Sramota ObaveznoProcitaj te
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Kada bi medicinski naucni kadar mogao u svom domenu da uradi ono sto su uradili '69 kada su sleteli i vratili se sa meseca onda ne bi niko bio bolestan. Kaskate neki milenijum ispred nativnih nauka.
Ti "lekici" nisu epohalno naucno otkrice iz prostog razloga sto negde, nekad i kod nekoga deluju a kod nekoga ne...nemoj da se lazemo, sve dok vi ne ne mozete da nucno tvrdite da ce i na koji nacin delovati kod svakog pojedinca nem tu ni govora o metodologiji i sistematicnosti. Zamislite kada bi moderni cluster ili grid sistemi razlicitih topologija mreza imali nepredvidive rezultate i posledice izvrsavanja odredjenih poslova. Vi danas ne biste imali nikakvu informaticku pomoc i ne biste se sa mnom dokucavali nego uz svecu pisali perom od nekog petla. Nemojte da iznosite nesto o cmeu pojma nemate. Sve to sto ste naveli od "otkrica" je samo mrvica sa stola koji vi nikako zdravorazumski da dosegnete. Smesno, zaista...
ja kada nekom nesto ovde preporucim to znaci da je apsolutno (100%) bezbedno i provereno...
Ti "lekici" nisu epohalno naucno otkrice iz prostog razloga sto negde, nekad i kod nekoga deluju a kod nekoga ne...nemoj da se lazemo, sve dok vi ne ne mozete da nucno tvrdite da ce i na koji nacin delovati kod svakog pojedinca nem tu ni govora o metodologiji i sistematicnosti. Zamislite kada bi moderni cluster ili grid sistemi razlicitih topologija mreza imali nepredvidive rezultate i posledice izvrsavanja odredjenih poslova. Vi danas ne biste imali nikakvu informaticku pomoc i ne biste se sa mnom dokucavali nego uz svecu pisali perom od nekog petla. Nemojte da iznosite nesto o cmeu pojma nemate. Sve to sto ste naveli od "otkrica" je samo mrvica sa stola koji vi nikako zdravorazumski da dosegnete. Smesno, zaista...
ja kada nekom nesto ovde preporucim to znaci da je apsolutno (100%) bezbedno i provereno...
MACHINE napisao: Nemojte da iznosite nesto o cmeu pojma nemate. Sve to sto ste naveli od "otkrica" je samo mrvica sa stola koji vi nikako zdravorazumski da dosegnete. Smesno, zaista...

e svasta imas na ovom forumu da procitas??!!
prosao vikend, a kapije i dalje otkljucane...

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za extrime
za extrime(pisem Tebi-odgovor na prvi tvoj post),
u nekoliko navrata ovih dana citala sam tvoj i ostale postove...
Hajde da malo analiziramo ali ti unapred kazem da si u pravu jer si bolesnik- od insulin zavisnog dijabeta-bolesti koja se terapijom MORA regulisati iz dana u dan...
Dakle, shvatio si da ne branim ponasanje te, kako je ti nazva, "zmijurine" i ostalih koji su se stavili u ulogu sudije (da ti sude ostavljajuci te bez preko potrebnog leka, jer je u podtekstu...zasto se na vreme nisi potrudio u vezi knjizice i ostalog.
ULOGU SUDIJE NE SME NA SEBE DA PREUZME NI JEDAN ZDRAVSTVENI RADNIK niti ostali koji saradjuju sa zdravstvom).
Uz uslov da me pravilno shvatis prvi krivac za cinjenicu da ti se moglo desiti da ostanes bez insulina> si Ti> Trebao si na vreme srediti z.knjizicu ...Kolko sam zakljucila dobro si pokretan itd...Mogao si ali nisi...
Ali, kada vec nisi uredio knjizicu - mnogi iz tvoje price su pogresili >oni kojima si se obracao a koji su bili gluvi na cinjenicu da bi bar 2 dana bio bez , tebi tako potrebnog insulina.(do nekog ponedeljka !).
Mene je (doba kada sam bila mnogo mladji lekar no danas) bolesnik koji je postao asfiktican - skoro prestao da dise daveci se u gnoju ( "gnojilo" mu je celo desno pluce ...protiv saveta lekara lezao je na zdravu, levu strani i prerucio gnoj iz bolesnog desnog u zdravo levo pluce i upao u stanje blisko smrti)...( cak su mu stavljana i mehanicka ogranicenja da se u snu ne bi okrenu al nije pomagalo...bio je u velikoj meri nekooperabilan , verovatno je i dominirao strah od prestojece operacije kojom je trebalo odstraniti celo desno pluce(nije bio moj pacijent (a sve se desavalo na dezurstvu,) pa ne znam detalje).
