Sta vas sve nervira kod muza?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Sta vas sve nervira kod muza?

Post od aa_aca »

Можда нећеш морати да га гураш кроз прозор када му укинеш кока-колу и цигаре. :D

Не треба да се затвара поклопцем јер гасови који се развијају не могу да изађу. Ја сам једном покрио тањиром и када сам га отклопио изашао је гас који је мирисао на Охо лепак.

Благо теби са теглом. :lol: Ја правим три литра кефира свакодневно тако да тегла не долази у обзир.

Путовање тибетанске гљиве није никакав проблем само ако има довољно млека.

Није добро да гљиву држиш без млека. Сада се види колико си неозбиљна. Лепо сам ономад рекао да се двоје увек нађу. Када схватиш и признаш да ниси ништа боља од мужа, моћи ћете лепо да живите заједно.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am

Post od Princess Krofna »

Ma nemoj, sad ce jos da ispadne da ja smatram da sam savrsena pa gnjavim druge oko sebe da i oni budu savrseni. A ja samo hocu da se malo povede racuna o onom sto svi clanovi domacinstva koriste. Znaci, boli me bas uvo da l ces da se brises ili da te jure muve, ali ja te gace niti cu da stavim sa ostalim vesom u masinu, niti cu na ruke da ih perem. Nek ih pere sam, ili nek kupi papirne, za jednokratnu upotrebu. I smatram da to sto trazim nece od njega napraviti savrsenu vec samo normalnu osobu. Isto vazi i za izbegavanje nepotrebnih kalorija u vidu koka-kole i sl. Ne trazim od njega plocice i bicepse, vec da skine stomacinu. I nemoj ti mene u isti kos, znas. Ja pazim da drugima ne smetam, vodim racuna o svom izgledu i zdravlju, ljubazna sam, nasmejana, zadovoljna sitnicama. A njemu je sve nesto uh, oh, ah.
A sto se tice gljive, ne opterecujem se puno. Sve dok pravi dobar jogurt i uvecava se, smatram da je sve ok. Kad bude pocela da zeza uzmem drugu, i to je to. A prija mi nevidjeno, nisam pila nikad nesto slicno. I sisla sam na 57kg - dobro, malo radim i vezbice, a tu je i med, ofkors.
U cemu drzis 3 litre jogurta?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е видиш како сам те убо у одговарајућу тачку. Слажем се да је савим нормално оно што сматраш за потребно. Међутим, то није критеријум по коме можеш да кажеш да ли је нормално да некоме то не смета. Стварно имам проблем да то објасним у неколико реченица, па се надам да разумеш шта желим да кажем.

Ако желиш да се неко промени у нечему што тај не жели, ти треба да урадиш то исто - да се промениш у нечему што тај жели а ти сматраш непотребним. Нечега сигурно има, а питање је због чега ти то мужић не говори.

Мислиш да је у реду став: "Када буде почела да зеза, узећу другу"? То одсликава мало више од обичног става према једној гљиви.

Три литре млека са гљивом држим у пластичној кантици запремине пет литара.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Mislim da je prestao da mi govori sta mu smeta jer sam se uvek do sada menjala odmah, na prvu primedbu, ne treba da mi se sto puta kaze, ali bi mi to bio adut za stavljanje primedbe na nesto sto on radi, a njemu je ocigledno lakse da istrpi nesto sto mu smeta kod mene nego da promeni nesto sto meni smeta kod njega. A pri tom mislim i da mu radi sujeta jer nije karakter, tipa zajedno bacimo cigare on nastavi ja ne. Zajedno krenemo na dijetu, ja smrsam on ne, i sl.
Sto se gljive tice, znam, zvuci grozno, ali to sto sam rekla odnosi se samo na gljivu, eventualno na muskatle ili orhideju u saksiji. Niposto i ne pomisljaj da opste generalizujes taj stav, jer sigurno necu npr. svoje dete zbog keca iz matematike baciti u kontejner i otici da pravim drugo:) a necu ni tvog ovog sto ga toliko branis menjati, ne brini:)
Ali nisam skapirala u koju si me to pravu tacku soprostenjem ubo:)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нисам имао намеру да из односа према гљиви закључим да си неки Менгеле. Немој одмах да банализујеш и идеш у другу крајност да би доказала да си у праву. Познато, јел'? :D Како да ти објасним твој део карактера који се види из, могу да кажем, лакомисленог односа према гљиви. Ово је ипак само дописивање и грешке су могуће, па тако и закључци не морају да буду исправни, али ипак...

Уопште ми није намера да браним твог мужа јер човека не познајем. Осим тога, све твоје примедбе у вези његовог понашања су на месту. Само покушавам да ти објасним да ће ти заједнички живот бити много лакши и бољи када схватиш и прихватиш да суштински ништа ниси боља од њега.

