Sitnoćelijski maligni tumor

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
m.miki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 6:39 pm

Sitnoćelijski maligni tumor

Post od m.miki »

Dragi prijatelji,

Moj blizak rodjak je pre par dana operisan i sa pluća je odstranjen tumor za koji se ispostavilo da je maligan. Prvi rezultati pokazuju da je u pitanju sitnoćelijski tumor.

Zamolio bih nekoga ko malo više zna o ovome za komentar gde bih mogao da pronadjem malo više informacija o tome.

Unapred hvala.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Sitnoćelijski maligni tumor

Post od Slavko_slavko »

imate u samom podforumu: onkologija vise tema o ovoj bolesti...evo linka, da se ne mucite: http://www.doktor.rs/forum/onkologija/ malo pretrazite taj podforum pa cete naci vec nesto...
m.miki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 6:39 pm

Re: Sitnoćelijski maligni tumor

Post od m.miki »

Hvala najlepse. Sada vidim da ima dosta toga da se nadje ali sam ja pogresno ukucao rec za pretragu: umesto sitnocelijski trebalo je mikrocelularni...
Moj prvi utisak je da se postavlja pitanje da li uopste da se ide na hemoterapiju posto je to jako bolno a rezultati su slicni u poredenju sa nekom alternativom. Takodje sam razumeo da u principu upotreba oba metoda istovremeno nije delotvorna.
Ono sto mene malo zbunjuje je to da nam je doktor rekao da mikrocelularni tumor je prakticno odmah u metastazi jer se vrlo brzo siri na sve organe a najugrozeniji su: mozak, jetra, kosti i nadbubrezna zlezda. Doktor je dalje pomenuo da medicinska praksa pokazuje da je rok do dve godine a na forumu sam video iskustva koja nisu toliko obeshrabrujuca. Naravno sve zavisi od slucaja do slucaja tj. od volje pacijenta i slicno.
Takodje me zbunjuje cinjenica da je rak sa pluca odstranjen operacijom ali je analizom uzorka utvrdjeno ovo sto sam napisao a sva iskustva na koja sam naisao na forumima kazu da operacija nije bila izvodljiva ili delotvorna pa su imali dilemu HT vs. alternativa... Nisam jos uvek uspeo da se odredim prema celoj stvari ali se nadam da cu uskoro...
Odgovori