Slabljenje pamcenja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Mariska22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2009 1:24 am

Slabljenje pamcenja

Post od Mariska22 »

Pozdrav svima.

Imam jedan problem. U poslednje vreme, proteklih mesec dana , primecujem da intenzivno gubim pamcenje.

Nije u pitanju neki problem koji je alarmantan, ali jednostavno toliko cesto ne mogu da se setim nekih stvari koje jako cesto spominjem i znam da ih moram znati.

Sta moze biti uzrok?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Zavisno od godina razlicite stvari: povrede mozga, demencije kod starijih osoba, ili drugi neuroloski problemi, kod mladjih osoba konzumiranje droge (narocito kanabisa) i alkohola, ili naprosto prevelika anksioznost (stres) te poremecaj paznje.....Svasta moze biti uzrok.
dalida75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2009 12:12 am

Post od dalida75 »

a sto ne odes na pregled?to ti je najpametnije
Mariska22
Novi član
Novi član

Post od Mariska22 »

za pregled sam ZABORAVILA :wink:
edinaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 5:15 pm

Post od edinaaa »

pa uzmi ginko možda ti pomogne
Mariska22
Novi član
Novi član

Post od Mariska22 »

Ej cemu tacno sluzi ginko?

I zanima me da li ima nekih kontraefekata, npr. da nakon prestanka uzimanja koncentracija dodatno slabi.
edinaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 5:15 pm

Post od edinaaa »

ginko služi za bolju cirkulaciju kojom se poboljša i pamčenje ja sam ga dugo koristila i mogu reči da pomaže ja sam imala dobro iskustvo pa srećno :roll: :roll: :roll: :roll:
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Mariska22 napisao:Ej cemu tacno sluzi ginko?

I zanima me da li ima nekih kontraefekata, npr. da nakon prestanka uzimanja koncentracija dodatno slabi.
Da, efekat opada nakon prestanka uzimanja, a efekat se primecuje tek nakon dugotrajnijeg uzimanja ginka. Inace, Ginko kupljen kao pomocno lekovito sredstvo koje mnogi reklamiraju i mnogi prave sustinski ima samo placebo formu: neuroloski preparat ginka precisceni je preparat smesten u neuroloski lek, i kao takav se daje pacijentima koji boluju od demencija. Naravno, nemojte se igrati sa Ginkom jer se ne radi o bezazlenom preparatu: postoje jasne kontraindikacije za njegovo uzimanje i kombinacije sa drugim lekovima.

Sa 22 godine ginko je nepotrebna stvar, ako se radi o pitanju studenta - ostavi se ginka, jedi dredovno i zdravo (na svakih 3 sata obrok pa uzina), pravi adekvatne pauze i u njima izadji napolje i udahni kiseonik, luftiraj sobu, obezbedi sebi dosta svetla i mirno mesto z aucenje, i uci na vreme. Ginko ti je sasvim suvisan.
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

edinaaa napisao:pa uzmi ginko moћda ti pomogne
Slaћem se sa prijedlogom. :D
Kako je lepo biti mlad.
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

sto se mene tice treba izbeci sve sto je vestacko sve dok se moze.zato ti preporucujem sto vise vode jer je cirkulacija tada bolja.malo vise kretanja i rada,a moze i masaza vrata.pozdrav :lol:
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Mariska, mozda ti je sve ovo poznato, ipak pokusaj da se pridrzavas ovih saveta:
- dovoljno sna
- pravilna ishrana /sto vise ribe, voca i povrca/
- boravak na cistom vazduhu /setnje, bajs, vezbe/
Negde sam procitala da zvakaca guma, verovala ili ne, pozitivno utice na memoriju, kao i jedna casa vina dnevno. Nije tesko probati...
:D
Odgovori