J a sam po svemu sudeci nazebao jer vidim da kada ustanem ujutru imam temperaturu 36.5 i jedino sto se osecam slomljeno. A slazem se potpuno da treba izbegavati ove sto bi samo ljude da kljukaju antibioticima.
Poslusacu tvoj savet i dosta vitamina C, tecnosti i probacu da nadjem to ulje origana iako vec uzimam ujutru dosta ribljeg ulja uvece maslinovog devicanskog a preko dana pijem i kantarion ulje. Za imuni sistem uzimam i djumbir u medu kao i maltex jecmeni slad, dosta voca ujutru a preko dana povrce i meso, suvo ovce uvece itd. Imam utisak da bi organizam mogao i sam da se izbori sa ovim problemima samo da mu se malo ojaca imuni sistem jer ipak mi jos nije otpalo ni 20% krasti sto znaci da je bolest jos uvek pristna u regresiji.
U jednom od prethodnih mailova si me pitala da li su mi se sve kraste osusile pa me interesuje zasto je to znacajno?
Da li je u ovom stadijumu bolesti preporucljivo da uzimem i neki andol da me malo zagreje ili paracetamol ili bilo koji drugi slican lek da zagreje organizam ili je to kontraproduktivno? Znam da za andol i aspirin vazi da ih nije dobro uzimati dok je Varicela u prvom stadijumu dok izbijaju plikovi i slicno, ali da li to vazi i za ovaj stadijum fakticki 3 nedelja bolesti?
Mozes li mi reci i sta radi to ulje origana i zasto je toliko snazno da se uzima samo par kapljica na dan?
Realna mogucnost zaraze Varicelom kod odraslih?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Realna mogucnost zaraze Varicelom kod odraslih?
Za mehuriće sam pitala da bih znala u kom stadijumu si.
Ulje origana je jak prirodni antiseptik, uzima se u kapljicama jer su eterična ulja koncentrati. Ali zato je i izuzetno efikasno. Ne koristimo ga kao druga ulja koja pominješ. Zaboravila sam da napišem da je dobro namazati usta i kožu oko njih nečim pre nego što ga popiješ jer može da pecka kožu. Posle se obrišeš.
Ja bih izbacila sve koncentrovane šećere (malteks, suvo voće, med). Bez obzira što su u prirodnom obliku ipak su koncentrovani i ne trebaju ti sada. To je moje mišljenje, znam da ih većina ubraja u zdravu ishranu.
Prvi put čujem da paracetamoli greju organizam. Nisam sigurna šta si time mislio. S obzirom da se koriste za spuštanje temperature, nije logično... ali, bez obzira na to, ja ih ne preporučujem. Opterećuju jetru i bubrege (znam, farmacija tvrdi da je to zanemarljivo). Za grejanje su čajevi i supice.
Ulje origana je jak prirodni antiseptik, uzima se u kapljicama jer su eterična ulja koncentrati. Ali zato je i izuzetno efikasno. Ne koristimo ga kao druga ulja koja pominješ. Zaboravila sam da napišem da je dobro namazati usta i kožu oko njih nečim pre nego što ga popiješ jer može da pecka kožu. Posle se obrišeš.
Ja bih izbacila sve koncentrovane šećere (malteks, suvo voće, med). Bez obzira što su u prirodnom obliku ipak su koncentrovani i ne trebaju ti sada. To je moje mišljenje, znam da ih većina ubraja u zdravu ishranu.
Prvi put čujem da paracetamoli greju organizam. Nisam sigurna šta si time mislio. S obzirom da se koriste za spuštanje temperature, nije logično... ali, bez obzira na to, ja ih ne preporučujem. Opterećuju jetru i bubrege (znam, farmacija tvrdi da je to zanemarljivo). Za grejanje su čajevi i supice.
Hvala na odgovoru. Josuvek me brine i zamara sto imam ovu temperaturu koja uvece poraste na 37.1. Ali bas mi je mistreriozna i cudi me s obzirom da ne vidim neki razlog za upalu sem cudnog osecaja u usima i blagog i neprijatnog osecaja u grlu kada ujutru nesto prvi put pojedem, ali samo ujutru. Sacekacu da se malo uljudim pa kod doktora.
Natasa, uzeo sam ovo ulje Origana koje si mi preporucila jos pre 15 tak dana i stvarno je snazno i imam neki utisak da nista jace za imuni sistem nisam uzimao ikada. Mozda je to i psiholoski efekat jacine ulja kada se pije sa vodom. Naravno pravim pauze na svakih 15 dana po 10 dana, bar sam tako citao da se upotrebljava jer sprecava unos gvozdja u organizam a to nije dobro. Kazu da bi trebalo da se pije i gvozdje dok se origano ulje konzumira?
