Ma, kao nisu vracevi i samani. Moj stav je jasan: lekarska struka (sramno su ukrali ime "nauka") je nista drugo do experimentalno nabadanje bez ikakve sistematicnosti. Opisacu vam kako ovaj "sistem" funkcionise na naucnom modelu zu argumentaciju. 50% moderne medicine se oslanja na nauku (CT, PET, MRI, endoskopi...) ostalo su njihova iskustva koja nisu uneta u expertske informaticke sisteme (takvi su postojali i na Apollo misiji na Marsu, a svi znamo kada je to bilo!!!) cija bi baza omogucila detaljnu statistiku, daleko kvalitentiju dijagnostiku na osnovu samo bazicnih simptoma, cak i bez pregleda...ili makar usmerila nekoherentno i nekonzistentno zakljucivanje lekarskog kadra. Evo nekih istinitih navoda. Nekoliko najvecih otkrica u medicini: penicilin, serum protiv besnila (Gleming, Paster...) sve sami slucajni dogadjaji koji su rezultirali pronalaskom, nema tu naznaka logickog razmisljanja modernog uma, samo empirijsko tumaranje mrakom. Neka mi neko navede kontra naucnike (medicinske) koji su imali makar promilsku velicinu i udeo u covecanstvu kao ovi:
Tesla, Pupin, Njutn, Mikelandjelo, Da Vinci, Habl, fon Braun, Edison...
Dakle, bilo kog epohalnog otkrica?! Hm, nema ga. Ja ne znam ni za jednu ozbiljnu pbolest koju mogu da IZLECE a ne zalece a koja se delom ne bazira na cudu i onome pomoz Boze. Cim meni neki nas poznati gastroenterolog kaze "verujem da ce ovo pomoci" znam koliko je sati - nema nista od pomaka moje terapije za Krona...
Ako oni pominju rec VERA uz NAUKU (kako nazivaju medicinom) onda su oni i debeloj zabludi. Da se ne lazemo, imaju oni fakultet i tamo nesto mrljave i braljave (u vecini sveta) ali to nema nikakvog kritickog osvrta na rezultate koje to mrljanje i braljanje proizvodi. Pa pogledajte samo znacenje one glupe Hipokratove zakeletve: "kunem se u te i te Bogove...da cu raditi za dobrobit pacijenta" (karikirano) u modernom vremenu kada prava nauka poznaje samo ateizam i gde nema mesta za Bozanstva. Danaslji lekari su sasvim obicni busmanski vracevi sa modernom tehnologijom u rukama koja im je podarena od pravih naucnika, a kojom oni napola umeju da rukuju i ciji znacaj ne umeju da iskoriste onako kako treba, cak i kada ispiju sve te viskice koje dobiju od pacijenata. Cak i profesori traze mito, ubijaju ljude (svaki ubije na 10-ak njih i nikom nista jer nema ko to da istrazi, tamo ko god da umre nije lekarska greska, oni su bezgresni iako, su kako kazu, ucinili sve)...lekarska profesija je postala ogavna delatnost i masinerija za uzimanje novca nesrecnim bolesnicima, tu nema ni trunke saosecanja (cast izuzecima, da ne gresim dusu ima ih 25% koji ne spadaju u ovaj profil). Pogotovo kod nas, em sto im prag znanja vremenom opada em sto ne mogu da se mere sa ratnim lekarima 19-20 veka kada su morali znati u prste svaku granu medicine a ne samo specijalizacije. Bruka, nista vise!!!
|