Razvod u toku trudnoce
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
Razvod u toku trudnoce
Da li se razvesti u toku trudnoce, ukoliko su losi odnosi i trudnica je nezadovoljna? Moj muz se oseca zapostavljeno i stalno se zali kako samo razmisljam o bebi. On me zaista sve manje zanima, a s druge strane, on mi sve manje pruza podrsku. Poceo je emocionalno da me lisava zato sto se oseca zapostavljeno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Razvod u toku trudnoce
zuta-bubamara napisao:Da li se razvesti u toku trudnoce, ukoliko su losi odnosi i trudnica je nezadovoljna? Moj muz se oseca zapostavljeno i stalno se zali kako samo razmisljam o bebi. On me zaista sve manje zanima, a s druge strane, on mi sve manje pruza podrsku. Poceo je emocionalno da me lisava zato sto se oseca zapostavljeno.
Naravno da ne! Ono što je najvažnije je da ti shvatiš da je beba i tvoja i njegova! To što mi žene imamo prednost da smo vezane za bebu od momenta začeća, pa na dalje ne znači da je ona samo naša. Puno parova upada u ovu krizu, jer ne obrati pažnju na ono najvažnije, a to je da jedno bez drugoga, nebi ni dobili ZAJEDNIČKO dete. Kod trudnica, često hormoni trudnoće često (štiteći bebu), dovode do nezainteresovanosti buduće mame za supružnika. Budi objektivna i pomisli kako bi tebi bilo, da si do skoro bila centar suprugovog sveta, a onda se on okreće nečemu, što ti ne možeš ni da vidiš, ni da osetiš, a kao zajedničko je...
Pokaži suprugu da ti je stalo do njega, uključi ga u svoj trudnički život, daj mu do znanja da želiš zajedno da prolazite kroz sve..., jednom rečju pokaži mu da te nije izgubio, samo zato što čekaš bebu. Kad se bude osetio važnim i kad bude osetio da njegov tron nije ugrožen, već naprotiv-ON je taj koji sa tobom čeka plod vaše ljubavi, videćeš da će se i on promeniti. Budi malkice mudra i videćeš rezultate...
-
- Stalni član
Kako znati da li su uzroci hormoni u trudnoci? Recimo, moj dr smatra da to nije posledica hormona.vecky napisao: Kod trudnica, često hormoni trudnoće često (štiteći bebu), dovode do nezainteresovanosti buduće mame za supružnika.
Ako si se udala za njega tek tako da kazes da si se udala,onda verovatno da nisu hormoni u pitanju.Ali, ako ste bili u vezi(pre braka) sa puno ljubavi neznosti i razumevanja (pre trudnoce),onda da su verovatno u pitanju hormoni..........Po ovom sto pises cini mi se da nikada nisi ni bila mnogo zaljubljena u svog muza.Vidim da si o tome vec pricala i sa svojim lekarom,i on je takodje shvatio iz tvoje price da nisu hormoni krivi !A CINI MI SE DA TI BAS TO HOCES DA CUJES-TRAZIS NACIN I PODRSKU DA GA OSTAVIS!.Veruj mi nece ti biti lako ako se razvedes.Neces vise nikada biti sama-imaces dete.A zivot samohrane majke mislim da nije nimalo lak ni prijatan,ni za tebe ni za dete,ni za tvoje roditelje....
-
- Stalni član
Mozda si u pravu.mamacita napisao:Ako si se udala za njega tek tako da kazes da si se udala,onda verovatno da nisu hormoni u pitanju.Ali, ako ste bili u vezi(pre braka) sa puno ljubavi neznosti i razumevanja (pre trudnoce),onda da su verovatno u pitanju hormoni..........Po ovom sto pises cini mi se da nikada nisi ni bila mnogo zaljubljena u svog muza.Vidim da si o tome vec pricala i sa svojim lekarom,i on je takodje shvatio iz tvoje price da nisu hormoni krivi !A CINI MI SE DA TI BAS TO HOCES DA CUJES-TRAZIS NACIN I PODRSKU DA GA OSTAVIS!.Veruj mi nece ti biti lako ako se razvedes.Neces vise nikada biti sama-imaces dete.A zivot samohrane majke mislim da nije nimalo lak ni prijatan,ni za tebe ni za dete,ni za tvoje roditelje....
