Tablete za koncentraciju i persen -dobro ili lose

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Borisbre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 3:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tablete za koncentraciju i persen -dobro ili lose

Post od Borisbre »

Pijem Ginko kapsule, da bih pobojsao pamcenje a persen zbog strahova koji su se od kad ga konzumiram, smanjili.A jedini razlog je taj, zato sto sam prestao sa opojnim supstancama, cak sta vise od kad pijem persen nepusim i nepijem, vracam se u normalu, jedino me brine da li to ostavlja posledice posto planiram da ih pijem jedno 6 meseci.A vec ih pijem skoro mesec dana.Ortak mi je rekao za persen, a i zena u apoteci da nisu skodljivi a za ginko ne znam.Kao na biljnoj su bazi pa neskode.(tako je bilo i sa Marihuanom pa sam mogao dogurati do samog dna).
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

A, verovatno VAm je i za marihualnu zena u apoteci rekla da je na biljnoj bazi i da ne skodi?!
:o :o :roll:
Skidanje sa opojnih supstanci treba da uradite uz pomoc strucnog lica jer u suprotnom ishod nije izvestan i svakako ce Vam biti mnogo teze. Dugotrajno nekriticno uzimanje Persena nije preporucljivo. Ginko (sem ako nije u standardizovanoj formi, dakle ako nije neuroloski preparat vec ovaj sto se reklamira po novinama) nece Vam puno pomoci.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Ajd da ne otvaram novu temu za jedno pitanje. Ja povremeno kad sam uznemirena uzmem Lexoval Forte. Proizvodi Vitalon Biopharm. Na kutiji pise 100% prirodan, a u sastavu ima: Valerijanu, Hmelj, Melisu i Mentu. Pise da smanjuje nervozu i napetost i ne izaziva zavisnost.

Da li je bas tako kao sto pise? Jeste upoznati sa ovim lekom? Ja sam i za proizvodjaca prvi put cula.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Zaista nemam pojma, nemam dobra iskustva sa biljnim preparatima, nemam poverenja u nepoznate proizvodjace, na nasem trzistu sve i svasta se prodaje a da nje zbilja atestirano i provereno.....KAd si povremeno nervozna istrci se oko bloka, idi na neku utakmicu i izvristi se, odvrni muziku i igraj...ili prosto vodi ljubav (sve odlicni nacini za otklanjanje povremene nervoze, uznemirenosti i napetosti, a zaista nisu stetni!)
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

@Garfilg vodis li ti ljubav cesto pa zato znas iz iskustva kako se osloboditi napetosti; od tebe se nesto moze i nauciti, jedno veliko HVALA od mene
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Vitalon ima dobre preparate i svi su na bazi bilja. Za sada su pokazali i dobre rezultate.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Evo bas drzim kutiju Vitalon tableta za smirenje u rukama. Pise da je po ISO standardu i HACCP sistemu kvaliteta a ima i Bayern sertifikat, pa ko velim mozda i nije lose. Mada sam pre zagovornik toga da se popije prirodan caj nego tableta na bazi bilja.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
Borisbre
Novi član
Novi član

I banane pomazu

Post od Borisbre »

Skoro sam saznao a i napisao sam na forumu vezanim za strahove da banane sadrze neke toksicne materije pa ako se jedu da povecavaju serotin u krvi 16% to se odnosi, na 2 banane na dan i tako 3 dana.Cak sam i probao da one niti sa banana osusim i pomesam sa duvanom, mogu vam reci da mi je blilo relaksirajuce.Slabije od Pijanog stanja.Sve vreme sam bio egzaktno opusten.Mada sam to smao probao, tacnije ima bar dva meseca.Moj moto je sve treba probati sto ti sam mislis da ti pogodi i da si iznad toga sto hoces, jednom reciju da si karakter.
Borisbre
Novi član
Novi član

Re: I banane pomazu

Post od Borisbre »

Borisbre napisao:Skoro sam saznao a i napisao sam na forumu vezanim za strahove da banane sadrze neke toksicne materije pa ako se jedu da povecavaju serotin u krvi 16% to se odnosi, na 2 banane na dan i tako 3 dana.Cak sam i probao da one niti sa banana osusim i pomesam sa duvanom, mogu vam reci da mi je blilo relaksirajuce.Slabije od Pijanog stanja.Sve vreme sam bio egzaktno opusten.Mada sam to samo probao, tacnije ima bar dva meseca.Moj moto je sve treba probati sto ti sam mislis da ti pogodi i da si iznad toga sto hoces, jednom reciju da si karakter.
lalota
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:35 pm

Post od lalota »

Ono shto mogu iz nekog iskustva da ti kazem, to je da Persen pije mnogo, mnogo mojih pacijenata i ja sam vrlo zadovoljna kad im ne treba nishta jache (benzodiazepini itd). Niko se do sada nije zalio na neko nezeljeno dejstvo (sem jedne zenice koja posle njega "po chitav dan spava" :roll: ), a ako ti godi, preporucujem ti, jer josh nisam za niz godina videla da se neko na njega "navukao". Jedino nashta nailazim, to je da im je "suvise slab". Shto se tiche banana, samo cepaj, ali trchi bar dva km dnevno, da se ne ugojish (i ima da budes stalno "naduvan", chim malo ojachas misice-kad treniram dva sata, sutra se chitav dan samo smeshkam)
dulek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 2:48 pm

Post od dulek »

ja sam probala da uzimam persen umesto bensedina i nije mi pomogao ama baš nikako, mada cenim da je autosugestija ipak najbitnija u celoj toj priči - nisam verovala da će mi pomoći, pa mi nije ni pomogao.

za "skidanje" je najbitnije imati želju i volju, ne treba ti nikakvo pomagalo. poenta je da pobediš sam sebe, odn. želju za opijatima sospstvenom voljom, a ne da pokušavaš da nađeš zamenu.
lalota
Novi član
Novi član

Post od lalota »

dulek, govorish o volji kod zavisnika? ...Vrlo, vrlo klizavo...tu mora neka dodatna pomoc :(
dulek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 2:48 pm

Post od dulek »

pa da, o volji kod zavisnika. niko se zavisnosti neće osloboditi na silu ili dok to zaista ne bude hteo. a zamenjivanje jedne zvisnosti drugom nije pravi put za izlečenje.
naravno, veliku ulogu igra i sama struktura ličnosti, nekima je potrebna pomoć stručnih lica (zavisnik, osim bolesnog tela, ima pre svega bolesnu dušu i nju isto tako treba lečiti), a neki mogu i bez stručne pomoći, naravno, uz pomoć porodice i prijatelja.
i ovo se ne odnosi samo na (lakše ili teže) droge, ovo važi i za odvikavanje od cigareta (neka istraživanja kažu da je nikotinska zavisnost jaka koliko i heroinska), od alkohola, od kafe, grickanja noktiju...
poenta je u ponovnom uspostavljanju kontrole nad svojim životom i ponašanjem, a ne da popuštaš pod pritiskom zbog apstinencijalne krize.
lalota
Novi član
Novi član

Post od lalota »

ali, dulek, zar ne mislish da bi bilo divno da borisbre umesto o marihuani bude ovisnik o nitima banana? Dodje u teshku zivotnu situaciju (npr. ostavi ga voljena devojka), a on se zatvori u sobu sa bananama (i nitima) i sutra ko nov! ......Deluje bezopasno, zar ne?
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Joj ljudi, ne bih da budem nepristojna, ali moram da vam kazem da ste me bas nasmejali.
Odgovori