PA dobro onda odakle da nade kinin, ako ne nade vakcinu. Da gleda u bob da je ne ujde komarac?
I ne budi tako sigurna da necu ikada nauciti nesto o,ljudskom organizmu.
put u DR Kongo
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
pitanje za draganvma
Postovani, neko od clanova foruma me je uputio na VMA da pitam za vakcinu protiv zute groznice. Zvala sam, medjutim, strucne sluzbe ne rade vikedom. Da li ima te vakcine na VMA ili da nastavim da trazim dalje? Na institututu Batut su mi rekli da je nemaju i da ne znaju kada ce stici, da zovem svaki drugi dan...da se informisem.
Molim Vas, svaki odgovor je pomoc mojim kolegama koji treba da idu u DR Kongo!
Unapred hvala!
Molim Vas, svaki odgovor je pomoc mojim kolegama koji treba da idu u DR Kongo!
Unapred hvala!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zashto idu zaista nije tvoja briga, a VMA pozovite radnim danom, naravno da sada ne rade, subota popodne je!
Do ponedeljak ne mozete nishta da uradite osim da ovde pratite ako neko da josh neki predog!
I zashto se vi toliko brinete za to? Zar nije to njihov problem i problem firme koja ih shalje na put????
Do ponedeljak ne mozete nishta da uradite osim da ovde pratite ako neko da josh neki predog!
I zashto se vi toliko brinete za to? Zar nije to njihov problem i problem firme koja ih shalje na put????
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
http://www.ambasadabrazila.org.yu/index ... 91&lang=SR
http://www.apotekapharmanova.co.yu/inde ... _treerot=1
http://www.apotekapharmanova.co.yu/inde ... _treerot=1
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
A propo kinina, na sajtu WHO, tj SZO, piše da je predominantna zaraza izazvana Plasmodium falciparum, za koju su beleženi slučajevi rezistentnosti na kinin.
Uostalom, jedna čaša Švepsa ima manje od 20 mg kinina, a doza je oko 200-350 mg, i to 3 puta dnevno. Ergo, za lečenje malarije bi bilo potrebno popiti najmanje oko 7 litara Švepsa. Za profilaksu, negde oko 2-3 litra dnevno, i to treba da se počne 7 dana pre odlaska. (Otkud mi brojke? Google je keva.
) Međutim, kinin se ne preporučuje kao preventiva, zbog mogućih nuspojava i neželjenih dejstava, međ' njima i cinkonizam.
Uostalom, jedna čaša Švepsa ima manje od 20 mg kinina, a doza je oko 200-350 mg, i to 3 puta dnevno. Ergo, za lečenje malarije bi bilo potrebno popiti najmanje oko 7 litara Švepsa. Za profilaksu, negde oko 2-3 litra dnevno, i to treba da se počne 7 dana pre odlaska. (Otkud mi brojke? Google je keva.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.