И немој сада да те испитујем шта си то одмах мењала на његову примедбу.

А праву тачку сам убо јер сам видео твоју реакцију. Знаш кад тражиш акупресурну тачку за неки здравствени проблем и када је нађеш како заболи. Е то је то. :D
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Potpuno si u pravu, i jako mi je drago zbog toga. Konkretno, drago mi je sto, isto kao i ja, smatras da nije resenje problema u samoj njegovoj promeni ponasanja vec u promeni mojih osecanja prema problemu, jer problema ce uvek biti a onda 'bes zivot kad se samo nerviras. I drago mi je sto imas toliko strpljenja, volje i dobrih ideja, to veoma cenim.
Jedino u cemu nam se stavovi razilaze je, cini mi se, to sto ja mislim da treba da shvatim razlog problema da bih ga prihvatila takvog kakav je, a ti smatras da treba da ga prihvatim bez mnogo analize, samo zato sto ima stvari kod mene koje on na isti nacin prihvata. Nisam sigurna da si tu u pravu, ali to ne znaci da nisam spremna da me ubedis da jesi:) Moj argument bi bio da i sam razgovor o problemu, ali iskreni razgovor, mnogo puta moze da bude resenje, tj kad bih cula da mu je zao, da hoce da se promeni ali ne zna kako, ili da ponudi neko kompromisno resenje - sve to bi mi puno znacilo. I rekla sam mu to, i poslusao me je, i dodjemo do nekog kompromisa, ali to bude kratkog daha i opet se vrati na staro, a to vracanje me valjda najvise nervira od svega. Pa kad kazes nesto stoj iza toga makar crko-puko!
Eto, sad sam se iznervirala, idem da popijem casu kefira da se restartujem. :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нисам сигуран да смо се најбоље разумели.

Мој став је да прво треба да схватиш а потом и да признаш да ништа ниси боља од њега: он брља у једним стварима, а ти у другим. То је важно због тога да се не би нервирала због брљања мужа али и брљања других људи.

Овде не говорим о покварености, похлепи, охолости и тако неким крајње негативним стварима. Нажалост и то је људски, али мислим да су то ствари које су мање-више под контролом сваког човека појединачно. Неко је једноставно немаран према неким стварима, површан, глуп или тако даље и то се тешко мења. Када је неко злурад, покварен итд. мислим да је то највише ствар воље. Чиме је она условљена, то је већ нека друга тема.

Дакле када, прихвативши да ниси ништа боља, престанеш да се нервираш због брљања мужа, следи друга фаза. То је оно што си ти рекла: да схватиш разлог одређеног погрешног понашања. Тада ћеш га још боље разумети и створити шансу да му помогнеш да се промени. Кроз све то, мењаш се и ти.

Мислиш да је једноставно? Неће ти помоћи ни пет литара кефира дневно. :D
nele801
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 12:33 pm

Post od nele801 »

Nadji ljubavnika :D
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Aco, ja sam sigurna da tebe razumem, ali mislim da ti ne razumes mene. Meni ne smeta sto je on takav zbog njega, vec zbog mene, tj zato sto meni pravi posao. A juce sam mu lepo rekla da ne mogu da perem njegove gace rucno, i da bi bilo fer da ih on opere. I on ih je oprao. Molim boga da je ukapirao dok ih je trljao da mu je mnogo lakse da pazljivije obrise guzicu pampers maramicama koje drzim na vidnom mestu u kupatilu. Isto tako molim boga da nije razmisljao u stilu "kakva rospija, tera me da radim zenske poslove" jer mi to namera nije ni bila.

Nele, uh. A zasto da nadjem ljubavnika? Da bih umesto jednog imala dvojicu koji me nerviraju? Ili da bi mi bilo lakse da mu perem gace jer bi me griza savesti terala na to? Ili bi ti prosto da iskoristis ucveljenu domacicu :wink:
nele801
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 12:33 pm

Post od nele801 »

Pod c :lol: A obizrom da rece da ne jedes dugo cokoladu,to bi bila adekvatna zamena :D
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Ccc :lol: Svaka cast na ovom trouglastom odgovoru :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Крофнице, није важно због чега се нервираш, већ је нервоза сама по себи лоша и ја покушавам да ти објасним како да је избегнеш. Када би могла његовим очима да видиш како и чиме ти њега нервираш, схватила би поенту.
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Ma on mene ne voli :(
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Post od Vokabular »

Pogledaj ti film KILL BILL :wink:
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član

Hm, taj film nisam gledala jer mi je on rekao da ima scena koje mi se ne bi svidele. Hm?!
Odgovori