Intervenisali smo...izvukli ga...U toku jednog od obilazka nakon intervencije, opsovao mi je mrtvu majku ... odgovorila sam mu sasvim mirnim tonom da je psovka upucena meni dokaz da se potpuno izvukao iz krize( na sta su ukazivali klinicki parametri) i veruj mi umesto da budem ljuta zbog psovke i sl. bila sam srecna sto sam spasila jedan zivot...itd.
I da znas , svake godine od njega vec petnaestak godina dobijam Bozicne cestitke koje se uvek zavrsavaju ...izvinjenjem...(nijednu mu nisam uzvratila cestitku al mi je veoma drago da taj covek zivi...).
Pozdravljam Te, zelim Ti uspesnu borbu sa Dijabetom...Pridrzavaj se dijete, ako pusis nemoj pusiti itd.I na vreme se za sebe pobrini da uvek imas i nekakvu manju rezervu lekova.
Od Boga Ti zdravlje R.
PS: Kolegu Drbgd pozdravljam uz uvazavanje svega sto je napisao i moju preporuku da ignorise slicne postove na koje opravdano reaguje jer je to "borba' sa vetrenjacama...Postovanje R.
u nekoliko navrata ovih dana citala sam tvoj i ostale postove...
Hajde da malo analiziramo ali ti unapred kazem da si u pravu jer si bolesnik- od insulin zavisnog dijabeta-bolesti koja se terapijom MORA regulisati iz dana u dan...
Dakle, shvatio si da ne branim ponasanje te, kako je ti nazva, "zmijurine" i ostalih koji su se stavili u ulogu sudije (da ti sude ostavljajuci te bez preko potrebnog leka, jer je u podtekstu...zasto se na vreme nisi potrudio u vezi knjizice i ostalog.
ULOGU SUDIJE NE SME NA SEBE DA PREUZME NI JEDAN ZDRAVSTVENI RADNIK niti ostali koji saradjuju sa zdravstvom).
Uz uslov da me pravilno shvatis prvi krivac za cinjenicu da ti se moglo desiti da ostanes bez insulina> si Ti> Trebao si na vreme srediti z.knjizicu ...Kolko sam zakljucila dobro si pokretan itd...Mogao si ali nisi...
Ali, kada vec nisi uredio knjizicu - mnogi iz tvoje price su pogresili >oni kojima si se obracao a koji su bili gluvi na cinjenicu da bi bar 2 dana bio bez , tebi tako potrebnog insulina.(do nekog ponedeljka !).
Mene je (doba kada sam bila mnogo mladji lekar no danas) bolesnik koji je postao asfiktican - skoro prestao da dise daveci se u gnoju ( "gnojilo" mu je celo desno pluce ...protiv saveta lekara lezao je na zdravu, levu strani i prerucio gnoj iz bolesnog desnog u zdravo levo pluce i upao u stanje blisko smrti)...( cak su mu stavljana i mehanicka ogranicenja da se u snu ne bi okrenu al nije pomagalo...bio je u velikoj meri nekooperabilan , verovatno je i dominirao strah od prestojece operacije kojom je trebalo odstraniti celo desno pluce(nije bio moj pacijent (a sve se desavalo na dezurstvu,) pa ne znam detalje).
Intervenisali smo...izvukli ga...U toku jednog od obilazka nakon intervencije, opsovao mi je mrtvu majku ... odgovorila sam mu sasvim mirnim tonom da je psovka upucena meni dokaz da se potpuno izvukao iz krize( na sta su ukazivali klinicki parametri) i veruj mi umesto da budem ljuta zbog psovke i sl. bila sam srecna sto sam spasila jedan zivot...itd.
I da znas , svake godine od njega vec petnaestak godina dobijam Bozicne cestitke koje se uvek zavrsavaju ...izvinjenjem...(nijednu mu nisam uzvratila cestitku al mi je veoma drago da taj covek zivi...).
Pozdravljam Te, zelim Ti uspesnu borbu sa Dijabetom...Pridrzavaj se dijete, ako pusis nemoj pusiti itd.I na vreme se za sebe pobrini da uvek imas i nekakvu manju rezervu lekova.
Od Boga Ti zdravlje R.
