spontani pobacaj

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Daca85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 2:03 am

spontani pobacaj

Post od Daca85 »

Drage moje, pridruzujem vam se jer bih zelela da svoje bolno iskustvo podelim sa svim onim zenama koje su se nazalost bas kao i ja suocile sa spontanim pobacajem. Imam nekoliko pitanja pa bih molilia za pomoc. U 5 nedelji trudnoce konstatovano je da to majusno srce ne kuca te mi je uradjena kiretaza pod totalnom anestezijom. Sutradan sam otpustena iz bolnice a terapija se zasnivala na pentaksilu i kapima koje sam vec ispila. Medjutim, i nakon 7 dana i dalje krvarim po malo a sinoc sam imala jake bolove, ((prethodnih dana su bili slabiji). Kontrola mi je zakazana za 4 dana a mene sada ubija neizvesnost jer ne znam da li je sve to normalno i da li je alarmantno. Pogubljena sam i jako nesrecna pa bi mi sada svako objasnjenje na tu temu znacilo. Hvala svima unapred.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Ko ti je to uradio???????????
Ti si imala abortus,a ne pobacaj?Ja sam zbunjena na osnovu ovoga sto si napisala.
Ja sam imala POBACAJ prvi puta u 11 nedelji trudnoce,a drugi puta u 12-oj.
Samo od sebe je krenulo,imala sam trudove.
Nemoj sada da se opterecujes sa tim jer je to sada proslost,nemoj da se krivis i da patis.Bitno je da "oprostis sebi".Ne osuduj se ako ti je doktor rekao da moras onda veruj u to jer sada vise nista ne mozes promeniti.
U kojoj bolnici ti je to radeno ako nije tajna?
Da li je to mladi ili stariji lekar?
Da li je on/ona ginekolog?
Pozz
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Ontario, lepo je rekla da je imala spontani pobacaj. I ko bi radio kiretazu ako ne ginekolog?

http://www.superbaby.org/forum/viewtopic.php?t=1271
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

I ja sam imala spontani malo kasnije negde u osmoj nedelji i posle pobacaja mi je radjena kiretaza. Imala sam dugo krvarenje cak sam morala jos jednu turu antibiotika da popijem posle terapije, doktorka je cak sumnjala na zaostatak delica ploda na svu srecu to nije bila istina jer bi poudela da moram jos jednom na kiretazu. Blagi bolovi mogu biti zbog skupljanja materice i izbacivanja ostatka krvi.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: spontani pobacaj

Post od isidora »

Daca85 napisao:Drage moje, pridruzujem vam se jer bih zelela da svoje bolno iskustvo podelim sa svim onim zenama koje su se nazalost bas kao i ja suocile sa spontanim pobacajem. Imam nekoliko pitanja pa bih molilia za pomoc. U 5 nedelji trudnoce konstatovano je da to majusno srce ne kuca te mi je uradjena kiretaza pod totalnom anestezijom. Sutradan sam otpustena iz bolnice a terapija se zasnivala na pentaksilu i kapima koje sam vec ispila. Medjutim, i nakon 7 dana i dalje krvarim po malo a sinoc sam imala jake bolove, ((prethodnih dana su bili slabiji). Kontrola mi je zakazana za 4 dana a mene sada ubija neizvesnost jer ne znam da li je sve to normalno i da li je alarmantno. Pogubljena sam i jako nesrecna pa bi mi sada svako objasnjenje na tu temu znacilo. Hvala svima unapred.
meni je radjena kiretaza posle missed-a u 11-oj nedelji. :cry:

trebalo mi je dugo da opet pomislim da bih mogla da ostanem trudna, jer se kod mene radi o trecoj trudnoci, i sad sam treci mesec.

sto se tice bolova, i meni je bilo nelogicno da me jedan dan boli manje, srugi dan vise, pa krvarenje, koje jedan dan je slabije, sledeci dan jace i kao da ispadaju parcici... bila sam bas uplasena, posebno sto je meni kiretazu radio dr bez anestezije, na "suvo". :o

na kraju, sve je ipak bilo ok, osim tog osecaja gubitka koji me proganja, iako sam ponovo trudna... :(
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Ja samo da kazem na osnovu Ontariovog izlaganja da Vi nemate za sta sebe da krivite i da se bi prastate, to se desilo ne zbog vas, vec jednostavno se desilo....
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Rekla sam zato jer.......
ja cim sam prokrvarila i to malo otisla sam u bolnicu.Tada sam bila zatvorena i doktor je zeleo da ispita odakle krvarenje.To je bila samo sukrvica,ne bukvalno krvarenje.
Dosla je sestra da mi gurne kateter jer su se bojali da je krvarenje iz bubrega/mehura.Kada mi je gurnula kateter na desnoj strani me je presekla strasna bol.Nisam cekala rezultate nego sam otisla kuci bez pitanja.Sledeci dan sam dobila odliv......
Vidis to malo krvarenje mozda nije bilo znak da cu imati pobacaj,mozda sam trebala jos sacekati kod kuce.To je bilo ovde gde zivim.
U nasoj zemlji sam sa malim prokrvarila kada sam usla u 8 mesec i nista mi nije radeno.Krvarenje je prestalo samo po sebi i lepo sam iznela celu trudnocu.Ja sebe krivim!
Za drugi pobacaj boleo me stomak od prvog dana i moj ginekolog nije zeleo da me posalje na ultrazvuk.Ja sam verovala da je sve uredu i cekala.Verovala sam svom ginekologu.Ja sam pogresila!Sebe krivim!
Kada sam prokrvarila otisla sam kod njega i molila ga za ultrazvuk i on nije hteo da me posalje nego mi je reko da imam 50/50 posto sanse.
Ja sam otisla kuci i nedugo posle toga dobila sam trudove.Otisla sam u bolnicu da bi me vratili kuci rekavsi da mi ne mogu pomoci.
Za obadva svoja pobacaja ja jos uvek i posle puno godina krivim sebe zasto sam uopste trcala odma kod lekara.Zar nisam mogla sacekati par sati?Mozda bi sve proslo i bilo sve uredu.......
Ako ga nisi imala tesko je objasniti recima.....
Isidora i Daca znaju o cemu pricam!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

da, ja znam o cemu pricas, ali nikad nisam razmisljala da bih bilo koga mogla da krivim. meni je toliko zao da se to ne da opisati: nema dana da ne pomislim da bih se do sad vec porodila, koliko bi dete bilo, da li je bilo decak ili devojcica i slicno.

