put u DR Kongo

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Dower
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dower »

PA dobro onda odakle da nade kinin, ako ne nade vakcinu. Da gleda u bob da je ne ujde komarac?

I ne budi tako sigurna da necu ikada nauciti nesto o,ljudskom organizmu.
Lepsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 5:54 pm

pitanje za draganvma

Post od Lepsa »

Postovani, neko od clanova foruma me je uputio na VMA da pitam za vakcinu protiv zute groznice. Zvala sam, medjutim, strucne sluzbe ne rade vikedom. Da li ima te vakcine na VMA ili da nastavim da trazim dalje? Na institututu Batut su mi rekli da je nemaju i da ne znaju kada ce stici, da zovem svaki drugi dan...da se informisem.
Molim Vas, svaki odgovor je pomoc mojim kolegama koji treba da idu u DR Kongo!
Unapred hvala!
Dower
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:35 pm

Post od Dower »

A zashto idu u Kongo?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zashto idu zaista nije tvoja briga, a VMA pozovite radnim danom, naravno da sada ne rade, subota popodne je!

Do ponedeljak ne mozete nishta da uradite osim da ovde pratite ako neko da josh neki predog!

I zashto se vi toliko brinete za to? Zar nije to njihov problem i problem firme koja ih shalje na put????
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

A propo kinina, na sajtu WHO, tj SZO, piše da je predominantna zaraza izazvana Plasmodium falciparum, za koju su beleženi slučajevi rezistentnosti na kinin.

Uostalom, jedna čaša Švepsa ima manje od 20 mg kinina, a doza je oko 200-350 mg, i to 3 puta dnevno. Ergo, za lečenje malarije bi bilo potrebno popiti najmanje oko 7 litara Švepsa. Za profilaksu, negde oko 2-3 litra dnevno, i to treba da se počne 7 dana pre odlaska. (Otkud mi brojke? Google je keva. :wink: ) Međutim, kinin se ne preporučuje kao preventiva, zbog mogućih nuspojava i neželjenih dejstava, međ' njima i cinkonizam.
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Odgovori