PS: Kolegu Drbgd pozdravljam uz uvazavanje svega sto je napisao i moju preporuku da ignorise slicne postove na koje opravdano reaguje jer je to "borba' sa vetrenjacama...Postovanje R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

Vidim da dobro poznajete radno vreme odredjenih ustanova cim znate kada se i sta zakljucava
))

isidora napisao:MACHINE napisao: Nemojte da iznosite nesto o cmeu pojma nemate. Sve to sto ste naveli od "otkrica" je samo mrvica sa stola koji vi nikako zdravorazumski da dosegnete. Smesno, zaista...
ja kada nekom nesto ovde preporucim to znaci da je apsolutno (100%) bezbedno i provereno...![]()
e svasta imas na ovom forumu da procitas??!!
prosao vikend, a kapije i dalje otkljucane...
Da biste uopšte mogli da sagledate zdravstvo iz svih uglova i onda ga razložno i argumentovano kritikovali, morate biti deo njega.Jer ja nemam veze sa zdravstvom nikakve
Daleko od toga da branim ovakve i slične postupke, jer sam i sama bila u prilici da se bunim protiv takvih (ne)ljudi, u zdravstvu, ali bogami i u mnogim drugim ustanovama u našoj zemlji.
Između svih promena koje ova država mora napravi, jedna zavisi samo od nas, moramo se svi promeniti-red, disciplina, profesionalnost, svi!
Ovo je tipičan primer mešanja "baba i žaba".MACHINE napisao:Kada bi medicinski naucni kadar mogao u svom domenu da uradi ono sto su uradili '69 kada su sleteli i vratili se sa meseca onda ne bi niko bio bolestan. Kaskate neki milenijum ispred nativnih nauka.
Ljudski organizam nije mašina, robot ni neka prirodna pojava koja se ponaša prema dobro poznatim zakonima i uvek na sve reaguje istim mehanizmom. Prema tome, sve o čemu govorite je neprimenljivo na medicinu. Da ste išli bar u srednju medicinsku školu-znali biste ovo.
Savetujem Vam da za svoje frustracije potražite lek-ako ne kod lekara, a ono Vi malo više posmatrajte nebo i zvezde, deluju umirujuće...
Ovo je tipičan primer mešanja "baba i žaba".MACHINE napisao:Kada bi medicinski naucni kadar mogao u svom domenu da uradi ono sto su uradili '69 kada su sleteli i vratili se sa meseca onda ne bi niko bio bolestan. Kaskate neki milenijum ispred nativnih nauka.
Ljudski organizam nije mašina, robot ni neka prirodna pojava koja se ponaša prema dobro poznatim zakonima i uvek na sve reaguje istim mehanizmom. Prema tome, sve o čemu govorite je neprimenljivo na medicinu. Da ste išli bar u srednju medicinsku školu-znali biste ovo.
Savetujem Vam da za svoje frustracije potražite lek-ako ne kod lekara, a ono Vi malo više posmatrajte nebo i zvezde, deluju umirujuće...
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Uuuuuuu, popizdeo sam kad sam procitao ovo...
Izvinjavam se zbog ruznog jezika u ovom tekstu, ali treba prave stvari, prave postupke i prave ljude nazvati pravim imenima. Sram Vas bilo Ka 1. Vi zapravo hocete da kazete da ni jedan zastitnik prava pacijenata u drzavi ne radi svoj posao??!? Jel to poenta?? Sta li vi toliko humano radite??!?
Kako Vas nije sramota da, samo na osnovu svog utiska o zdravstvenom stanju u zemlji, obeshrabrujete coveka da pokusa da istera pravdu i tako pomogne mnogim pacijentima u buducnosti. Kako je ruzno kada se neko tako, da izvinete, ali nemam adekvatniji izraz, iskenja po desetinama i stotinama ljudi koji rade svoj posao. Takvi kao vi su krivi, ne samo za stanje u zdravstvu, vec za stanje u zemlji.. To je tipican postupak pljuvaca koji nista ne radi, a svemu je odmah u stanju da nadje manu. Kada bi bilo manje kenjatora, a vise ljudi koji zele da promene stvari, mnogo bi nam bolje bilo i Xtreme se, najverovatnije, ne bi ni nasao u ovakvoj situaciji.
A, Vi MACHINE, kao da ste prosli sve ratove, pa znate kako su radili lekari. Da nije lekara, npr. Xtreme verovatno ne bi ni bio tu da nam iznese svoj problem. A i postoji jos jedan razlog zasto se do dosta velikog broja u medicini doslo slucajno. Tesla, Pupin i Edison su mogli da vrse eksperimente na zicama, Habl na staklima, Von Braun sa gorivima. KOJI BI TO LEKAR MOGAO DA VRSI SVAKOJAKE EKSPERIMENTE NA ZIVIM LJUDIMA??!?
