Reumatoidni artritis da ili ne?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 02, 2016 12:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Reumatoidni artritis da ili ne?
Imam 27 god visoka 173 -75 kg. Prije nekih 10 god pojavili su se prvi simptomi koji traju u prosjeku godinu pa nestanu pa se opet vrate; otoci tijela ( usta,oči, ruke,noge, znači ne zglobovi već čitavog tijela i većinom se dešavalo nakon što je dio tijela izložen pritisku), uz te simptome javila se i tahikardija uz konstantno osjećaj nedostatka kisika od čega sam valjda postala i anksiozna. Nakon što sam uradila nalaze alergo testove; hormone štitnjače više sama ne znam šta nalazi svi su bili uredu. Vremenom sam navikla.da živim s tim jer svi kažu nije ti nista. Međutim prije par mj točnije 6 otišla sam raditi u njem i dok sam dizala jednu gospodu uključila sam valjda živac u kičmi par voltarena i prošlo ali mi je bol sisla u desnu nogu. Radi konstantnog bola otišla sam reumatologu i nakon urađenih nakaza crp, sedimentacija, marker b i c, asto fibrinogen i svih mogućih ostali i nakon slikanja i uzv svih organa čiji su rezultati bili uredni nalazi super sve osim reuma faktor 33 ,igA 515; kalcija u kostima koji je povišen za 0,5 i anti ccp 52 dr je postavio dijagnozu reumatoidni artritis progresivni oblik neki koji zahvata velike zglobove uz mogućnost razvoja sistemske bolesti veziva stavila me na terapiju kortikosteroida itd. Da napomenem dok sam radila nalaze upoznala sam jednu gospodju koja mi je predlozila da uradim 'hidzamu- ispuštanje nečiste krvi iz organizma i od tada nemam otoka samo konstantno bol u nozi.zanima me da li se na osnovu rf i anti ccp može se postaviti ta dijagnoza i da li to može biti povišeno kod nečeg drugog? Nalazi na imunološke bol su neg također bili, nema promjena na kostima na zglobovima na organima. Da li je moguće da 10 god bolujem od reumatoidni artritis a nemam promjena jer moj dr tvrdi da prvi put kad sam imala simptome koje sam nabrojala ma početku je bio početak. Molim vas za pomoć ne pijem još terapiju jer nisam sigurna da trebam.
-
- Novi član
Re: Reumatoidni artritis da ili ne?
otoci su crveni vreli praćeni svrabom, nakon cesanja bolovima i još većim otokom ( nalazi na alergije i alergo testovi neg nije alergija) nikad nije bio zahvaćeni samo zglob već npr. cijela ruka. nalazi kardiologa, nefrologa, ginekologa, pulmonologa, sve uredno. uzv organa uredno . rtg šaka stopala torakalnih organa uredu, DEXA uredan nalaz. Na desnom režnju štitnjače imam neki čvoric Al hormoni su uredu tako da dr kaže da samo treba pratiti taj čvoric. nemam jutarnju ukočenost, nemam bolove samo u zglobovima, ne otpada mi kosa, nisam mršavica ne gubim na težini nisam imala temperatura nit gripam. strastveni sam pisac pušim od 17 te god. u prosjeku 10 cig dnevno nekad kutiju Al rijetko, ne pijem ponekad čašu dvije vina. svi nalazi koje sam uradila su uredni osim kako sam već rekla reuma faktor 33, anti ccp 52, igA 515; i kalcij povišen za 0,5.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Препоручио бих ти да за почетак знатно повећаш унос чисте воде.
I na to dodaš još dobru dijetu, koju bi ti nutricionista preporučio, a sama treba da koriguješ životne navike, jer tvoje telo trpi neki nesklad u nečemu si neodmerena ili si na nešto jako važno zaboravila. Ne moora biti ishrana već neka životna navika. Dobar san je neophodan, stres izbrisati koliko god je to moguće, pa neko vreme i lekovima ako baš mora.
DOBRO ANALIZIRAJ SEBE-SREĆNOO
DOBRO ANALIZIRAJ SEBE-SREĆNOO
-
- Novi član
hvala Vam na odgovorima. u međuvremenu sam potražila još jedno mišljenje specijaliste reumatolog fizioterapeuta koja je rekla da reuma faktor imam ali da dok nemam simptome bolesti nema potrebe da se trujem kortikosteroidima da ljudi koji joj dodju imaju mnogo mnogo više vrijednosti rf , da se moram čuvati jer on čeka okidač da aktivira bolest Šta god to značilo te nakon pregleda zaključila je da imam isijas te me poslala na rtg kicme i da izvadim vitamin D . uradila mi je tretman laserom koji je bio užasno bolan ona kaže da to je dobro i da trebam još par tretmana. čekam termin sad pa javim Vam Šta se dalje desava. :*
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Како може третман ласером да буде болан?!
