put u DR Kongo
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
put u DR Kongo
Interesuje me koje opasnosti tj. bolesti vrebaju u DR Kongo! Tacnije, ako neko precizno zna da mi odgovori koje vakcine i tablete treba da se prime i popiju pre polaska tamo. Znam za vakcinu protiv zute groznice, ali nema je u institutu Batut! Zna li neko gde jos moze da se nabavi?
Moj prijatelj ide u DR Kongo na sluzbeni put, pa je prilicno zabrinut. Sta treba poneti od lekova za svaki slucaj? Ostace tamo mesec dana!
Unapred hvala na svakom odgovoru!
Moj prijatelj ide u DR Kongo na sluzbeni put, pa je prilicno zabrinut. Sta treba poneti od lekova za svaki slucaj? Ostace tamo mesec dana!
Unapred hvala na svakom odgovoru!
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
http://www.who.int/ith/countries/cod/en/
Stranica SZO (Svetske zdravstvene organizacije) koja može biti od velike pomoći. Koliko vidim, glavni rizik je žuta groznica, kod koje je neophodna vakcinacija pre ulaska u zemlju. Pored "žute groznice", kao potencijalni rizik navedena je i malarija.
Stranica SZO (Svetske zdravstvene organizacije) koja može biti od velike pomoći. Koliko vidim, glavni rizik je žuta groznica, kod koje je neophodna vakcinacija pre ulaska u zemlju. Pored "žute groznice", kao potencijalni rizik navedena je i malarija.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

Raspitaj se u poznatijim privatnim klinikama u Beogradu, verovatno neka ima vakcinu protiv zute groznice. Ona se mora primiti bar nedelju dana pred put. Ako je nema kod nas, u Budimpesti ili Zagrebu je ima svakako. Ova vakcina je jako bitna jer ako nemas karton sa sobom kad sletis u Kongo, vakcinisace te na aerodromu, zaista ne zelis da znas kako tamo izgleda aerodrom, doktor i ambulanta.
Moj savet je da se vakcinise i protiv zutice, a u zavisnosti od posla mozda jos nesto. Najbolje nek nazove Batut, objasni gde ide i kojim poslom i sve ce mu kazati.
Protiv malarije se ne moze. Ako se desi, desilo se. Jedan u 10 komaraca je otprilike malarican, sto zavisi i od podneblja i sezone parenja. Kao prevenciju nek uvek bude namazan autanom, svaki otvoren deo tela. Obavezno nek maze i iza usiju i usne skoljke. Na noge duge carape, i kosulja dugih rukava.
U Srbiji nema anti malarika, mozda eventualno u klinickom centru. Ako ide negde napolje, neka kupi "lariam", vise o leku vidi na SZO ili Vikipediji.
Po meni, jedan od najvecih problema, bice suociti se sa realnoscu koja vlada u Kongu. Srecno!
Moj savet je da se vakcinise i protiv zutice, a u zavisnosti od posla mozda jos nesto. Najbolje nek nazove Batut, objasni gde ide i kojim poslom i sve ce mu kazati.
Protiv malarije se ne moze. Ako se desi, desilo se. Jedan u 10 komaraca je otprilike malarican, sto zavisi i od podneblja i sezone parenja. Kao prevenciju nek uvek bude namazan autanom, svaki otvoren deo tela. Obavezno nek maze i iza usiju i usne skoljke. Na noge duge carape, i kosulja dugih rukava.
U Srbiji nema anti malarika, mozda eventualno u klinickom centru. Ako ide negde napolje, neka kupi "lariam", vise o leku vidi na SZO ili Vikipediji.
Po meni, jedan od najvecih problema, bice suociti se sa realnoscu koja vlada u Kongu. Srecno!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Dower, tvojim savetom da pije shveps u 'preventivne svrhe' su pale sve moje nada da cesh ikada nauchiti neshto o ljudskom organizmu!
Ako Batutu nema probajte na VMA!
Ako Batutu nema probajte na VMA!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pitanje za draganvma
Postovani, neko od clanova foruma me je uputio na VMA da pitam za vakcinu protiv zute groznice. Zvala sam, medjutim, strucne sluzbe ne rade vikedom. Da li ima te vakcine na VMA ili da nastavim da trazim dalje? Na institututu Batut su mi rekli da je nemaju i da ne znaju kada ce stici, da zovem svaki drugi dan...da se informisem.
Molim Vas, svaki odgovor je pomoc mojim kolegama koji treba da idu u DR Kongo!
Unapred hvala!
Molim Vas, svaki odgovor je pomoc mojim kolegama koji treba da idu u DR Kongo!
Unapred hvala!
- tamaraft
- Stalni član
Zashto idu zaista nije tvoja briga, a VMA pozovite radnim danom, naravno da sada ne rade, subota popodne je!
Do ponedeljak ne mozete nishta da uradite osim da ovde pratite ako neko da josh neki predog!
I zashto se vi toliko brinete za to? Zar nije to njihov problem i problem firme koja ih shalje na put????
Do ponedeljak ne mozete nishta da uradite osim da ovde pratite ako neko da josh neki predog!
I zashto se vi toliko brinete za to? Zar nije to njihov problem i problem firme koja ih shalje na put????
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
http://www.ambasadabrazila.org.yu/index ... 91&lang=SR
http://www.apotekapharmanova.co.yu/inde ... _treerot=1
http://www.apotekapharmanova.co.yu/inde ... _treerot=1