Stitna zlijezda - Povisen TSH

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

mm24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 27, 2017 8:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Stitna zlijezda - Povisen TSH

Post od mm24 »

Pozdrav, prije 3 mjeseca sam kontrolisao stitnu zlijezdu, FT3, FT4 i TSH

FT3 i FT4 su uredni bili ali TSH je bio povisen na 4.76 ( dozvoljeno do 4). Isao sam doktoru za stitnu zlijezdu radio je ultrazvuk i bilo je sve uredno. I rekao je kontrola TSG i antiTPO za 4 mjeseca.
Medjutim prije par dana sam ja uradio tu kontrolu i antiTPO je uredan (15) ali TSH je opet povisen i ovaj put je 4.74. ( skoro isto ostalo).

Da li to znaci da nesto nije uredu sa stitnom?

Inace imam povremeno anksioznih smetnji, bude nekada 7 dana super i onda par dana mantanje iscrpljenost umor probadanje u glavi problemi sa zelucem, rijetko jako lupanje srca.
Jednostavno ima dana osjecam se super dobro raspolozen za sve a vec drugi dan totalna suprotnost i normalno pocelo me biti strah kad imam neki vazan dogadjaj kako cu se tada osjecati.

Isto tako mozda jednom u mjesecu iznenada pocnem se osjecati lose, hladno mi pa vruce pa stomak me pocne muciti pa nmg zaspati, mucnina itd i tad stvarno budem najlosiji, ne znam gdje sam ( pio sam eglonyl i jedno mjesec mi je bilo bolje a onda opet po starom a poslije njega bromazepan 1.5 mg dnevno i nije da mi je nesto pomogao, samo sam dobio strahove jos vise zbog cinjenice da ga pijem, sad sam smanjio na 1/4 dnevno i pokusat cu da ga izbacim, pijem ga vec skoro 2 mjeseca)

Ima li sa svim ovim veze povisen TSH ? da li je moguce da zbog njega imam takve simptome
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Stitna zlijezda - Povisen TSH

Post od aaaca »

Колико имаш година?
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

21
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Je li moguce da anksioznost izazove veci TSH ili je TSH izazvao anksioznost

Posto nekada ima period dobro se osjecam pa odjednom u pola sata kao da sam druga osoba, ne mogu o sebi i naravno od toga svega me pocelo biti strah jer ne znam kad ce se desiti

A otkad sam dobio bromazepan samo sam se poceo osjecati ponekad depresivno zbog njega i cinjenice da ga pijem, pomogne on meni u tom trenutnu ali nije to to
shinzon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 28, 2017 4:13 pm

Post od shinzon »

Mislim da si ti suviše mlad za bromazepan :o
Trebalo bi da se okreneš nekim prirodnim zamenama, npr. čajevima ...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јесте, превише си млад за такве "лекове". Боље узми тинктуру валеријане за смирење.

ТСХ делује само на штитну жлезду и њену продукцију хормона. Вероватно си био изложен дуготрајном стресу (а можда и неком вирусу) па се штитна жлезда исцрпела и смањила продукцију хормона. Онда је хипофиза почела да лучи више ТСХ да би стмулисала штитну жлезду.

Проблеми са желуцем су највероватније узроковани лошом храном, а малаксалост ко зна од чега је (вирус, храна, недовољно сна итд.).
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Da da znam to sve za bromazepan zato ga izbacujem polako, hoce li biti problema ako prestanem uzimati skroz i ovu 1/4, jer sam mjesec dana uzimao 1.mg dnevno pa neko vrijeme 1/2 dnevno i sad pijem samo 1/4

Inace to je sve pocelo jedan dan iznenada, dobio sam jaku mucninu malaksalost strah sta mi je ali to je bilo par sati i smirilo se i nakon par dana jedno jutro strasno mantanje vrtoglavica bez mucnine ko prvi put
I od tada povremeno kako se to dogadjalo bez razloga poceo sam razvijati strah i ocekivati tako nesto i nisam se mogao opustiti. Jednostavno razvio sam strah ne znam sta mi se desaje.

Ne znam vise sta bi mogao kontrolisati, jos neki parametar stitne zlijezde da provjerim?

