Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
duh73 napisao:
Ovo ti takodje kazem i iz iskustva jos nekih osoba, koje su u datom periodu BILE U ISTOJ ili SLICNOJ SITUACIJI KAO I TI - razisle u se sa partnerima, odnosno supruznicima u toku trudnoce ! Tek posle su nastupili problemi oko "roditeljstva", kad su deca porasla za koju godinu ...
bas me zanima, koliko parova znate da su se razisli u toku trudnoce? pet, tri, deset? ja , evo, ne znam ni jedan, jedini par da se razisao bas u vreme trudnoce, pa mi je zanimljivo sto ih vi znate vise...to mi je bas neobicno.
Isidora, licno poznajem 7 osoba ( znaci i muskaraca i zena ) i dugogodisnji smo poznanici, koji su se razisli u toku takvih situacija, a takodje poznajem i nekoliko osoba koje su se razisle veoma brzo nakon rodjenja deteta ( kao posledica situacija i trenutaka "nepromisljenosti" u toku trudnoce ).
Igrom slucaj, kroz moj posao u poslednjih oko 15 godina, nailazio sam i dosta puta nailazim na takve slucajeve i dosta puta sam suocen, a nekad i "prinudjen" da o tome moram razgovarati sa tim osobama ( situacija zbog koje stupim u "poslovni" kontakt sa takvim osobama, namece upustanje u takav razgovor ). Iz tog razloga sam i rekao u prethodnoj poruci, DA JE VEOMA NEZAHVALNO, BILO STA "SAVETOVATI" U VEZI TOGA - u takvim situacijama i takvim "pricama", uvek ima "neki deo price, koji nedostaje", pa zbog toga se mora biti strasno obazriv !!!
Zbog toga, uglavnom osobe u tim i slicnim situacijama, upucujem da sednu i da "hladne glave" razmisle o svemu i pokusaju da sto vise razgovaraju, a ako ne mogu da "nadju zajednicki jezik", onda tek nek se obrate sudu - NIKAKO U CENTRE ZA SOCIJALNI RAD ili SAVETOVALISTA ( tu u 99% slucajeva, postupa se po sistemu "KO PLATI VISE" ) !!!
Od prethodnog, jedino izuzimam slucajeve, kad je bilo "nasilja", narocito fizickog nasilja - tu momentalno sledi "procedura" i tu nemam ni najmanje respekta ( naravno, bitno je da se saslusaju obe "strane" ) !!!