SUBFEBRILNA TEMPERATURA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: SUBFEBRILNA TEMPERATURA

Post od aa_aca »

Последњих година нико из мог окружења није добио антибиотик код вирусне инфекције. Очигледно лекари нису међусобно усаглашени.

О тежој вирусној инфекцији се може говорити у случају дуготрајније високе температуре која траје дуже од десетак дана, зависно од осталих симптома.
komsija12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 7:58 pm

Post od komsija12345 »

Pa jznas kako, meni je doktor jos prilikom prvog pregleda na plucima konstatovao da se cuje nesto, naravno idu antibiotici da pokriju i vec posle par dan na kontroli vise se nista nije culo, a moglo je mozda da preraste i u zapaljenje pluca.
A sad teza virusna infekcija je jako diskutabilna stvar, cak koliko sam upucen i kod virusa kao sto su koksaki, adeno, citomegalovirus, mononukleoza, na pocetku par dana je visoka temperatura, ali zato posle ide ta subfebrilna koja je teska i lomi pacijenta.Tako da i ako su to teze virusne infekcije, i jako komplikovane za izlecenje , njih prati ta mala temperatura a ne visoka koja traje jako dugo kao sto si napisao.
Od skoro su naucnici pronasli i tkz sindrom hronicnog umora koji isto izaziva jedan virus a do pre koju godinu nisu ni znali kako taj sindrom da definisu...
U svakom slucaju , ta subfebrilna temperatura je pokazatelj virusa, e sad dal koksakija, dal obicnog sezonskog koji i dalje tinja, dal adeno,...to je vec samo nagadjanje...
pozz
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако су ти нешто чули или видели на плућима, нормално је да се користе антибиотици. Код чистих вирусних инфекција, на плућима нема ничега док се вирус не прошири на њих. За ширење инфекције на плућа потребно је месец дана. Због тога је веома важно да се вирусне инфекције одлеже у кревету. У противном, због занемаривања симптома може да изгледа да је упала плућа настала у року од дан-два. Због тога је потребно познавати свој организам и не занимаривати сигнале које нам шаље.
komsija12345
Novi član
Novi član

Post od komsija12345 »

Ma meni je sve to brzo islo, pocelo grlo, visoka temperatura, ja za 2 dana kod lekara, poslusao me, kaze cuje se nesto da skripi na plucima, bolje antibiotike dok ne preraste u zapalenje pluca i to ti je to..al da se vratimo na tu subfebrilnu...ona je problem..ona ne prolazi...
krlehatiserif
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 16, 2013 7:35 pm

Post od krlehatiserif »

Imam isti problem kao ti pocelo je pre 10 dana sa klasicnim gripom,bolom u grlu temperaturom da bi posle dan dva grlo proslo a temp. ostala.Uvek je niska ne prelazi 37.1 ali se periodicno pojavljuje najcesce oko 9,12,17h.Brzo se pojavi a nekada se desi da padne u normalu za desetak minuta.U toku dana se osecam cas malaksalo cas super i pomislim da sam ozdravio kad ono opet malaksalost i 37.1.Bio sam kod lekara prepisao mi je antibiotike ali nisam nastavio da ih pijem kad sam video da ne pomaze.Pijem cajeve,med,limun i ostale zezancija ali je stanje isto.Ne znam o cemu se radi i da li vredi da se vadi krv i da urin.Sve ovo pocinje da me nervira jako sobzirom da sam zadnji put bio ozbiljnije bolestan pre 3 godine a i sportista sam pa me propustanje treniga jos dodatno deprimira.Cak sam u jednom trenutku pomislio da je na nervnoj bazi ali ne vidim razlog za to.Citajuci neke postove ovde i na drugim forumima izgleda da ima ljudi koji imaju i po mesec dana pa i vise godina konstantnu temp. pa ne znam dal je bolje ici na forume ili izbegavati ih :))

Pozdrav,javite ako se nesto promeni kod vas.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Веома је лоше пре времена прекинути терапију антибиотицима. Преостале бактерије постају отпорне и следећи пут тај антибиотик постаје неупотребљив.

Ако претпоставимо да није у питању поремећена терморегулација услед коришћења разних хемијских новотарија, остаје нека тињајућа инфекција као узрок повишене температуре.

Оно што је пожељно у овом случају је испијање веће количине чајева, витамина Ц, лимуна, меда, прополиса, матичног млеча, белога лука и чега већ. Добро је бити и на чистом ваздуху и водити рачуна да се добро обучете да организам не би губио снагу на загревање.
krlehatiserif
Novi član
Novi član

Post od krlehatiserif »

Nisam se bas dobro izrazio popio sam vec jednu kutiju,od 5 pilula,ne mogu sad bas da se setim kojeg vec antibiotika,pa posto me je grlo proslo pretpostavio sam da ne treba vise da ga uzimam,inace idem obavicu danas analizu krvi i urina pa cu da vidim dal ce nesto da kazu rezultati.Med,limunada,cajevi,sumece tablete pijem po ceo dan cak sam juce oljustio i pojeo ceo grejp,uzasno iskustvo:))
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Шумеће таблете избаци из употребе због вештачких боја, мириса, укуса, заслађивача (канцерогених) итд.

Исцеди један грејп, лимун, додај воде (по укусу - можда литар) и меда, па да видиш шта ваља. :D
krlehatiserif
Novi član
Novi član

Post od krlehatiserif »

krv i urin u redu,doktor mi poslusao pluca i kao kod komsije nesto se cuje,pa mi dao da pijem homicin,sutra idem na kontrolu pa ako se i dalje bude culo onda na skener.Temp i dalje tu u toku dana povremeno,nikako da prodje,Virus sam nazvao 37.1 kao jedini simptom koji ga prati :)
komsija12345
Novi član
Novi član

Post od komsija12345 »

evo..ja samo da javim da je ipak koksaki...realno, dugotrajlna subf. temperatura , zamor, malaksalost je pokazatelj virusa u urganizmu...nije strasno, prolazi za par nedelja, nije ostetio srce kao sto zna u retkim slucajevima da uradi..Ima ga 90 posto ljudi u organizmu, nekom se aktivira nekom ne...tako da to je to...bar se zna sta je..
marijamilicevic59
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2014 5:43 pm

Post od marijamilicevic59 »

cesto mi se zimi desava kada sma bolesna da mi temperatura ne prelazi 37.2 :( cesto u trenutku osetim da su mi prsti na nogaama hladni izmerim temp i 37.1..... godinama tako, cak sam se testirala na hiv.... :O inace sam panicar... medjutim pre 12 dana sam operisala krajnike..... pre 4 dana osetim da su mi odjednom noge tj prsti na stopalima hladni izmerim temp 37.1..... :( taj dan sam samo imala temp, doduse ponekad i osetim bol u ledjima, uvek isto mesto kada imam temp leva plecka.... nisam vise imala temp, tacnije sve do danas. malopre osetim ledene prste i bol u levoj plecki.... znala sam odmah sta je, izmerim temp 37.1??? kako zasto ne znam, da li mi neko moze pomoci? da li ja tako reagujem na neke viruse i promene ili?
hvala POZDRAV

Read more: http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... z300tYiDa6
:( :(
Odgovori