spontani pobacaj
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Hvala svima vama koje ste podelile svoje iskustvo sa mnom. Bila sam kod ginekologa i rekao je da je sve u redu, nema nicega u materici sto znaci da mi nisu radili reviziju hvala Bogu jer ne znam kako bih i to prezivela. Sada pokusavam da krenem dalje i koliko toliko zaboravim mada je tesko ali jaka sam i prebolecu. Znam da sve polazi iz glave tako da zarad sledece trudnoce moram misliti pozitivno. Glavu gore drage moje i ostanimo pribrane i najjace jer to smo zapravo mi.
Kad je rec o pobacajima smatram da nikoga ne treba kriviti.Meni su u 22.nedelji utvrdili da je srcana akcija prestala.Davali su mi injekcije da bi pocele kontrakcije ,vec posle trece injekcije bolovi su bili veoma jaki .Posto mi je dr.rekao da se moze desiti da se porodim tu na krevetu ja sam se silno uplasila jer nisam htela da vidim plod pa sam kad mi je pukao vodenjak sama otisla u ambulantu .Plod je do pola sam ispao (u gacice)jos na hodniku .Onda mi je dr.izvadio ostatak iz materice .Mene gotovo nista nije bolelo (sem srca ).Da nisam na vreme otisla doslo bi do sepse .Proslo je skoro dva meseca i oporavljam se (psihicki).Ko je kriv?Niko.Mozda sam ja jer sam bila prehladjena a nisam isla kod doktora.Uostalom nije ni vazno .Idemo dalje.
meni samo nije jasno kako u 5 nedelji treba srce da kuca??? to se tek u 6-6.5 nedelji vidi koliko ja znam, neka me neko ko je strucniji ispravi ako gresim ... Mojoj drugarici su konstatovali trudnocu u 6 toj nedelji i dr je rekao da dodje za nedelju dana ponovo na uz da vide da li kuca srce, i sve je bilo ok, rodila je sina... Ne zelim nista lose ovim postom nego me samo zanima istina, ako je neko zna...?!?
pa, otkucaju mogu da se registruju obicnim UZ aparatom oko 8 nedelje, to na ravno ne znaci da ne postoje pre toga. samo ih je teze registrovati.sandla napisao:meni samo nije jasno kako u 5 nedelji treba srce da kuca??? to se tek u 6-6.5 nedelji vidi koliko ja znam, neka me neko ko je strucniji ispravi ako gresim ... Mojoj drugarici su konstatovali trudnocu u 6 toj nedelji i dr je rekao da dodje za nedelju dana ponovo na uz da vide da li kuca srce, i sve je bilo ok, rodila je sina... Ne zelim nista lose ovim postom nego me samo zanima istina, ako je neko zna...?!?
ne znam posle koliko vremena od zaceca pocinje da kuca srce, ali verovatno veoma brzo...
Znate kako, prvi UZ sam radila kod privatnika gde mi je receno da sam u 5 nedelji i da je plod u jako losem stanju a zatim u drzavnoj druga prica.. Danas sam dobila neke konacne rezultate pa su mi malo bolje pojasnili celu stvar/plod nije bio vitalan.. Imala sam lose iskustvo uopste sa lekarima jer vise nisam znala koga da slusam. Na moja pitanja su mi davali delimicne odgovore i vecinom nejasne. Uglavnom se zavrsilo tako kako se zavrsilo na zalost. Raspitala sam se malo bolje o svemu i u pravu ste da tek oko 7 nedelje pocinje da pulsira. Ne krivim lekare ali ipak bi trebali da obrate malo vise paznje i posvete se bar koliko toliko pacijentu. U bolnici gde sam bila su se ponasali krajnje nepristupacno, cast jedino dr.koja mi je uradila kiretazu. Ipak korupcija cini svoje..