Da, vec sam razgovarala sa dr o tome, jer zelim da on ima potpuni uvid u moje stanje. On, recimo, misli da je moj muz nezrela licnost, jer tako reaguje na trudnocu i da bi morao da pokaze vise razumevanja prema trudnici.
Draga žuta-bubamaro, zar ne misliš da je krajnje neprofesionalno, neetički i brzopleto od tvog ginekologa, da na osnovu tvoje priče, etiketira i donosi sud o tvom suprugu? Čak se i bračni savetnici, odnosno terapeuti ustručavaju od eksplicitnih zaključaka tipa-ti si ovakva, a tvoj suprug je onakav...
Umesto da vas umiri, ublaži on decidirano konstatuje da promene u tvom raspoloženju nisu posledica hormona već nečeg sasvim drugog, trećeg...E, svašta. Da li ti je možda radio komparativnu analizu hormonskog i psihološkog statusa pa da na osnovu rezultata donese sud ili je, onako, olako zveknuo i zaboravio čim si izašla iz ordinacije šta ti je rekao i koliko te je, zapravo, zbunio.
Mislim da je vecky uočila glavni problem, a to je da si tamo negde odstranila supruga i udaljivši se od njega izazvala podjednako povlačenje, uvređenost i revolt.
Kada sam ja bila trudna vazda sam pričala-mi smo trudni i čekamo našu bebicu,...tačnije, prosto se podrazumevalo da će moj suprug prisustvovati svim UZ pregledima, analizama i konačno porođaju. I danas, šest godina kasnije ne postoji razlika između nas u odnosu sa sinom u smislu zastupljenosti niti smo ikada jedno drugo zapostavili zbog dece...pet zajedničkih minuta uveče pred spavanje ili brzopotezna kafa u jedan ujutru, nema veze, deca spavaju, a mi smo tu, zajedno.
Okreni se ka suprugu, mazite vašu bebu u tvom stomaku, volite se i biće sve u redu.
Sve najbolje
Ksenija
Umesto da vas umiri, ublaži on decidirano konstatuje da promene u tvom raspoloženju nisu posledica hormona već nečeg sasvim drugog, trećeg...E, svašta. Da li ti je možda radio komparativnu analizu hormonskog i psihološkog statusa pa da na osnovu rezultata donese sud ili je, onako, olako zveknuo i zaboravio čim si izašla iz ordinacije šta ti je rekao i koliko te je, zapravo, zbunio.
Mislim da je vecky uočila glavni problem, a to je da si tamo negde odstranila supruga i udaljivši se od njega izazvala podjednako povlačenje, uvređenost i revolt.
Kada sam ja bila trudna vazda sam pričala-mi smo trudni i čekamo našu bebicu,...tačnije, prosto se podrazumevalo da će moj suprug prisustvovati svim UZ pregledima, analizama i konačno porođaju. I danas, šest godina kasnije ne postoji razlika između nas u odnosu sa sinom u smislu zastupljenosti niti smo ikada jedno drugo zapostavili zbog dece...pet zajedničkih minuta uveče pred spavanje ili brzopotezna kafa u jedan ujutru, nema veze, deca spavaju, a mi smo tu, zajedno.
Okreni se ka suprugu, mazite vašu bebu u tvom stomaku, volite se i biće sve u redu.
Sve najbolje
Ksenija
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:28 pm
LEPO I PRECIZNO REČENO....mamacita napisao:Ako si se udala za njega tek tako da kazes da si se udala,onda verovatno da nisu hormoni u pitanju.Ali, ako ste bili u vezi(pre braka) sa puno ljubavi neznosti i razumevanja (pre trudnoce),onda da su verovatno u pitanju hormoni..........Po ovom sto pises cini mi se da nikada nisi ni bila mnogo zaljubljena u svog muza.Vidim da si o tome vec pricala i sa svojim lekarom,i on je takodje shvatio iz tvoje price da nisu hormoni krivi !A CINI MI SE DA TI BAS TO HOCES DA CUJES-TRAZIS NACIN I PODRSKU DA GA OSTAVIS!.Veruj mi nece ti biti lako ako se razvedes.Neces vise nikada biti sama-imaces dete.A zivot samohrane majke mislim da nije nimalo lak ni prijatan,ni za tebe ni za dete,ni za tvoje roditelje....
slazem se. nije mi ok da tako bubne na osnovu tvoje price. koliko god bila iskrena, ti si i subjektivna, pa ne mozes realno da mu docaras situaciju...Ksenija72 napisao:Draga žuta-bubamaro, zar ne misliš da je krajnje neprofesionalno, neetièki i brzopleto od tvog ginekologa, da na osnovu tvoje prièe, etiketira i donosi sud o tvom suprugu? Èak se i braèni savetnici, odnosno terapeuti ustruèavaju od eksplicitnih zakljuèaka tipa-ti si ovakva, a tvoj suprug je onakav...
