svetleci krugovi pred ocima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

svetleci krugovi pred ocima

Post od gogi999 »

Desilo mi se(nikad do sada) da sam iz cista mira primetila malo zamagljen pogled i u sredini vidnog polja krug koji treperi i bljestav je.Brzo sam pogledala se u ogledalo i videla sam se kao kroz maglu sa pomenutim krugom koji svetluca(kao tocak koji se okrece).Protrljala sam oci ali nista.Uplasila sam se i izmerila pritisak i bio je normalan(125/85).Malo mi se srce ubrzalo ali pretpostavljam da je od straha jer sam pomislila da je slog(mozda izgleda smesno)ali sam ja malo vise plasljiva.Umila sam se i stavila mokru maramicu na celo i desno oko(na njeu je bilo izrazenije-cini mi se),prilegla sam i proslo je nakon desetak minuta,mozda i manje.
Jako sam se uplasila ali nisma nista preduzela.Sada je vec proslo par dana od tada i zelim da pitam nekoga za savet.
Mislite li da treba pitati oftamologa ili neurologa?
Sta moze biti?
Imam 45 godina.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: svetleci krugovi pred ocima

Post od Slavko_slavko »

da li ste imali glavobolju uz to "treperenje"?mucninu?
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Sro je najzanimljivije, n i s a m imala nista od toga sem ono sto sam navela.Otprilike je izgledalo kao kad gledate u jako svetlo(sunce)pa onda sklonite pogled.
Samo sto je krug bio pravilan,okretao se i bio u vise boja.Uh ,al sam ga opisala sada.Uopste ne znam jeli Vam poznata takva senzacija?
Z\brinuta sam,sta ako se ponovi?
Inace imam problem s vratnom kicmom i malo izrazeniji PMS u kome sam(valjda)sada.Licno mislim da to ne moze biti uzrok,mozda vrat ali...do sada nikad nije bilo bas tako.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

vrlo cudno...ja imam drugacije simptome:nepravilan krug koji se javlja bez ikakvih prethodnih simptoma,pocinje da treperi i gde god da pogledam onje tu, treperi a mene pocinje glava da boli...rastura i to cela,muka mi bude a ja ne mogu da funkcionisem,teze pricam i spava mi se...uglavnom tada imam nizi pritisak i to je to...mozda kod vas moze biti da je nesto sa te strane(kicma,neki zivac da nije bas sav svoj)...
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Ako Vam se ceto javlja valjda ste konsultovali lekara?Meni je prvi put.
Mozda problem s vidom?(isla sam pre mesec dana na ocni pregled).
Uradicu i krvnu sliku.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ne bi bilo lose da odete onda...ja sam isao kad mi se to pojavi i uglavnom su komentari:popij brufen ili tako nesto...inace im pritisak pada do 80/60 i to vrlo cesto...radim svakakve analize i preglede zbog druge bolesti i nikad nista nije drasticno van granica,sve je ok...
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Hm,ne znam.A da je mozda neka psihicka napetost?
Kakvi ste na tom planu?
Vidim da drugi niko ne odgovara i ne ukljucuje se-znaci,ili nije opasno ili smo vec mrtvi do sutra! :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ne znam ni sam,ovo traje jedno 7-8 godina sigurno,javlja se na svaka 3-4 meseca,samo sto sam imao period mirovanja od jedno godinu dana...mozda i od toga jer dehidriram,malo vode unosim pa je mozda i to razlog...ma kad nam do sad nista nije bilo nece ni od sad... :D
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Pitala sam mog dr i rekao je da misli da je pad pritiska(ili porast jer su simptomi jednaki u oba slucaja).Kaze da moze biti i uzrok moja spondiloza,diskopatija u vratnom delu a i da posetim ocnog.Nagla promena polozaja takodje moze da uzrokuje to.
Cim nema gubitka svesti,cim se nije ponovilo valjda nije urgent.
U svakom slucaju praticu to.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

sa moje tacke gledista:to i nije tako strasno...ja sam ovo spomenuo hirurgu jednom i on je rekao:pij kafu,pij vode(zbog pritiska),jedi malo slaniju hranu...nije to nista strasno,jer bolje je vama sa niskim,nego nama sa visokim pritiskom... :)
tako mu i dodje,nas barem ne moze da strefi slog ili srcko... :)
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Jel niko sem Slavka nema neko misljenje o tom problemu?
maki-kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2010 1:56 pm

Post od maki-kg »

Nesto slicno bilo je kod mene, a to se zove migrena sa ,,aurom,,. Zapravo migreni predhodi aura, sto je ispad vidnog polja, jako neprijatno iskustvo mogla bih reci. Treba ispitati sta je uzrok ispada u vidnom polju. Pozz
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

upravo to...sad znamo od cega da krenemo... :)
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

jel migrena odmah usledila posle toga ili?Mene je moja dr pitala bas to,jesam li imala i glavobolje ali ja nisam!
Nista bas nije bilo nenormalno sem mog straha u tom trenutku(a i on je normalan).Jos nisam isla kod ocnog ali sam bila pre mesec i po dana kada je radjen detaljan pregled a ovo se desilo prepar dana.
Ne znam od kog lekara krenuti?
maki-kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2010 1:56 pm

Post od maki-kg »

U svakom slucaju trebas otici kod oftalmologa i opisati joj svoje tegobe. Ona ce ti pregledati ocno dno i izmeriti pritisak. Ako nisi imala migrenu nakon tog ispada u vidnom polju, niti bilo koji drugi neuroloski ispad, mislim da ne moras ni ici kod neurologa.
Odgovori