-
- Novi član
Ne znam ali svaki put kad je pritisnula na tacku na nozi duž čitave noge je bio užasno bolan
kao da je tacno znala gdje treba da pogodi. možda jer je živac stvarno upaljen . ne znam Al me boljelo stvarno

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако су нерви упаљени онда би морала да уносиш повелику количину Б витамина, нарочито Б1, Б6 и Б12. Наравно само квалитетни производи долазе у обзир: Now, Natrol, Twinlab...
Una ja cu ae ukljuciti u temu da boh Vam dao savet. Kada idete kod reumatologa, radi sumnje na sistemsku bolest, uvek treba ici kod interniste-reumatologa. Jedino oni mogu da procene da li ste za terapiju ili ne. Fizijatar reumatolog se bavi degenerativnim reumatizmom i mislim da.nikako nije kvalifikovan za procenu i uvodjenje.kortikosteroidne ili imunomodulatorne terapije. Danas, u savremenoj reumatologiji imamo sirok spektar lekova, koji pored kortikosteroidne terapije,.podrazumevaju i imunomodulatornu i biolosku terapiju. Kortokosteroidi nisu otrovi, ali.istina je da terapija kortikosteroidima treba da traje sto je krace moguce i u sto nizoj dozi. Pravilnom upotrebom to fantasticni lekovi.
Sto se tice reumatologa, najbolje mesto u Srbiji za to je svakako Institut za reumatologiju u Resavskoj.
Sto se tice reumatologa, najbolje mesto u Srbiji za to je svakako Institut za reumatologiju u Resavskoj.
-
- Novi član
za sad ne pijem ništa osim paracetamol koji mi smiri bol nekih 2-3 sara ali poslušati ću vas uzet ću i vitamine . otoka još za sad nemam smirili su se zbog čega sam jako sretna. Internisti nisam isla niko mi nije to preporucio tako da cu pokusat i to ukoliko mi moj ljekar da uputnicu sto cisto sumnjam jer kod njega je sve psihicki
Potražit ću još kojeg ljekara kako kažete za sad čekam termin za slikanje kicme pa Vam javim dalje Šta se desava
hvala Vam divni ste :*

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не знам како су кортикостероиди одличан лек када имају функцију да убију реакцију организма.
Odlični su lekovi zato što često spasu život. Npr ozbiljne alergijske reakcije bi završile tragično bez koritkosteroida. Takođe često su neizostavni u ozbiljnim autoimunim bolestima kao što je npr sistemski lupus, MS i mnoge druge.
Sa druge strane kada god je moguće smanjiti dozu koritkosteroida i zameniti ih nekim drugim lekovima (imunomodulatori i biološki lekovi) to je super i treba uraditi.
Sa druge strane kada god je moguće smanjiti dozu koritkosteroida i zameniti ih nekim drugim lekovima (imunomodulatori i biološki lekovi) to je super i treba uraditi.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Баш тако као што си рекао - за озбиљне проблеме за које нема лека.
Међутим, кљукати младе особе кортикостероидима због обичних кожних проблема, свраба у очима итд. веома је неозбиљно.
Међутим, кљукати младе особе кортикостероидима због обичних кожних проблема, свраба у очима итд. веома је неозбиљно.
-
- Novi član
doktorIca mi ih je prepisala-kortikosteroide jer je postavila dijagnozu reumatoidni artritis na osnovu kako sam Vam već rekla rf 33; anti ccp 52, igA 515. ostalo sve uredno normalno bez promjena ( simptome koje sam navela imam gotovo 10 god - te otoke praćene svrabom i bolom i ponekad tupu bol u tijelu ; zadnjih par mj nema otoka samo bol u desnoj nozi najvise list i dok hodam citava noga kicma sva se iskrivim ,nalazi uvijek uredni svi ),; ali da ih pijem da spriječimo valjda bolest na svoju odgovornost ih ne pijem .kad sam pitala može li biti neki dr razlog zašto je to povišeno ona je rekla : una prihvatite bolest Vi ste bolesni i počnite s terapijom da ne bi ostali invalid sto je pitanje vremena . druga mi je rekla lumboishialgia pa vidjet ćemo. kupila sam vitamine sto ste mi predložili i sutra idem dru imam termin za uputnice. Jednostavno ne vjerujem u to da imam reumatoidni artritis vjerujem da je nešto banalno Ali smeta mi i godinama me muči i izaziva to što izaziva
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да ли си проверавала борелију?