svetleci krugovi pred ocima
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
svetleci krugovi pred ocima
Desilo mi se(nikad do sada) da sam iz cista mira primetila malo zamagljen pogled i u sredini vidnog polja krug koji treperi i bljestav je.Brzo sam pogledala se u ogledalo i videla sam se kao kroz maglu sa pomenutim krugom koji svetluca(kao tocak koji se okrece).Protrljala sam oci ali nista.Uplasila sam se i izmerila pritisak i bio je normalan(125/85).Malo mi se srce ubrzalo ali pretpostavljam da je od straha jer sam pomislila da je slog(mozda izgleda smesno)ali sam ja malo vise plasljiva.Umila sam se i stavila mokru maramicu na celo i desno oko(na njeu je bilo izrazenije-cini mi se),prilegla sam i proslo je nakon desetak minuta,mozda i manje.
Jako sam se uplasila ali nisma nista preduzela.Sada je vec proslo par dana od tada i zelim da pitam nekoga za savet.
Mislite li da treba pitati oftamologa ili neurologa?
Sta moze biti?
Imam 45 godina.
Jako sam se uplasila ali nisma nista preduzela.Sada je vec proslo par dana od tada i zelim da pitam nekoga za savet.
Mislite li da treba pitati oftamologa ili neurologa?
Sta moze biti?
Imam 45 godina.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: svetleci krugovi pred ocima
da li ste imali glavobolju uz to "treperenje"?mucninu?
Sro je najzanimljivije, n i s a m imala nista od toga sem ono sto sam navela.Otprilike je izgledalo kao kad gledate u jako svetlo(sunce)pa onda sklonite pogled.
Samo sto je krug bio pravilan,okretao se i bio u vise boja.Uh ,al sam ga opisala sada.Uopste ne znam jeli Vam poznata takva senzacija?
Z\brinuta sam,sta ako se ponovi?
Inace imam problem s vratnom kicmom i malo izrazeniji PMS u kome sam(valjda)sada.Licno mislim da to ne moze biti uzrok,mozda vrat ali...do sada nikad nije bilo bas tako.
Samo sto je krug bio pravilan,okretao se i bio u vise boja.Uh ,al sam ga opisala sada.Uopste ne znam jeli Vam poznata takva senzacija?
Z\brinuta sam,sta ako se ponovi?
Inace imam problem s vratnom kicmom i malo izrazeniji PMS u kome sam(valjda)sada.Licno mislim da to ne moze biti uzrok,mozda vrat ali...do sada nikad nije bilo bas tako.
- Slavko_slavko
- Stalni član
vrlo cudno...ja imam drugacije simptome:nepravilan krug koji se javlja bez ikakvih prethodnih simptoma,pocinje da treperi i gde god da pogledam onje tu, treperi a mene pocinje glava da boli...rastura i to cela,muka mi bude a ja ne mogu da funkcionisem,teze pricam i spava mi se...uglavnom tada imam nizi pritisak i to je to...mozda kod vas moze biti da je nesto sa te strane(kicma,neki zivac da nije bas sav svoj)...
Ako Vam se ceto javlja valjda ste konsultovali lekara?Meni je prvi put.
Mozda problem s vidom?(isla sam pre mesec dana na ocni pregled).
Uradicu i krvnu sliku.
Mozda problem s vidom?(isla sam pre mesec dana na ocni pregled).
Uradicu i krvnu sliku.
- Slavko_slavko
- Stalni član
ne bi bilo lose da odete onda...ja sam isao kad mi se to pojavi i uglavnom su komentari:popij brufen ili tako nesto...inace im pritisak pada do 80/60 i to vrlo cesto...radim svakakve analize i preglede zbog druge bolesti i nikad nista nije drasticno van granica,sve je ok...
Hm,ne znam.A da je mozda neka psihicka napetost?
Kakvi ste na tom planu?
Vidim da drugi niko ne odgovara i ne ukljucuje se-znaci,ili nije opasno ili smo vec mrtvi do sutra!
Kakvi ste na tom planu?
Vidim da drugi niko ne odgovara i ne ukljucuje se-znaci,ili nije opasno ili smo vec mrtvi do sutra!

- Slavko_slavko
- Stalni član
ne znam ni sam,ovo traje jedno 7-8 godina sigurno,javlja se na svaka 3-4 meseca,samo sto sam imao period mirovanja od jedno godinu dana...mozda i od toga jer dehidriram,malo vode unosim pa je mozda i to razlog...ma kad nam do sad nista nije bilo nece ni od sad... 

Pitala sam mog dr i rekao je da misli da je pad pritiska(ili porast jer su simptomi jednaki u oba slucaja).Kaze da moze biti i uzrok moja spondiloza,diskopatija u vratnom delu a i da posetim ocnog.Nagla promena polozaja takodje moze da uzrokuje to.
Cim nema gubitka svesti,cim se nije ponovilo valjda nije urgent.
U svakom slucaju praticu to.
Cim nema gubitka svesti,cim se nije ponovilo valjda nije urgent.
U svakom slucaju praticu to.
- Slavko_slavko
- Stalni član
sa moje tacke gledista:to i nije tako strasno...ja sam ovo spomenuo hirurgu jednom i on je rekao:pij kafu,pij vode(zbog pritiska),jedi malo slaniju hranu...nije to nista strasno,jer bolje je vama sa niskim,nego nama sa visokim pritiskom...
tako mu i dodje,nas barem ne moze da strefi slog ili srcko...

tako mu i dodje,nas barem ne moze da strefi slog ili srcko...

Jel niko sem Slavka nema neko misljenje o tom problemu?
Nesto slicno bilo je kod mene, a to se zove migrena sa ,,aurom,,. Zapravo migreni predhodi aura, sto je ispad vidnog polja, jako neprijatno iskustvo mogla bih reci. Treba ispitati sta je uzrok ispada u vidnom polju. Pozz
- Slavko_slavko
- Stalni član
upravo to...sad znamo od cega da krenemo... 

jel migrena odmah usledila posle toga ili?Mene je moja dr pitala bas to,jesam li imala i glavobolje ali ja nisam!
Nista bas nije bilo nenormalno sem mog straha u tom trenutku(a i on je normalan).Jos nisam isla kod ocnog ali sam bila pre mesec i po dana kada je radjen detaljan pregled a ovo se desilo prepar dana.
Ne znam od kog lekara krenuti?
Nista bas nije bilo nenormalno sem mog straha u tom trenutku(a i on je normalan).Jos nisam isla kod ocnog ali sam bila pre mesec i po dana kada je radjen detaljan pregled a ovo se desilo prepar dana.
Ne znam od kog lekara krenuti?
U svakom slucaju trebas otici kod oftalmologa i opisati joj svoje tegobe. Ona ce ti pregledati ocno dno i izmeriti pritisak. Ako nisi imala migrenu nakon tog ispada u vidnom polju, niti bilo koji drugi neuroloski ispad, mislim da ne moras ni ici kod neurologa.