Imam 19 godina.Pre oko mesec dana su mi poceli bolovi u abdomenu i zeldcu,uz celodneovna nadimanja stomaka,podrigivanja i pre i posle jela,bez uzroka.Uradio sam ultrazvuk abdomena i stomaka i pronadjeno je da je jetra 18,5cm i vrlo masna.Ostali organi su bili uredu.Takodje su poceli bolovi u preponama i donjem delu ledja.
Hirurg me je uputio kod gastro-enetrologa i prepisao mi Omeprol.Njegova pretpostavka je da je to teski oblik gastritisa.
E sad to je bio uvod

Nakon toga,uradio sam analize krvi i urina,i doktorka mi je rekla da je urin OK,ali da imam ,,nekvalitetna krvna zrnca'',iako je broj vise nego zadovoljavajuc.Takodje mi je rekla da imam visak mokracne kiseline i da je cudi da ne patim od gihta.
I tako sam ja poceo sa dijetom evo vec tri nedelje.Preko svega zaradm upalu grla,bolovi u glavi vilici grlu itd i popijem kutiju antibiotika.Medjutim.Nakon sto sam zavrsio sa antibioticima prosle nedelje,umesto da prestane da me boli glava,vilica,oci i grlo,meni prestanu bolovi u donjem delu ledja i prilicno se smanje oni u preponama (paradoks),A ostanu bolovi u glavi i ocima i povremeno u vilici.Od kako sam poceo sa dijetom,poceli su da me bole zglobovi prstiju na sakama,ali i sami zglobovi sake.Ponekad me zaboli i sama saka bez nekog preciznog mesta bola.Doktroka kaze da je to od viska mokracne kiseline,mada ono.....zabole me i same kosti pa mi je to jako cudno.Iako bolovi nisu jaki,prisutni su.
Treba jos da uradim analize stolice na bakterije gljivice i okultno krvarenje,koje nisam mogao da radim jer sam pio antibiotike.
Sta je sustina?Mene licno najvise plase bolovi u ocima i glavi.Ja sam osoba koju glava nije u zivotu zabolela pa mi je to sad strasno,iako bolovi nisu jaki,i traju vrlo kratkio-maltene manje od sekunde,a javljaju se na odredjenim tackama,ceoni deo,sinusni deo,desni temeni deo,deo iza usiju i povremeno slepocnice.A ni sam bol u zglobovima i kostima sake nije bas prijatan.Znam da treba jos da vrsim analize,ali meni ovako upucenom u medicinu

Moje pitanje.Moze li to biti uzrokovano naglim promenom nacina zivota,ishranom?Jer sam naglo poceo sa dijetom,a inace sam veelikigurman,i naglo sam izbacio neke stvari koje sam jeo svaki dan i nisam uopste fizicki aktivan vec mesec dana samo prosetam uvece i ono sto odem do fakulteta (doktorka mi je savetovala da se malo primirm).
Svako misljenje i savet je dobrodosao!