Sumnja na anksioznost?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

mm24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 27, 2017 8:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Sumnja na anksioznost?

Post od mm24 »

i jos nesto, posto sam dosad isao doktoru opste prakse, da li bi bilo bolje da nadjem dobrog psihijatra ili psihologa sta vec treba, da li bi mi pomoglo, ne bi sad da mi daju tablete vec pricom da rijesim problem
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

Ja bi ti preporucio psihijatra (daleko od toga da su doktori OP losi), ali je psihijatar specijalista za probleme koje imas.
Procedura je da ti doktor OP da uput, ako si iz BG predlazem psihijatriju KCS za njih imam samo pohvale a i samo sam tamo bio. Kad dodjes tamo procedura je razgovor sa socijalnim radnikom (kratko traje), odma posle razgovor sa psihologom (10-15minuta) i na kraju razgovor sa psihijatrom kome ispricas sve svoje probleme, sta bi zeleo (slobodno budi otvoren, opusten, prijatni su, izlaze u susret zeljama i idejama) i na osnovu svih razgovora dobijes adekvatnu terapiju i mozda psihoterapiju ako je potrebno.
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nambr1 »

I da, kod psihijatra OBAVEZNO pre podne, do nekih 11 sati da bi izbegao guzvu. Pogledaj pp poslao sam ti priv poruku.
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Kad odem kod psihijatra koliko to traje, koliko puta se ide i koliko cesto, da li ce mi odma propisati tablete neke
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nambr1 »

Posle prvog pregleda psihijatar ti da terapiju i predlozi psihoterapiju ukoliko je potrebna. Psihoterapijom se retko bave psihijatri a cesto specijalizovani psiholozi. U zavisnosti od metode i toga da li je individualna ili grupna, trajanje je 15-30min jednom nedeljno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Избаци из исхране сву хемију да се решиш бар киселине.
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

aaaca napisao:Избаци из исхране сву хемију да се решиш бар киселине.
Na sta mislis pod hemiju, tablete ili ?

Zadnja 2 dana kiselina me ubi a 5 dana sve uredu bude nikakvih problema.sa stomakom i onda odjednom pritisak u grlu i osjecaj pecenja i grceva u gornjem dijelu zeluca. Tako mi je odavno i prije tableta, par dana dobro sve i onda jedan dva dana kao da nije moj zeludac
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Вероватно ми нећеш веровати када будем рекао о чему се ради али испробај два-три месеца па да видиш како ћеш се препородити. Најмањи проблем су таблете. Проблем је пекара, брза храна, "100% природни" напици са пуним и кремастим укусом, месо цркло пре 10 година, воће и поврће потапано у хемикалије итд. Прочитај шта сам писао на мом сајту:
http://*/index.html?stranica=s ... je/ishrana
http://*/index.html?stranica=s ... /ishrana_2
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Pozdrav, opet sam isao doktoru i dao mi je uvece 10mg espram kad sam mu spomenuo probleme da stomakom. Lexilium 1.5mg je ostavio.
Da li je esram stetan,da li da od njega ocekujem poboljsanje
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nambr1 »

Espram je Escitalopram, antidepresiv iz klase selektivnih inhibitora preuzimanja serotonina - hormona srece (SSRI). Ukratko, mehanizam je da blokira povracaj seratonina u neuron koji salje informaciju pre nego sto ga primi drugi neuron. Znaci, u sinapsi (prostoru komunikacije izmedju neurona) ostaje veca kolicina seratonina. Ovo je laicki :) , bolje objasnjenje https://www.youtube.com/watch?v=MumiqqstRxw
Lek je mnogo dobar, ja pijem drugi koji je isto Escitalopram i koji mi je sve probleme (vrtoglavice, konstantna napetost, nesigurnost ...) resio posle prve doze. Najbolji rezultat daje posle mesec dana.

Lexilium je bromazepam koji je dobar u kombinaciji sa Espramom.

Pisi kako se odecas posle 2-3 dana ...
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Nambr1 napisao:Espram je Escitalopram, antidepresiv iz klase selektivnih inhibitora preuzimanja serotonina - hormona srece (SSRI). Ukratko, mehanizam je da blokira povracaj seratonina u neuron koji salje informaciju pre nego sto ga primi drugi neuron. Znaci, u sinapsi (prostoru komunikacije izmedju neurona) ostaje veca kolicina seratonina. Ovo je laicki :) , bolje objasnjenje https://www.youtube.com/watch?v=MumiqqstRxw
Lek je mnogo dobar, ja pijem drugi koji je isto Escitalopram i koji mi je sve probleme (vrtoglavice, konstantna napetost, nesigurnost ...) resio posle prve doze. Najbolji rezultat daje posle mesec dana.

Lexilium je bromazepam koji je dobar u kombinaciji sa Espramom.

Pisi kako se odecas posle 2-3 dana ...
Koliko dugo ga pijes, nakon koliko si se poceo osjecati bolje. Ja sam vcrs popio prvu tabletu i evo nakon 3h osjecam mucninu neku. Da li se kasnije bromazepan moze iskljuciti iz upotrebe
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nambr1 »

Pisi kako se odecas posle 2-3 dana ... :)

Da, cilj je izbaciti sve lekove posle nekog vremena
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Nambr1 napisao:Pisi kako se odecas posle 2-3 dana ... :)

Da, cilj je izbaciti sve lekove posle nekog vremena
Haha da li ga jos pijes i jesi li u pocetku imao simptome neke. Da li je moguce da se za 2 -3 dana bolje osjecam
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nambr1 »

Da, pijem ga i to ce trajati najmanje 6 meseci, do 2 godine u zavisnosti od napretka. Od simptoma sam imao samo pospanost (ne preveliku) i zato se lek koji ja uzimam konzumira samo ujutru, prvih nedelju dana pola tablete a posle cela. Ja sam se mnogo bolje osecao posle 6-7 sati, nakon nekoliko dana sam bio ko nov, da sam drugi lek, u mom slucaju xanax - u tvom Lexilium zaboravljao uzimati jer su problemi potpuno nestali.
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Ja primarno nemam probleme velike, aksioalsne osjecaje imam samo kada je neka stresna situacija ili npr trebam negdje ici na novo mjesto pa sam nestrpljiv i strah me.
Mislis da ce meni pomoci esram?
Odgovori