Pozdrav svima,
slične simptome imam i ja. Odjednom, bez nekog utvrđenog okidača, počne treperenje pred očima kao kada pogledate u jako svetlo. To treperenje prekrije deo vidnog polja i čak maskira čitave predmete tako da mi polovina stvari nestane iz vida. Ovo traje oko pola sata i treperenje prestaje ali nakon toga počinje glavobolja. U početku je glavobolja bila strašna, ali poslednjih nekoliko puta dosta je blaža. Kada se desi ovo treperenje najbolje je da odmah popijem kafetin, legnem u zamračenu sobu i odmorim sat- sat i po vremena i nakon toga je sve ok. Možda još u toku dana osetim da mi je vid malo osetljiv na svetlo, ali i to prođe.
Prvi put mi se ovaj fenomen desio davne '94. pred kraj osnovne škole i dešavalo se 2-3 puta godišnje. Išao sam kod oftamologa, merio očni pritisak, širio zenice, išao kod orl na UZ sinusa, kod kardiologa na merenje prokrvljenosti ili tako nešto, kod neurologa, radio EEG. Svi rezultati su bili uredni i na kraju su to pripisali migreni i rekoše da će proći posle puberteta. Dešavalo se sve ređe i ređe, čak je prolazilo i po par godina bez ovih simptoma, pa se desi jednom i onda godinu - dve pa i tri ništa. Jedno vreme sam čak i zaboravio da sam ikada imao ove simptome. Ipak, u poslednjih 6 godina desilo mi se 4 puta i nameravam opet da krenem po doktorima u potrazi za dijagnozom.
Ne bolujem od nikave bolesti, pritisak mi je normalan 120-130/70-80, krvna slika uredna...
Do danas sam mislio da jedino ja imam ovaj "bug" ali sam onda pronašao ovu temu. Ukoliko je neko od vas došao do nekih rezultata ili dijagnoze, molim vas da me uputite odakle da krenem.
Pozdrav!
svetleci krugovi pred ocima
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: svetleci krugovi pred ocima
Нема потребе да се мучиш са даљим анализама. То је само ствар крвотока иако су ти рекли да је све у реду.
Треба редовно да радиш вежбе за врат и рамени појас и све ће се полако довести у нормалу. Погледај вежбе које сам описао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Врат, Рамена-рачунари, Леђа...
Треба редовно да радиш вежбе за врат и рамени појас и све ће се полако довести у нормалу. Погледај вежбе које сам описао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Врат, Рамена-рачунари, Леђа...