Ovo je totalna budalastina sto ste napisali. A pritom da ne pricam o nekim otkricima i procedurama u medicini do kojih se godinama ciljano dolazilo...
Xtreme, prijavite to, ne bavite se zajedljivim komentarima ovde. Ima losih ljudi i losih radnika, ali nemojte odustati. Pomoci cete mnogima... I ne cekajte da Vam istekne kknjizica sledeci put

A, Vi MACHINE, kao da ste prosli sve ratove, pa znate kako su radili lekari. Da nije lekara, npr. Xtreme verovatno ne bi ni bio tu da nam iznese svoj problem. A i postoji jos jedan razlog zasto se do dosta velikog broja u medicini doslo slucajno. Tesla, Pupin i Edison su mogli da vrse eksperimente na zicama, Habl na staklima, Von Braun sa gorivima. KOJI BI TO LEKAR MOGAO DA VRSI SVAKOJAKE EKSPERIMENTE NA ZIVIM LJUDIMA??!?

Xtreme, prijavite to, ne bavite se zajedljivim komentarima ovde. Ima losih ljudi i losih radnika, ali nemojte odustati. Pomoci cete mnogima... I ne cekajte da Vam istekne kknjizica sledeci put

Cogito ergo doleo....
Grdno gresite...to oko masina i ljudi. Grdno. Problem je problem. Neki je manji neki je veci. Stvar je zapravo u tome da oni nisu posvetili dovoljno sivih celija (naravno da ih imaju daleko manje nego oni sto se bave egzaktnim naukama poput fizike, matematike, elektronike...) u otkrivanju zakonitosti problema i uzrocima. Dakle, ceo ljudksi organizam i spoljni uticaji jesu glomazan sistem interakcija, ali svakako KONACAN. Ako je taj broj konacan dedukcijom se lako moze izvesti da uz dobru sistematicnost se moze doci do resenja. Ali je, nazalost, ona izostavljena upravo zbog prirode kadra koji se bavi MEDICINOM (nazovimo to modernim vuduuom, vracanjem i tome sl.) a koji nisu umni potencijal kakvi se cesto mogu sresti medju tehnickim naukama. To je fakat/axiom i ko god tvrdi suprotno ili je glup ili je lud. To je pokazala istorija. ja sam neveo primer imena, samo malog procenta koji su bili istrazivaci u tehnickim granama, a malo njih u lekarskim. Nema tu nikakve filozofije. Da je medicina na onim granama na kojim je sada tehnoloski razvoj mi bismo mogli da slavimo jer bi 90% bolesti zapravo bile samo banalnosti. Nazalost, ne postoji intelektualni potencijal koji bi to mogao da isprati, zato i postoji toliki jaz izmedju vestacke inteligencije, expertskih sistema, flexibilne robotike...i praktikovanja medicinom. Svi moderni informaticki sistemi su takodje glomazni ali su naucnici dali sve od sebe da ih dobro razumeju, opisu, upamte i prozivedu i naravno ponove sistem koji funkcionise bilo gde u svetu. ANALOGNE (preslikane) zakonitosti postoje i vaze i za ljudski orgnizam samo su previse SLEPI i GLUPI da ih vide, prepoznaju i statisticki i matematicki oblikuju, obrade i izvedu zakonitosti kao operatore koji ce dovesti do unificiranog resenja bilo kog problama Homo Sapiensa nezavisno od vremena, prostora i spoljnih interagovanja. Necu se dalje upustati u diskusiju, jer i ne ocekujem da ovde iko razume nit kako i zasto nesto funkcionise... Experimenti su samo polovina resenja, imali su oni 2. rat gde su nemci napredovali u medicini koliko ni sada niko nije. Imaju zivotinje koje funkcionisu na vrlo slicna nacin, pa neka manje experimentisu a vise razmisljaju pre nego sto probaju, i corava koka ubode zrno. Tesla i pupin su najpre pratili okruzujuce pojave, donosili smislene sudove i primenjivali na experimentalne modele, imajuci vrlo mali broj neuspeha. Zato se i nazivaju svuda u svetu GENIJIMA. Navedite mi 1 samo 1 ime u medicini koje javnost zove GENIJEM!!! Ne vredjam ovime nikog pojedincano, govorim generalno o problemu koji malo ko shvata, a resenja su uvek logicna i uvek nadohvat covecanstvu. Svako dobro!
sedefasta napisao:Ovo je tipičan primer mešanja "baba i žaba".MACHINE napisao:Kada bi medicinski naucni kadar mogao u svom domenu da uradi ono sto su uradili '69 kada su sleteli i vratili se sa meseca onda ne bi niko bio bolestan. Kaskate neki milenijum ispred nativnih nauka.
