Svasta po malo-zanimaju me misljenja.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Svasta po malo-zanimaju me misljenja.

Post od sedefasta »

Na dobrom ste putu, ne plašite se i izdržite. Shvatite da sad jednostavno "to tako mora"!

Imate dobrog lekara.

Sve najbolje!
Apex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 5:42 pm

Post od Apex »

Hvala Sedefasta.Trudim se.

Nego me brine sto je bol u kostima i zglobovima poceo nakon drzanja dijete odnosno kad sam izbacio masno vec iz ishrane.Valjda bi trebalo da prestane onda.Sta znam.

Nego treba da dam stolicu na okultno krvarenje,a imam hemoroide.Oni doduse retko krvare,ali me zanima moze li to da utice na rezultate testova?I kako uopste prepoznati krv u stolici?
Jos jedno pitanje.Imam te hemoroide koji su se poprilicno prosirili,dakle i unutrasnji su i spoljasnji.Mogu li oni uticati na debljinu stolice?
Stolica mi je tanja nego pre,nije bas tanka,ali je vidno tanja.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Ovo nije pitanje za preko foruma. Validan odgovor Vam može dati samo hirurg prilikom digitorektalnog pregleda ili gastroenterolog prilikom rektoskopije.

Tačno, test na okultno krvarenje može biti kompromitovan krvarećim hemoroidima, uzimanjem preparata gvožđa i sl. No ipak ga Vi uradite :)

Krv u stolici poreklom od hemoroida je obično jarkocrvene boje, na površini fecesa ili ovlaš izmašana sa njim, te naravno dosta oboji vodu u WC šolji i oseti se malo na krv u vazduhu. A ako je stolica crna kao katran ili rđasta neuobičajenog "gvozdenog" mirisa, onda potiče iz nekih drugih delova digestivnog sistema i takav nalaz zahteva hitnu posetu lekara.

Hemoroidi mogu smanjiti promer stolice, ali se sa tim znakom ne treba igrati, ma koliko da ste mladi-idite kod gastroenterologa na pregled, bar rektoskopija da se uradi.
Alison
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 28, 2010 7:16 am

Post od Alison »

Zanima me kako da se ugojim... Imam 45kg, visina oko 165cm... Bar da doguram do 50kg. Ali ne mogu jesti 5 puta na dan jer mi posao to ne omogucava. Radim od 7:30h do 17h, tri pauze, jedna od 20min a druge dve po 15min. Znaci u toku celog dana mogu jesti samo kupovnu hranu... Od koje mi je vise muka... Samo neka peciva, parizeri, cajne, pastete, ponekad sardine... Uz to cesto jedem plazmu i kafu, neku cokoladicu... I tako svaki dan. Kod kuce veceram, uglavnom gledam da bude nesto kuvano...
Znaci ne hranim se zdravo... to znam.
I kako sad ja da da smislim jelovnik za poneti a da je zdrava hrana... I uz to nemam bas mogucnosti da kupujem svakakve butere od kikirikija ili slicno...

Sorry na smaranju ali ako neko moze da mi predlozi nesto bila bih veoma zahvalna...........
(Po mogucstvu bi mi odgovarao bolji posao.... heheheheheheh :wink: )
I ima nas puno koji radimo i zivimo na ovakav nacin...
Apex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 5:42 pm

Post od Apex »

Javljam se posle duzeg vremena.
U medjuvremenu sam,totalno slucajno,uocio da imam temperaturu svaki dan.Klasicni simptomi su izostali,tipa,drhtavica itd itd.Zboga toga je verovatno vucem i duze od tri nedelje koliko je merim,verovatno i duze od mesec dana,ali je jednostavno nisam primetio.
Uradio sam i testove stolice na okultno krvarenje,bakterije i viruse i sve je negativno.
U medjuvremenu nisam ni bio u zemlji,ali lekari iz doticne zemlje sa kojima sam se konsultovao su me upozorili na velike propuste koja pravi moja doktorka.
Kad sam se vratio kuci,dala mi je uput za reumatologiju gde su mi uradili RTG pluca,razna anti-tela i CRP.
Jedna doktorka,cuveno ime nase reumatolgije,kod koje sam se po preporuci i pregledao mi je rekla da,ono sto je moja doktorka uradila,ne bi uradio ni portir u bolnici,a ne neko ko nosi titulu Dr.
Od nekih stvari za koje su mi rekli da se smatra krucijalnim greskama su bris grla radjen nakon uzimanja antibiotika,ne uzimanje u obzir subfebrilne temperature kao faktora rizika tezih oboljenja,te konstatacija da kosti bole od viska mokracne kiseline,koja je inace kako mi rece jedan gastroenterolog iz doticne zemlje u kojoj sam bio u medjuvremenu,totalno normalna za nekog mojih godina i moje telesne tezine (473mmol/L)
Doktorka sa reumatologije mi je dala dijagnozu M25.5 Arthralgia i St.Subfebrilis.RTG pluca je bio cist,CRP blago povecan 14,89.
U medjuvremenu se pojavio bol u grudima i ledjima.Stoga mi je doktorka sa reumatologije na izvestaju napisala da se pod obavezno urade anti-tela na Coxacki virus,i jos me obelezila kao hitnog,jer vucem simptome istog vec mesec i po dana-tacno.

Ja ne znam sta je moja dijagnoza jer je moja doktorka potrosila tri nedelje mog zivot guslajuci o mokracnoj kiselini,dok je meni svake nedelje postajalo sve gore i gore.
Ne zelim da budem divalj,i nisam inace nasilan,jer se smatram vrlo civilizovanim,a i kao osoba sam miran,ali kao semi-profesionalni strelac,prosto mi dodje da odem kod moje cenjene doktorke i da joj ispalim iz mog pistolja ceo sarzer u noge i da kazem:
znate to sto vas boli-e to je od mokracne kiseline.

Ne vezano za mene,ali sta ako neko pati od neke zaista ozbiljne bolesti,i neko tako trosi dragoceno vreme pokusavajuci da ubedi i pacijenta i sebe u dijagnozu koja VIDNO nije tacna?I pritom se ponasajuci krajnje nadmeno?I sve to od doktorke koja vazi za sjajnog dijagnosticara-pa sta je onda sa onima koji ne vaze za sjajne dijagnosticare?

Da ne budem shvacen pogresno,ako neko postuje lekare i struku medicinara onda sam to ja.
Uniforme,ma koje boje bile,maskirne,crvene ili bele zasluzuju postovanje.I sam posao je takav da je nemoguce ne postovati nekog ko se uopste odlucio da se bavi time.

Ali neko moze da plati zivotom necije nerazumevanje i neshvatanje,a meni je to,ispravite me ako nisam upravu,u najmanju ruku neprihvatljivo.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Alison napisao: I kako sad ja da da smislim jelovnik za poneti a da je zdrava hrana... I uz to nemam bas mogucnosti da kupujem svakakve butere od kikirikija ili slicno...

Napuniš integralnu kiflu tunjevinom i nekom salatom npr. kupusom i poneseš na posao.

Skuvaš uveče neko gušće varivo, iseckaš i ispečeš meso, staviš u plastičnu kutiju, ujutro izvadiš iz frižidera i poneseš na posao.

Neće biti naročito toplo (mada ako stoji na sobnoj temperaturi tokom dana zagrejaće se a mislim da mu neće ništa biti, ako nema nekih kvarljivih premaza i slično) ali će biti daleko zdravije od toga što sad jedeš. Nije poenta u kilaži koliko u tome da će ti loša ishrana narušiti zdravlje.

p.s. izvinjavam se Apexu na offtopicu.
Odgovori