Umesto da vas umiri, ublaži on decidirano konstatuje da promene u tvom raspoloženju nisu posledica hormona veæ neèeg sasvim drugog, treæeg...E, svašta. Da li ti je možda radio komparativnu analizu hormonskog i psihološkog statusa pa da na osnovu rezultata donese sud ili je, onako, olako zveknuo i zaboravio èim si izašla iz ordinacije šta ti je rekao i koliko te je, zapravo, zbunio.
razvod samo na prvi pogled izgleda kao lakse resenje: on povlaci sa sobom veoma mnogo posledica, o kojima mi ne znamo nista.
a sto se tice trudnoce, ja sam se razvodila vise puta dnavno, svaki dan, u obe trudnoce... a nikad stvarno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm
Tvoj suprug, kakav je da je, on je otac VASEG DETETA. Ta tvoja, odnosno njegova prividna emotivna "udaljenost", verovatno ce biti prolaznog karaktera, jer ce se verovatno i sam promeniti, a verovatno i da se raznezi pred decijim osmehom, "gugutanjem", nespretnim pokretima, pa cak i placom ...
O necijem razvodu, odnosno "da li se razvesti ili ne", nezahvalno je govoriti, ALI JE TAKODjE JOS NEZAHVALNIJE DAVATI SAVETE O TOJ SITUACIJI ! To pre svega, jer to je stvar DVOJE, KOJI SU SAMI SEBE IZABRALI - niko od eventualnih "savetodavaca", verovatno nije "drzao vam svecu", "niti je koru vaseg zajednickog hleba pojeo", da bi mogao dati neki jasan i precizan "savet".
Zuta-bubamaro, obzirom na moje "zivotno iskustvo", REKAO BIH TI DA SE NE UPUSTAS U TU SULUDOST, koja se zove RAZVOD !
Ovo ti takodje kazem i iz iskustva jos nekih osoba, koje su u datom periodu BILE U ISTOJ ili SLICNOJ SITUACIJI KAO I TI - razisle u se sa partnerima, odnosno supruznicima u toku trudnoce ! Tek posle su nastupili problemi oko "roditeljstva", kad su deca porasla za koju godinu ...
Ali, kao sto rekoh, nije na meni da "pametujem", jer ti najbolje znas kako ti je sa tim covekom i mozda ne bi bilo lose, da prilikom razmatranja dileme oko razvoda, malo po strani stavis "emocije" i da racionalno razmisljas - najpre zbog toga "sto se od emocija ne moze ziveti", "emocije mogu biti kratkotrajne i trenutne", a takodje RODITELj JE RODITELj !
Mozda ovo i nije neko korisno "misljenje i shvatanje", ali nek se nadje i nek bude negde tu, makar i u prikrajku !
O necijem razvodu, odnosno "da li se razvesti ili ne", nezahvalno je govoriti, ALI JE TAKODjE JOS NEZAHVALNIJE DAVATI SAVETE O TOJ SITUACIJI ! To pre svega, jer to je stvar DVOJE, KOJI SU SAMI SEBE IZABRALI - niko od eventualnih "savetodavaca", verovatno nije "drzao vam svecu", "niti je koru vaseg zajednickog hleba pojeo", da bi mogao dati neki jasan i precizan "savet".
Zuta-bubamaro, obzirom na moje "zivotno iskustvo", REKAO BIH TI DA SE NE UPUSTAS U TU SULUDOST, koja se zove RAZVOD !
Ovo ti takodje kazem i iz iskustva jos nekih osoba, koje su u datom periodu BILE U ISTOJ ili SLICNOJ SITUACIJI KAO I TI - razisle u se sa partnerima, odnosno supruznicima u toku trudnoce ! Tek posle su nastupili problemi oko "roditeljstva", kad su deca porasla za koju godinu ...