Na osnovu ČEGA Vi ovo tvrdite?!Grdno gresite...to oko masina i ljudi. Grdno. Problem je problem. Neki je manji neki je veci. Dakle, ceo ljudksi organizam i spoljni uticaji jesu glomazan sistem interakcija, ali svakako KONACAN. Ako je taj broj konacan dedukcijom se lako moze izvesti da uz dobru sistematicnost se moze doci do resenja.
Pod tim "čega" podrazumevam bilo koju nauku, koju Vi naravno priznajete naukom, rezultate naučno priznatih istraživanja i sve to zajedno provereno i dokazano u praksi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Odusevljena sam ako ne recnikompeniko napisao:Takvi kao vi su krivi, ne samo za stanje u zdravstvu, vec za stanje u zemlji.. To je tipican postupak pljuvaca koji nista ne radi, a svemu je odmah u stanju da nadje manu. Kada bi bilo manje kenjatora, a vise ljudi koji zele da promene stvari, mnogo bi nam bolje bilo i Xtreme se, najverovatnije, ne bi ni nasao u ovakvoj situaciji....Xtreme, prijavite to, ne bavite se zajedljivim komentarima ovde. Ima losih ljudi i losih radnika, ali nemojte odustati. Pomoci cete mnogima...

Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Iako se trudim da ne obracam paznju na ocigledne gluposti,ovog puta nisam izdrzala.Sama cinjenica da ste u stanju da srocite ovako "nadahnut,cinjenicama potkrepljen,dokazima potvrdjen i razumom obrazlozen" post kaoi i njemu slicne,nije toliko strasna .Samo zdravorazumsko rezonovanje dovoljno je za prepoznavanje gluposti...MACHINE napisao:Kada bi medicinski naucni kadar mogao u svom domenu da uradi ono sto su uradili '69 kada su sleteli i vratili se sa meseca onda ne bi niko bio bolestan. Kaskate neki milenijum ispred nativnih nauka.
Strasno je da se Vi,po svemu sudeci, niste obratili za pomoc nekom strucnjaku koji Vam je mozda i mogao pomoci da se resite tog silnog nezadovoljstva,gneva i agresije koji nosite sa sobom i koji Vas verovatno jedu iznutra i prave Vam potrebu da se ispraznite lupetajuci toliko da ispadate smesni.
Predlazem Vam da se sto hitnije javite nekome,mozda Vam se moze pomoci...
Naravno pod uslovom da saopstveni bezobrazluk pokusate da kontrolisete,jer se time niko nece baviti...
Zelim Vam dobro mentalno i fizicko zdravlje!
DrBgMnogo pozdrava!Potpuno razumem da Vam je prekipelo i da ste morali da se ukljucite!
Ka1 samo napred!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Iako se trudim da ne obracam paznju na ocigledne gluposti,ovog puta nisam izdrzala.Sama cinjenica da ste u stanju da srocite ovako "nadahnut,cinjenicama potkrepljen,dokazima potvrdjen i razumom obrazlozen" post kaoi i njemu slicne,nije toliko strasna .Samo zdravorazumsko rezonovanje dovoljno je za prepoznavanje gluposti...MACHINE napisao:Kada bi medicinski naucni kadar mogao u svom domenu da uradi ono sto su uradili '69 kada su sleteli i vratili se sa meseca onda ne bi niko bio bolestan. Kaskate neki milenijum ispred nativnih nauka.
Strasno je da se Vi,po svemu sudeci, niste obratili za pomoc nekom strucnjaku koji Vam je mozda i mogao pomoci da se resite tog silnog nezadovoljstva,gneva i agresije koji nosite sa sobom i koji Vas verovatno jedu iznutra i prave Vam potrebu da se ispraznite lupetajuci toliko da ispadate smesni.
Predlazem Vam da se sto hitnije javite nekome,mozda Vam se moze pomoci...
Naravno pod uslovom da saopstveni bezobrazluk pokusate da kontrolisete,jer se time niko nece baviti...
Zelim Vam dobro mentalno i fizicko zdravlje!
DrBgMnogo pozdrava!Potpuno razumem da Vam je prekipelo i da ste morali da se ukljucite!
Ka1 samo napred!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!