Nego, hteo sam da te pitam kakvo je tvoje iskustvo sa travarom Vasicem, ili da kazemo fizioterapeutom?
Kupio sam u njegovoj ambulanti ovo ulje od sipka za oziljke, jer mi je on to savetovao telefonom. Nije mi rekao kako se nanosi nego kaze pise na uputstvu. Ja odem kupim ulje i pitam coveka koji kod njega to prodaje kako se koristi. Kaze nanosi se vatom na mesto oziljka dva puta dnevno. Inace uputsvo ne postoji nego je odstampano na bocici sve na ruskom jer se tamo i proizvodi. Ne budem lenj i prevedem prvo na engleski jer tako najbolje radi Google Translate: "Осведля регенерации и восстановления упругости кожи, разглаживания мелких морщин,осветления пигментных пятен.Освежает цвет лица. Наноситъ на чистую кожу на 20 минутю. остатки снять салфеткой."
sto u prevodu znaci
"Za regeneraciju i obnovu elasticnosti koze, ublazavanje bora. ....Nanositi na kozu 20 minuta. Visak skinuti papirnom maramicom(salvetom)."
I sad fascinira me da neko propusti da kaze da se u stvari to nanosi cak 20 minuta na kozu a ne samo premazes pa se pomolis Bogu da uspe. Tako da malo me razocaralo to sto informacija koju daju nije tacna, iako sam citao da se tamo lece i Divac i Jelisaveta Karadjordjevic i ko sve ne. Kakvo je tvoje iskustvo i da li si isto koristila nesto za kozu?
Nego, hteo sam da te pitam kakvo je tvoje iskustvo sa travarom Vasicem, ili da kazemo fizioterapeutom?
Kupio sam u njegovoj ambulanti ovo ulje od sipka za oziljke, jer mi je on to savetovao telefonom. Nije mi rekao kako se nanosi nego kaze pise na uputstvu. Ja odem kupim ulje i pitam coveka koji kod njega to prodaje kako se koristi. Kaze nanosi se vatom na mesto oziljka dva puta dnevno. Inace uputsvo ne postoji nego je odstampano na bocici sve na ruskom jer se tamo i proizvodi. Ne budem lenj i prevedem prvo na engleski jer tako najbolje radi Google Translate: "Осведля регенерации и восстановления упругости кожи, разглаживания мелких морщин,осветления пигментных пятен.Освежает цвет лица. Наноситъ на чистую кожу на 20 минутю. остатки снять салфеткой."
sto u prevodu znaci
"Za regeneraciju i obnovu elasticnosti koze, ublazavanje bora. ....Nanositi na kozu 20 minuta. Visak skinuti papirnom maramicom(salvetom)."
I sad fascinira me da neko propusti da kaze da se u stvari to nanosi cak 20 minuta na kozu a ne samo premazes pa se pomolis Bogu da uspe. Tako da malo me razocaralo to sto informacija koju daju nije tacna, iako sam citao da se tamo lece i Divac i Jelisaveta Karadjordjevic i ko sve ne. Kakvo je tvoje iskustvo i da li si isto koristila nesto za kozu?
Ako se sada osećaš bolje, nema više temperature koja se vukla i drugih simptoma, možeš da prestaneš sa uljem origana. Nema potrebe da se uzima dugo.
Sa Vasićem i njegovim proizvodima imam odlično iskustvo. Negde sam već pisala da to za ožiljke nisam koristila, ali kada bih sada bila u sličnoj situaciji verovatno bih to prvo probala (mada, ako kažeš da je u pitanju ulje šipka, onda sam i sama napravila dobru mešavinu
, koju smo masirali, ali nikako ne 20 minuta). Savetujem ti da pozoveš i zamoliš da razgovaraš sa Vasićem i da ga pitaš za detalje. Možda je njegovo iskustvo da ne mora toliko dugo da se masira, a možda ti nije sve rečeno. Obojica su uvek ljubazni i uvek sam dobila odgovore na sva pitanja (neke njegove proizvode mi redovno naručuju kolege iz inostranstva za njihove pacijente).
Sa Vasićem i njegovim proizvodima imam odlično iskustvo. Negde sam već pisala da to za ožiljke nisam koristila, ali kada bih sada bila u sličnoj situaciji verovatno bih to prvo probala (mada, ako kažeš da je u pitanju ulje šipka, onda sam i sama napravila dobru mešavinu

Imam 39 godina i pre 4 dana dobila varicelle,nemam temperaturu,jedino plikove,lekar rekao da mirujem da ne bi doslo do komplikacija,i ja sam sada uplasena,inace cerka m se razbolela od varicelle pre dve nedelje...ona ima 18 god i sada je ec ozdravila.kada mogu dci do koplikacija? jel samo pocetku bolesti ili i kasnije ?