Pozdrav svima.
Imam jedan problem. U poslednje vreme, proteklih mesec dana , primecujem da intenzivno gubim pamcenje.
Nije u pitanju neki problem koji je alarmantan, ali jednostavno toliko cesto ne mogu da se setim nekih stvari koje jako cesto spominjem i znam da ih moram znati.
Sta moze biti uzrok?
Slabljenje pamcenja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da, efekat opada nakon prestanka uzimanja, a efekat se primecuje tek nakon dugotrajnijeg uzimanja ginka. Inace, Ginko kupljen kao pomocno lekovito sredstvo koje mnogi reklamiraju i mnogi prave sustinski ima samo placebo formu: neuroloski preparat ginka precisceni je preparat smesten u neuroloski lek, i kao takav se daje pacijentima koji boluju od demencija. Naravno, nemojte se igrati sa Ginkom jer se ne radi o bezazlenom preparatu: postoje jasne kontraindikacije za njegovo uzimanje i kombinacije sa drugim lekovima.Mariska22 napisao:Ej cemu tacno sluzi ginko?
I zanima me da li ima nekih kontraefekata, npr. da nakon prestanka uzimanja koncentracija dodatno slabi.
Sa 22 godine ginko je nepotrebna stvar, ako se radi o pitanju studenta - ostavi se ginka, jedi dredovno i zdravo (na svakih 3 sata obrok pa uzina), pravi adekvatne pauze i u njima izadji napolje i udahni kiseonik, luftiraj sobu, obezbedi sebi dosta svetla i mirno mesto z aucenje, i uci na vreme. Ginko ti je sasvim suvisan.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
Mariska, mozda ti je sve ovo poznato, ipak pokusaj da se pridrzavas ovih saveta:
- dovoljno sna
- pravilna ishrana /sto vise ribe, voca i povrca/
- boravak na cistom vazduhu /setnje, bajs, vezbe/
Negde sam procitala da zvakaca guma, verovala ili ne, pozitivno utice na memoriju, kao i jedna casa vina dnevno. Nije tesko probati...

- dovoljno sna
- pravilna ishrana /sto vise ribe, voca i povrca/
- boravak na cistom vazduhu /setnje, bajs, vezbe/
Negde sam procitala da zvakaca guma, verovala ili ne, pozitivno utice na memoriju, kao i jedna casa vina dnevno. Nije tesko probati...