Rast
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Rast
Cao svima.Imam 17 godina i visoka sam 1.53.Sa 15 godina bila sam kod endokrinologa koji mi je rekao da vise necu rasti,a drugi da ipak hocu. A ja imam strasan komlex od toga. Pa me zanima moze li to kako da se popravi ili ima li neko ko je narastao i od 17 godina....
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Vracaj, to je jedini nacin da se izboris sa budalama. Znaci kad oni tebe kako si mala a ti njih kako su bubuljicavi, nosati, zubati, strkljasti, debeli itd. Pa da vis' kako se smire
Ja sam kao mladja imala suprotan problem od tvog i jedino tako ga resila 
Jel ti endokrinolog radio neke pretrage pa zakljucio da neces vise rasti, ili odokativnom metodom?

Jel ti endokrinolog radio neke pretrage pa zakljucio da neces vise rasti, ili odokativnom metodom?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Ja ne znam stvarno, nisam lekara nego te pitam jer do sad nisam cula da neko eto na osnovu snimka moze da proceni da li ce osoba jos rasti. Ali ok. Ja verujem da postoje hormoni rasta da se piju ali to obavezno pitaj doktora. Mada ja bih ti savetovala da se ne opterecujes... Kad budes starija bice ti smesno da se sekiras oko toga koliko si visoka
Nego, kakvog ti je rasta porodica?

Nego, kakvog ti je rasta porodica?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Endokrionolog je doneo zakljucak preko snimka kostiju, na kome se vidi da je sa rastom kostiju zavrseno (to se jasno vidi na snimcima). Dakle, ukoliko je dobro pogledao snimak, nema mnogo sta sto moze da se kaze.....NE znam sta je sa hormonima...mozes pokusati sa bavljenjem sportom, mada tesko da tu ima vise pomoci. Konsultuj jos nekog endokrinologa, za drugo - trece misljenje....
Kao prvo, nisi mala, spadas u nize osobe, ali Boze moj, tvoja visina je sasvim OK i nije nikakav patuljati rast.
Taman nadjes nekog zgodnog dasu od npr. 165 cm i idealan ste par
. Malo se salim da te oraspolozim, ali stvarno nema potrebe da imas bilo kakav komplex od toga, a narocito strasan.
Ni ja nisam previse visoka, znam ljude tvoje visine, nista ima ne fali.
Pokusaj da se bavis sportom, mislim pre svega na kosarku, odbojku, neki sport u kome se skace u vis, isteze, verujem da ti je svaki cm bitan, a tako mozes dobiti jos nekoliko.
I zaista nemoj da se opterecujes time, mlada si, uzivaj u zivotu i sto neu3no rece ... rasti
Taman nadjes nekog zgodnog dasu od npr. 165 cm i idealan ste par

Ni ja nisam previse visoka, znam ljude tvoje visine, nista ima ne fali.
Pokusaj da se bavis sportom, mislim pre svega na kosarku, odbojku, neki sport u kome se skace u vis, isteze, verujem da ti je svaki cm bitan, a tako mozes dobiti jos nekoliko.
I zaista nemoj da se opterecujes time, mlada si, uzivaj u zivotu i sto neu3no rece ... rasti

Kosti sake i nisu neka referenca za odredjivanje dalje mogucnosti rasta. Sto se tice puberteta, moze potrajati i do 28.g. pa i sam rast, to najbolje vidi lekar na osnovu sekundarnih polnih karakteristika. Potrazite jos nekog endokrinologa, nije na odmet.
U ostalom, + stiklice od 8cm....sta je tu lose???
U ostalom, + stiklice od 8cm....sta je tu lose???
Rast je determinisan pomocu vise faktora.Pre svega tu je naslede,ukoliko su ti roditelji bili niski velike su sanse da i dete bude nisko.Jedan od od dominantnih faktora zasigurno jeste i unutrasnja ravnoteza hormona.Nakon toga postoje posebne vezbe sa povecanja visine,ispravljanja kicme i tako.Apslolutno ne trebas imati kompleks od visine.Treba da znas da su mnogi ljudi bili ismejevani od svoje okoline a da su kasnije postigli zavidan uspeh.Na primer Ajnstajn,Paskal, itd. Uostalom,Mocart je bio visok samo 1.50. a postigao je uspeh najveceg muzickog genija svog vremena.Vidis i mali ljudi mogu biti veliki. 

Salux ae grotti,prima lex esto!!!