mnogo ljudi zbog teretane dobija strije, zanima me koji je uzrok toga i kako to spreciti? Hwala unapred..Inache imam 15 godina i wisok sam 175 cm
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Uchlani se i registruj na neki od bodybilding foruma, tamo ce ti o svemu shto te zanima pisati ljudi koji podrzavaju ovakav nachin sporta!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

To po meni nije sport

btw reguj se na forum www.pansport.co.yu tamo imas sve sto te zanima poz
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

to sport sam napisala ironichno...shteta pa nisi primetio!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Bane88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 9:50 am

Post od Bane88 »

mlad si jos za teretanu... idi na trcanje, radi sklekove, zgibove, trbusnjake i propadanja i to ti je to...
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Tacno je da ces prestati da rastes :D
nidzaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 7:41 pm

Post od nidzaa »

ne znam bas da li se prestaje sa rastom, ali mani se teretane i idi na plivanje, to ti je najbolja zamena. strije iskacu zato sto ti misic raste a koza se siri
Milan1982
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 11:02 am

Post od Milan1982 »

Pa ja sam iovako prestao da rastem sa 15 godina :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

mukica!
nidzaa
Novi član
Novi član

Post od nidzaa »

mislim da bi trebao da se sto manje bavis sportom, jer sport koliko je dobar toliko i ne valja. to ti govorim, zato sto mozes da se povredis i da to nosis celog zivota i jednom ce te stici. ja sam trenirao fudbal 6-7 godina. zbog preteranog vezbanja povredio sam kicmu. otisao sam na magnetnu i utvrdili da imam shmorlovu herniju i isijas. posle toga su me poslali na neko bockanje i pustanje struje u nogu i rekli su mi da mi je 20 % zivaca mrtvo u levoj nozi(a tada sam imao 16god) posle sam isao na vezbe u banju. godinu dana posle poceo sam sa teretanom. posto sam se opet ubijao od vezbanja iskocio mi je higrom na levoj ruci... to je nista sto sve moze da ti bude. a da ti ne pricam o istezanju misica i prosirenim venama na jajima(mislim da se tako zove). da bi sve to izbegao idi na plivanje, tu su ti manje sanse da se povredis, a i video si kako izgledaju plivaci i vaterpolisti... ako te nesto jos zanima o sport, slobodno pitaj
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

E sad ga lupi? Kako moze sport da bude los? To sto se tebi dogadjalo zaista je retko i individualno.. Ja se recimo ceo zivot bavim sportom od svoje 7dme godine, i to bas fudbalom, trenirao sam ga do 11godine, pa sam do 15bio svestran u sportu (kosarka, plivanje, ateltika itd) i naravno nista mi nije falilo, dok nisam bas u tu teretanu krenuo, od 15ste do 18god se nagruvao ko zivotinja, pa imao probleme sa pritiskom itd, sva sreca batalio sam to na vreme i sad o5 treniram rukomet i dobro mi ide..
Znaci, ovaj decko neka slobodno ide u teretanu ali da mu to ne bude jedina aktivnost, vec pored toga da ide na neke areobne vezbe, recimo trcanje, biciklo, plivanje, neki ekipni sport sa loptom itd.. poz
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

E sad ga lupi? Kako moze sport da bude los? To sto se tebi dogadjalo zaista je retko i individualno.. Ja se recimo ceo zivot bavim sportom od svoje 7dme godine, i to bas fudbalom, trenirao sam ga do 11godine, pa sam do 15bio svestran u sportu (kosarka, plivanje, ateltika itd) i naravno nista mi nije falilo, dok nisam bas u tu teretanu krenuo, od 15ste do 18god se nagruvao ko zivotinja, pa imao probleme sa pritiskom itd, sva sreca batalio sam to na vreme i sad o5 treniram rukomet i dobro mi ide..
Znaci, ovaj decko neka slobodno ide u teretanu ali da mu to ne bude jedina aktivnost, vec pored toga da ide na neke areobne vezbe, recimo trcanje, biciklo, plivanje, neki ekipni sport sa loptom itd.. poz
nidzaa
Novi član
Novi član

Post od nidzaa »

nisam mislio da skroz batali sport, nego umereno. pa i ja ovako povredjen i dalje idem na trcanje
mia.ja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 2:28 pm

Post od mia.ja »

Uros90 napisao:E sad ga lupi? Kako moze sport da bude los? To sto se tebi dogadjalo zaista je retko i individualno.. Ja se recimo ceo zivot bavim sportom od svoje 7dme godine, i to bas fudbalom, trenirao sam ga do 11godine, pa sam do 15bio svestran u sportu (kosarka, plivanje, ateltika itd) i naravno nista mi nije falilo, dok nisam bas u tu teretanu krenuo, od 15ste do 18god se nagruvao ko zivotinja, pa imao probleme sa pritiskom itd, sva sreca batalio sam to na vreme i sad o5 treniram rukomet i dobro mi ide..
Nije lupio, sport moze lose da utice...recimo, 90% ljudi koji idu u teretanu ne znaju da postoji posebno istezanje za svaki misic na telu (ili ako zna onda zna u teoriji ali ne i u praksi) a kamoli nesto drugo... a da ne govorim koliko njih radi nepravilno najobichnije vezbe...
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

mia.ja napisao:
Uros90 napisao:E sad ga lupi? Kako moze sport da bude los? To sto se tebi dogadjalo zaista je retko i individualno.. Ja se recimo ceo zivot bavim sportom od svoje 7dme godine, i to bas fudbalom, trenirao sam ga do 11godine, pa sam do 15bio svestran u sportu (kosarka, plivanje, ateltika itd) i naravno nista mi nije falilo, dok nisam bas u tu teretanu krenuo, od 15ste do 18god se nagruvao ko zivotinja, pa imao probleme sa pritiskom itd, sva sreca batalio sam to na vreme i sad o5 treniram rukomet i dobro mi ide..
Nije lupio, sport moze lose da utice...recimo, 90% ljudi koji idu u teretanu ne znaju da postoji posebno istezanje za svaki misic na telu (ili ako zna onda zna u teoriji ali ne i u praksi) a kamoli nesto drugo... a da ne govorim koliko njih radi nepravilno najobichnije vezbe...

Ja sam rekao da teretana nije sport! I stojim iza toga, to je rekreativno, i naravno nikako nije zdravo ako ne znas kako pravilno da izvodis vezbe, a pogotovo kako da dises, dakle nisi nista rekla to sam vec pomenuo..
Odgovori