samo nikad nisam posmatrala iz perspektive da je to necija krivica. jednostavno, nesto sa plodom nije bilo ok, i priroda je to resila na najjednostavniji nacin. na zalost, nesto nije bilo u redu... :(
binasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 1:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od binasa »

I ja sam ilmala spontani u 8 nedelji trudnoce,ali meni je rekao doktor da ce morati raditi kiretazu samo u slucaju jakog krvarenja i to od krvarenja i ni od cega drgugog.Ali mene brine i buni sto mi doktor posle pobacaja nije dao nikakvu terapiju osim vitamina i to na moje insistiranje.Radio je nalaze,vadio krv i brisove i nista nije nasa,svo objasnjenje je bilo:imas cudnu pod grupu...cesto sednem i razmisljam dali bi bilo pametno da ga promenim a ostario je radeci svoj posao.
Svi mi kukamo na nase doktore a ja sam u Nemackoj i tako mi se desilo a najvise mi je muka sto sam sedmicu dana pre nego sto ce se sve desit otisla kod njega i zalila se na bolove ispod stomaka...nije reagovao... :cry:
POZDRAV SVIMA
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Ontario, naravno da si potražila pomoć lekara čim si primetila da nešto nije u redu, mislim da je normalno da se tako uradi prvo zato što ti je stalo do tog deteta a naravno i zbog svog zdravlja. Nekada se stvari iskomplikuju zbog toga što se odugovlači.Ideš tamo da ti pomognu i nadaš se najboljem, sve je drugo u Božjim rukama.
Daca85
Novi član
Novi član

Post od Daca85 »

Hvala svima vama koje ste podelile svoje iskustvo sa mnom. Bila sam kod ginekologa i rekao je da je sve u redu, nema nicega u materici sto znaci da mi nisu radili reviziju hvala Bogu jer ne znam kako bih i to prezivela. Sada pokusavam da krenem dalje i koliko toliko zaboravim mada je tesko ali jaka sam i prebolecu. Znam da sve polazi iz glave tako da zarad sledece trudnoce moram misliti pozitivno. Glavu gore drage moje i ostanimo pribrane i najjace jer to smo zapravo mi.
ceca76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 11:42 am

Post od ceca76 »

Kad je rec o pobacajima smatram da nikoga ne treba kriviti.Meni su u 22.nedelji utvrdili da je srcana akcija prestala.Davali su mi injekcije da bi pocele kontrakcije ,vec posle trece injekcije bolovi su bili veoma jaki .Posto mi je dr.rekao da se moze desiti da se porodim tu na krevetu ja sam se silno uplasila jer nisam htela da vidim plod pa sam kad mi je pukao vodenjak sama otisla u ambulantu .Plod je do pola sam ispao (u gacice)jos na hodniku .Onda mi je dr.izvadio ostatak iz materice .Mene gotovo nista nije bolelo (sem srca ).Da nisam na vreme otisla doslo bi do sepse .Proslo je skoro dva meseca i oporavljam se (psihicki).Ko je kriv?Niko.Mozda sam ja jer sam bila prehladjena a nisam isla kod doktora.Uostalom nije ni vazno .Idemo dalje.
Daca85
Novi član
Novi član

Post od Daca85 »

Naravno da nikoga ne treba kriviti, visa sila radi za i protiiv nas a mi se mozemo uzalud pitati zasto bas ja, zar je sve protiv mene i td... Uvek kazem sebi ko zna zasto je sve to dobro i uz puno truda nastavljam dalje. Odmaraj i cuvaj se. Bice sve OK. Ljubac.
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

meni samo nije jasno kako u 5 nedelji treba srce da kuca??? to se tek u 6-6.5 nedelji vidi koliko ja znam, neka me neko ko je strucniji ispravi ako gresim ... Mojoj drugarici su konstatovali trudnocu u 6 toj nedelji i dr je rekao da dodje za nedelju dana ponovo na uz da vide da li kuca srce, i sve je bilo ok, rodila je sina... Ne zelim nista lose ovim postom nego me samo zanima istina, ako je neko zna...?!?
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

sandla napisao:meni samo nije jasno kako u 5 nedelji treba srce da kuca??? to se tek u 6-6.5 nedelji vidi koliko ja znam, neka me neko ko je strucniji ispravi ako gresim ... Mojoj drugarici su konstatovali trudnocu u 6 toj nedelji i dr je rekao da dodje za nedelju dana ponovo na uz da vide da li kuca srce, i sve je bilo ok, rodila je sina... Ne zelim nista lose ovim postom nego me samo zanima istina, ako je neko zna...?!?
pa, otkucaju mogu da se registruju obicnim UZ aparatom oko 8 nedelje, to na ravno ne znaci da ne postoje pre toga. samo ih je teze registrovati.

ne znam posle koliko vremena od zaceca pocinje da kuca srce, ali verovatno veoma brzo...
Odgovori