Ali, kao sto rekoh, nije na meni da "pametujem", jer ti najbolje znas kako ti je sa tim covekom i mozda ne bi bilo lose, da prilikom razmatranja dileme oko razvoda, malo po strani stavis "emocije" i da racionalno razmisljas - najpre zbog toga "sto se od emocija ne moze ziveti", "emocije mogu biti kratkotrajne i trenutne", a takodje RODITELj JE RODITELj !
Mozda ovo i nije neko korisno "misljenje i shvatanje", ali nek se nadje i nek bude negde tu, makar i u prikrajku !
bas me zanima, koliko parova znate da su se razisli u toku trudnoce? pet, tri, deset? ja , evo, ne znam ni jedan, jedini par da se razisao bas u vreme trudnoce, pa mi je zanimljivo sto ih vi znate vise...to mi je bas neobicno.duh73 napisao: Ovo ti takodje kazem i iz iskustva jos nekih osoba, koje su u datom periodu BILE U ISTOJ ili SLICNOJ SITUACIJI KAO I TI - razisle u se sa partnerima, odnosno supruznicima u toku trudnoce ! Tek posle su nastupili problemi oko "roditeljstva", kad su deca porasla za koju godinu ...

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm
Isidora, licno poznajem 7 osoba ( znaci i muskaraca i zena ) i dugogodisnji smo poznanici, koji su se razisli u toku takvih situacija, a takodje poznajem i nekoliko osoba koje su se razisle veoma brzo nakon rodjenja deteta ( kao posledica situacija i trenutaka "nepromisljenosti" u toku trudnoce ).
Igrom slucaj, kroz moj posao u poslednjih oko 15 godina, nailazio sam i dosta puta nailazim na takve slucajeve i dosta puta sam suocen, a nekad i "prinudjen" da o tome moram razgovarati sa tim osobama ( situacija zbog koje stupim u "poslovni" kontakt sa takvim osobama, namece upustanje u takav razgovor ). Iz tog razloga sam i rekao u prethodnoj poruci, DA JE VEOMA NEZAHVALNO, BILO STA "SAVETOVATI" U VEZI TOGA - u takvim situacijama i takvim "pricama", uvek ima "neki deo price, koji nedostaje", pa zbog toga se mora biti strasno obazriv !!!
Zbog toga, uglavnom osobe u tim i slicnim situacijama, upucujem da sednu i da "hladne glave" razmisle o svemu i pokusaju da sto vise razgovaraju, a ako ne mogu da "nadju zajednicki jezik", onda tek nek se obrate sudu - NIKAKO U CENTRE ZA SOCIJALNI RAD ili SAVETOVALISTA ( tu u 99% slucajeva, postupa se po sistemu "KO PLATI VISE" ) !!!
Od prethodnog, jedino izuzimam slucajeve, kad je bilo "nasilja", narocito fizickog nasilja - tu momentalno sledi "procedura" i tu nemam ni najmanje respekta ( naravno, bitno je da se saslusaju obe "strane" ) !!!
Igrom slucaj, kroz moj posao u poslednjih oko 15 godina, nailazio sam i dosta puta nailazim na takve slucajeve i dosta puta sam suocen, a nekad i "prinudjen" da o tome moram razgovarati sa tim osobama ( situacija zbog koje stupim u "poslovni" kontakt sa takvim osobama, namece upustanje u takav razgovor ). Iz tog razloga sam i rekao u prethodnoj poruci, DA JE VEOMA NEZAHVALNO, BILO STA "SAVETOVATI" U VEZI TOGA - u takvim situacijama i takvim "pricama", uvek ima "neki deo price, koji nedostaje", pa zbog toga se mora biti strasno obazriv !!!
Zbog toga, uglavnom osobe u tim i slicnim situacijama, upucujem da sednu i da "hladne glave" razmisle o svemu i pokusaju da sto vise razgovaraju, a ako ne mogu da "nadju zajednicki jezik", onda tek nek se obrate sudu - NIKAKO U CENTRE ZA SOCIJALNI RAD ili SAVETOVALISTA ( tu u 99% slucajeva, postupa se po sistemu "KO PLATI VISE" ) !!!
Od prethodnog, jedino izuzimam slucajeve, kad je bilo "nasilja", narocito fizickog nasilja - tu momentalno sledi "procedura" i tu nemam ni najmanje respekta ( naravno, bitno je da se saslusaju obe "strane" ) !!!