Tablete za koncentraciju i persen -dobro ili lose

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

dulek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 2:48 pm

Post od dulek »

ja sam probala da uzimam persen umesto bensedina i nije mi pomogao ama baš nikako, mada cenim da je autosugestija ipak najbitnija u celoj toj priči - nisam verovala da će mi pomoći, pa mi nije ni pomogao.

za "skidanje" je najbitnije imati želju i volju, ne treba ti nikakvo pomagalo. poenta je da pobediš sam sebe, odn. želju za opijatima sospstvenom voljom, a ne da pokušavaš da nađeš zamenu.
lalota
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lalota »

dulek, govorish o volji kod zavisnika? ...Vrlo, vrlo klizavo...tu mora neka dodatna pomoc :(
dulek
Stalni član
Stalni  član

Post od dulek »

pa da, o volji kod zavisnika. niko se zavisnosti neće osloboditi na silu ili dok to zaista ne bude hteo. a zamenjivanje jedne zvisnosti drugom nije pravi put za izlečenje.
naravno, veliku ulogu igra i sama struktura ličnosti, nekima je potrebna pomoć stručnih lica (zavisnik, osim bolesnog tela, ima pre svega bolesnu dušu i nju isto tako treba lečiti), a neki mogu i bez stručne pomoći, naravno, uz pomoć porodice i prijatelja.
i ovo se ne odnosi samo na (lakše ili teže) droge, ovo važi i za odvikavanje od cigareta (neka istraživanja kažu da je nikotinska zavisnost jaka koliko i heroinska), od alkohola, od kafe, grickanja noktiju...
poenta je u ponovnom uspostavljanju kontrole nad svojim životom i ponašanjem, a ne da popuštaš pod pritiskom zbog apstinencijalne krize.
lalota
Novi član
Novi član

Post od lalota »

ali, dulek, zar ne mislish da bi bilo divno da borisbre umesto o marihuani bude ovisnik o nitima banana? Dodje u teshku zivotnu situaciju (npr. ostavi ga voljena devojka), a on se zatvori u sobu sa bananama (i nitima) i sutra ko nov! ......Deluje bezopasno, zar ne?
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Joj ljudi, ne bih da budem nepristojna, ali moram da vam kazem da ste me bas nasmejali.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Pa ovo s bananama stvarno zvuci smesno. :lol:
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
Borisbre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 3:26 pm

LJubav zapocinje osmehom a osmeh prorodom

Post od Borisbre »

Da znate da mi je pomogao persen i ginko a i banane.Mada jos nisam sasvim ok ali cu biti.Ponovo sam krenuo u teretanu, trcim, i sobzirom da trcim, jos se bolje osecam.Sto se tice banana njih samo jedem posto nepusim duvan pa nebih da mesam.A gledacu i na Jogu da krenem.
Borisbre
Novi član
Novi član

Smesno ali istinito.

Post od Borisbre »

Banana peels do contain the psychoactive neurotransmitters tyramine and dopamine in significant amounts that if ingested are enough to affect people. The most characteristic effect of the interaction is a massive increase in blood pressure, leading to a hypertensive crisis, and possibly arrhythmia and death.[2] Bananas contain tryptophan which, when ingested, increases levels of serotonin in the body. This can lead to various mood-altering effects (Leathwood and Pollet, 1982) including a reduction in depression (Sainio et al., 1996). As well, Xiao et al. (1998) found that eating just two bananas a day for three days increased levels of serotonin in the blood by 16%. However, there is no mention in the literature of tryptophan having any hallucinogenic effects; it has, in fact, been used to reduce hallucinations in patients with mental disorders (Sainio et al., 1996).
lalota
Novi član
Novi član

Post od lalota »

Borisbre, samo napred, imash moju podrshku! :D :D :D
dulek
Stalni član
Stalni  član

Post od dulek »

lalota napisao:ali, dulek, zar ne mislish da bi bilo divno da borisbre umesto o marihuani bude ovisnik o nitima banana? Dodje u teshku zivotnu situaciju (npr. ostavi ga voljena devojka), a on se zatvori u sobu sa bananama (i nitima) i sutra ko nov! ......Deluje bezopasno, zar ne?
:lol: dobro je u teškim trenucima imati smisao za humor! :lol:

btw opasnija je zavisnost od nikotina nego zavisnost od marihuane (koja btw nikad nije nedvosmisleno dokazana).
Borisbre
Novi član
Novi član

~!@#$%^&*()

Post od Borisbre »

Sada mi je mnogo bolje, prestao sam da pijem persen, pamcenje mi se vratilo na zavidan nivo, nemam strahove.Ako mi se pogorsa stanje uzecu opet persen mada mislim da mi nece trebati.Imao sam slabije i jos je slabije nego sto je bilo zbog narkotika.A zamisli te kako mi je bilo pre deset jedanaes meseci, probudim se i nicega se nesecam sta je bilo juce.Uzas zivi, i nisam samo marihuanu konzumirao, da je samo to ni po jada.
Odgovori