SLEEP APNEA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Ogi_USA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Ogi_USA »

ontario napisao:Ogi ovde se ne placa u zdravstvo kao u Americi!!!!!!!!
Zasto ne dodes ovde???????
Sto se tice apnee kako znas da svi koji imaju problema sa nosom,krajnicima,polipima dobiju to obolenje.Naravno da se bolje operisati nego citav zivot nositi masku.
Zaista ti kazem ovde je sve free........bar je to dobro!
kao prvo, ja ne patim od sleep apnea-e :) :)

pretpostavljam da si u kanadi, zbog tvog user namea.
kanadski sistem je tzv. sociajlisticki sistem u kojem drzava placa sve. problem sa tim sistemom je selektivan sto se tice nege pacijenata. mora da se ceka dugo vremena za MRI, nema posebnih i neproverenih operacija, odredjeni testovi se ne rade za diagnoze (koji su kriticni za tu istu diagnozu), zato sto kostaju mnogo. Na operacije koje su vise kozmeticke prirode i nisu kriticne za zivot, mora da se ceka mnogo vremena...

Tako da iako je sve free, ima i losija strana toga....

Mada ja ne poricem da je americki sistem savrsen...postoji MNOGO toga sto ne valja
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Ogi na MRI sam cekala 5 dana.....
Imas li ti zdravstveno osiguranje u firmi?
Inace na specijalistu jednog sam cekala 5 meseci,a na ovog drugog 2 meseca......uh......samo cekanje to nije uredu.
Kod tebe se plati pa se ide brzo.... :wink:
Ovde nisam zadovoljna sa lekarima,mislim mojim opste prakse....sve moras sam da trazis i da se posvadas da te negde posalju.Eto mene moja nece da salje kod specijaliste a bila sam na mamografiji....ne znam u cemu je fazon da li je lenjost ili........
Ogi_USA
Novi član
Novi član

Post od Ogi_USA »

ontario napisao:Ogi na MRI sam cekala 5 dana.....
Imas li ti zdravstveno osiguranje u firmi?
Inace na specijalistu jednog sam cekala 5 meseci,a na ovog drugog 2 meseca......uh......samo cekanje to nije uredu.
Kod tebe se plati pa se ide brzo.... :wink:
Ovde nisam zadovoljna sa lekarima,mislim mojim opste prakse....sve moras sam da trazis i da se posvadas da te negde posalju.Eto mene moja nece da salje kod specijaliste a bila sam na mamografiji....ne znam u cemu je fazon da li je lenjost ili........
Naravno da imam zdravstveno osiguranje:) Imam 4-godisnjeg sina i mi placamo oko 500$ mesecno. uz to uvek postoji oko 10-20% koje platis kada te vidi doktor. (co-pay).

Mislim da tvoj doktor mora da ima dobar razlog zasto nece da te preporuci specijalisti. (novac moze biti izmedju ostalog). sto se tice cekanja, mislim da ne moze nista da se ucini zbog toga. takav je sistem. medicina MNOGO kosta. ovde prosta operacija reparacije ligamenata kolena je oko 20-30 hiljada dolara. ako nemas osiguranje, to je katastrofa. ako si zivis u kanadskom sistemu, moras da cekas. sta je gore, ne znam.

kanadski sistem je fantastican za lekove, i proste sistematske preglede. cim je nesto komplikovanije, tu nastaju problemi...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Mali mi je operisao koleno---exploration and repair of left pattela tendent--
oktobra 16 i posle operacije sve se iskomplikovalo.Dobio je 2 blood cloth....i nedugo posle toga unutarnju infekciju.Posto ima 17 godina svi su bili sokirani.Sreca sa blood thiner sve je regulisano.To me sve jako potreslo.....operaciju je brzo dobio mozda zato sto je mlad.....
Inace jako mi se svida US,zakoni.......
E da mala mi ima 12 godina i imace sada operaciju 17 Decembra,pa se jako sekiram za nju......krajnici su ali........
Nije mi jasno Ogi kako je mali dobio blood cloth?Sta se iskompilikovalo?
Mogu ti reci da dosta placas osiguranje!
Dobro ovde je oko 400$ako ga nemas u firmi i hoces ga kupiti,ali to je samo dentist,ambulance,neki lekovi,semi-private room........naravno operacije i posete specijalistima i doktorima su free......
Pozdrav
Ogi_USA
Novi član
Novi član

Post od Ogi_USA »

Nije lako predvideti medicinske probleme. nekada se stvari desavaju a niko ne zna zasto.

Operacija krajnika je rutina....Mislim da ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

Americki sistem pruza neverovatnu negu, ali sve komplikuju pare. sada sa ovim novim predsednikom prica se da ce se preci na kanadski sistem, sto ce imati ogromne posledice. prvo sto ce porez da se podigne. drugo, plate ce se srozati, i mislim da je to nesto cemu ce se protiviti svi koji rade u medicini.
ne znam ko bi bio zainteresovan za 12-16 godina skolovanja i +$200,000 u dugu zbog skolarina da bi zaradjivao $80 000 godisnje.

Ovde tih 500 dolara pokriva sve, eyes, dentist, i ostalo. Ali uvek je tu co-pay. Najgore je kad odes u urgentni centar. samo da prodjes kroz vrata naplate 50$. nekoliko testova, savova i eto 1000$ koje moras da platis. ako koristis ambulance to je jos gore. Postoje toliko kompanija koje pruzaju osiguranje, i svaka pokriva razlicite usluge.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ogi,ne znam sta da kazem.....tesko je tamo ovde je jos dobro jer zaista ne placas nista.Plate su dobre posebno sto se tice bolnice.I ja radim u jednoj samo sto sa ja casual,posto smo u Ontario doselili prije dve godine gde sam napravila najvecu gresku.Tamo gde sam bila imala sam stalni posao 0,6 i radila sam u jos jednoj bolnici casual--endoscopy.....
Ovde je velika konkurencija ima oko 10,000 radnika,ja imam tek godinu dana experience,jer mi ne priznaju iz druge provincije.Sve ide po godinama staza....
Nemam benifite jer sam casual,ali sreca pa muz ima inace ne znam sa bi radili.Nemam nista kao casual,godisnji i ostalo mada mogu uzeti koliko hocu dana da sam kuci ali ne placeno.Prije 2 godine dobila sam e-mail iz Los Angelesa bolnice(nadam se da sam dobro napisala)da dodem raditi za njih ali sam ih odbila.Nisam se usudila.......
Registrovana sam bila na med-hunteru i tako su me pronasli.....
Moga posla ima dosta u US,u odnosu na Kanadu....
jovana88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 7:03 pm

Re: SLEEP APNEA

Post od jovana88 »

Zdravo.Imam iste probleme kao vi prestanak disanja u tom nekom prvom snu.Traje vec nekih par meseci,ali ne svako vece.Isla sam po raznim lekarima i nista konkretno da kazu.Nalazi su ok.Zanimame kako je vama sada i da li ste nasli resenje za ovaj problem? Veliko hvala :D
Odgovori