Inace jos kao mal sam bio vrlo osjetljiv i stidan dosta sada je li to uzrok ovog stanja ne znam

Jednostavno kad se najmanje nadam zgrce mi se misici zaboli stomak, mantanje, i bezvoljnost i neka vrsta depresije kad se malo smiri to sve
Nekada ne budu simptomi svi ali i da je jedan dovoljan je da me uznemiri

Idem na tezi fakultet dobro ucim svr u roku polazem imam djevojku jednostavno nemam razloga da se osjecam tako, osim ako to nije uzrok zbog djetinjstva a i sada sam osjetljiv

I da napomenem, od puberteta su mi poceli praviti se zalisci a zanimljivo po tijelu sam dlakaviji nista strasno ali noge su mi extra dlakave
I isto tako brzo pricam i mrsav sam dosta
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Значи да си тремарош?
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Pa jesam donekle u granicama normale akako je ovo pocelo sve od tad mi je jos gore jer se jos.brinem za moje stanje kako cu se osjecati. U pocetku se nisam toliko brinuo ali kako me vremenom sve cesce iz cista mira pogadjalo normalno da cu se brinuti jer ne znam kada da ocekujem

Inace sam u svemu redovan, sve mora biti kako treba ali jednostavno mislim da je nesto drugo uzrok mom stanju

Sta bi mi jos preporucili da uradim od pretraga
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Треба да прекинеш са том праксом "све мора бити како треба". Знам неке особе које су гадно и доживотно заглавиле јер су у свему истеривале мак на конац - мултипла склероза и дистрофија мишића као последице.

И наравно, треба да престанеш да се бринеш што се бринеш.
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Znam ja to sve ali taman bude malo bolje i malo se smirim i haj super 5-6 dana i onda odjednom za 10 minuta gotovo nemam snage ni za sta,zadnja evo 3 dana tako se osjecam ili strepnja.neka ili jaka glavobolja,mantanje , slabost i od svega toga budem depresivan, npr dns pored toga svega imam jaku mucninu

Prije ovoga svega jesam se ja mozda o sekirao i brinuo ali to je sve bilo normalno u granicama,samo eto sto sam po prirodi osjetljiviji i dosta stidan.

Nekako stalno mislim da nesto ne stima sa mnom

E i jos da napomenem imam neki limfno i cvor u lijevoj strano brade i na dodir lagano boli i to sam jos primjetio prije 2-3 godine i to tako npr ujutru ustanem i kad zijevam dodje mi skoro do prednjeg dijela brade i bas zaboli i nekad ga rukom moram vratiti
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда би требао да одеш на преглед тог чвора.

Могао би да пробаш да пијеш витамине Б1 и Б6 јер су добри за психу. Оно што знам да ваља је марка NowFoods. А можда да пробаш да пијеш и тинктуру валеријане. Магнезијум је одличан за срце (NowFoods 400mg).

Како се иначе храниш и бавиш ли се спортом?
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Pijem b komplex ovaj iz apoteke

Hranim se mozda malo losije nego sto bi trebao i inace koliko god da jedem ne mogu se udebljati a sad kako je ovo sve pocelo stomak mi je bas osjetljiv postao i u danima kad sam dobro osjecam mucninu i zbog toga i ako bi mogao pojesti vise i neku raznovrsniju hranu jednostavno ne mogu vec moram paziti sta mi odgovara, isto tako ima dana jedem sve sto pomislim i nista :o

Vidim reklamira se magnezijum+ b komplex na tv-u u obliku granula i jedna doza sadrzi preko 300% potrebnih vitamina, da li je to OK da pijem jer ne znam gdje mogu nabaviti te strane proizvode
mm24
Novi član
Novi član

Post od mm24 »

Sto se tice sporta, hmm pa nista konkrento, srednja skola je bila udaljena 5 km u oba smjera i svaki dan sam pjeske isao a fakultet je udaljen 6 km u oba smjera i u pocetku sam isao svaki dan pjeske dok nije pocelo sve ovo, sada bas i ne smijem

I prije sam dosta biciklo vozio a u zadnje vrijeme ponekad samo kad se dobro osjecam

A sto se tice graunla, na ovo sam mislio http://www.dietpharm.hr/magnezij-375-di ... pleks-p535
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Није глуп онај ко не зна да чита него онај ко мисли да је истина све што пише. То је рекао неко паметан и обрати пажњу.

Што се тиче витамина мислим да сам био јасан али ћу да појасним: заборави рекламе нарочито оне на ТВ-у; у апотекама се продају препарати за широке народне масе које треба да буду што болесније.
Odgovori