Reumatoidni artritis da ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Reumatoidni artritis da ili ne?

Post od aaaca »

Не знам како су кортикостероиди одличан лек када имају функцију да убију реакцију организма.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Odlični su lekovi zato što često spasu život. Npr ozbiljne alergijske reakcije bi završile tragično bez koritkosteroida. Takođe često su neizostavni u ozbiljnim autoimunim bolestima kao što je npr sistemski lupus, MS i mnoge druge.
Sa druge strane kada god je moguće smanjiti dozu koritkosteroida i zameniti ih nekim drugim lekovima (imunomodulatori i biološki lekovi) to je super i treba uraditi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Баш тако као што си рекао - за озбиљне проблеме за које нема лека.

Међутим, кљукати младе особе кортикостероидима због обичних кожних проблема, свраба у очима итд. веома је неозбиљно.
Una 27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 02, 2016 12:51 am

Post od Una 27 »

doktorIca mi ih je prepisala-kortikosteroide jer je postavila dijagnozu reumatoidni artritis na osnovu kako sam Vam već rekla rf 33; anti ccp 52, igA 515. ostalo sve uredno normalno bez promjena ( simptome koje sam navela imam gotovo 10 god - te otoke praćene svrabom i bolom i ponekad tupu bol u tijelu ; zadnjih par mj nema otoka samo bol u desnoj nozi najvise list i dok hodam citava noga kicma sva se iskrivim ,nalazi uvijek uredni svi ),; ali da ih pijem da spriječimo valjda bolest na svoju odgovornost ih ne pijem .kad sam pitala može li biti neki dr razlog zašto je to povišeno ona je rekla : una prihvatite bolest Vi ste bolesni i počnite s terapijom da ne bi ostali invalid sto je pitanje vremena . druga mi je rekla lumboishialgia pa vidjet ćemo. kupila sam vitamine sto ste mi predložili i sutra idem dru imam termin za uputnice. Jednostavno ne vjerujem u to da imam reumatoidni artritis vjerujem da je nešto banalno Ali smeta mi i godinama me muči i izaziva to što izaziva
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли си проверавала борелију?
Una 27
Novi član
Novi član

Post od Una 27 »

Pa pitala me je doktorica da li sam imala ugriz krpelja ali nisam imala koliko znam a i igG i igM nije bio visok već normalan a kod tog bi bile valjda visoke vrijednosti
Una 27
Novi član
Novi član

Post od Una 27 »

Opet ja :) uradila sam opet nalaze za kontrolu ovaj put je rf asto i ostali nalazi normalni nisu povišeni uradila sam i vitamin D -60 nmol/l. Noga me i dalje boli. Uslikala sam i kičmu nalaz će sutra biti gotov.
Odgovori