prvut pomos

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

prilepcanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 11:06 pm

prvut pomos

Post od prilepcanka »

PROBLEM

imam golem problem so prvutot, no ne onoj obicen prvut koj go imaat mnogumina
tuka prvut vo sloevi od koj celata glava mi e kako vo oklop ,
koristam kelulal, probav so gingira i pak nisto
dali e od bolesta contact dermatitis sto ja imam ili ne znam od sto
no mi sozdava mn problemi kako postojano da sum vo slem zelezen ne mozam ni da si gi mrdam vegite od iste strani me vleci

ako nekoj znae bilo kakov lek
mu blagodaram odnapred

:cry:
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: prvut pomos

Post od milanche_srb »

Pokušaj sad to da prevedeš na srpski jezik.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Fasista nebitni... Sigurno bi on "dao odgovor" da je bilo na srpskom :lol: :lol: :lol:

Prevod otprilike: Imam veliki problem sa peruti, ali to nije obicna perut koju imaju mnogi, vec je ta perut u slojevima i cini da mi je cela glava kao u oklopu?!? Koristim kelulal, probala sam gingiru, ali nista... Da li je ta bolest koju imam dermatitis ili nesto drugo??? Pravi mi mnoge probleme do te mere da moram da zalizujem kosu kao slem i ne mogu da je pomeram...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

vrlo moguce da je psorijaza! obavezno kod dermatologa
prilepcanka
Novi član
Novi član

Post od prilepcanka »

drbgd napisao:vrlo moguce da je psorijaza! obavezno kod dermatologa
pa prvo se somnevav za psorijaza ama ispadna deka ne e , barem na celo telo ne e

a mozno li e samo na glavata da imam psorijaza?

ovoj problem znam deka ne e mn seriozen, no cuvstvoto e mn loso , mn e nervozno, neprijatno i loso izgleda

pozz
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Da, odgovorio bih pošto sam lekar! A šta si ti i koja je tvoja uloga ovde? Jel treba možda da se izvinim što ne pričam makedonski!? Kao što ga ja ne pričam, tako ga ne priča ni 99% lekara ovde i zato sam iz najbolje namere predložio da prevede kako bismo mogli da damo pravi savet! Neke reči se mogu razumeti, ali za dobar savet je potrebno razumeti SVAKU reč! Ovo je medicina, radi se o zdravlju ljudi i ne može se nagađati! Ne vidim šta je poenta tvog vređanja, ja sam ovde dobrovoljno, zato što volim i želim da pomažem ljudima i van svog posla i ne zaslužujem da me neko napada, pogotovo kad nije u pravu. Strašno koliki primitivizam. Što se tiče pitanja koje je postavila PRILEPČANKA, nisam dermatolog već hirurg, ali ipak predlažem da se te ljuspice odnesu na analizu jer će se tako znati šta je, a može biti nekoliko varijanti, od gljivica pa do psorijaze, što je po simptomima verovatnije, zato treba da odeš kod dermatologa što pre.
Dr Milan Ivanovic
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Ne radi se o vredjanju (a primitivizam je
), vec o tome da nema potrebe komentarisati na takav nacin ako nije moguce pruziti pomoc. Devojka da je znala srpski, verovatno bi postavila pitanje na istom jeziku, ali posto ne zna, jako je jadno da od jednog lekara dobije takav odgovor. Ipak, ne govore svi na svetu srpski, a nije bilo potrebno mnogo pameti da se prevede ovo sto je napisala, tako da Vas post smatram cistom provokacijom. Cenim Vasu zelju da pomognete, ali to sto ste uradili nije bila pomoc. Ugledajte se na neke svoje kolege. Pozz
Cogito ergo doleo....
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Kao prvo, vama se niko nikad nije ni obratio na ovoj temi, a pošto niste lekar, ovo nije sajt za prepucavanja i provokacije. Ipak, cenim što ste preveli post na srpski jezik, jer možete primetiti da su tek tada stigli saveti, zar ne!? Drugo, ako devojka zna da se registruje ovde, otvara teme itd verovatno mnogo bolje zna srpski, nego mi makedonski. Kao što već rekoh, a vidim da vam je potrebno reći istu stvar više puta da bi shvatili, potrebno je razumeti svaku napisanu reč, jer samo jedna nerazumljiva reč od sto napisanih totalno može da menja koncepciju i pravac mog razmišljanja. Ako i dalje ne razumete onda jedino preostaje da vam nacrtam. Dalje, nisam dobio odgovor koja je vaša uloga ovde? Opet ponavljam, nije mi bila namera da uvredim devojku, već na osnovu pretpostavki da poznaje srpski jezik čim je ovde, sugerišem da pokuša da prevede. Na ono što ste rekli da ne treba biti mnogo pametan da se prevede, savetujem vam da pitate bilo koga da prevede samo naziv teme, pa ćete videti. Verovatno time shvatite da smo svi mi izgleda "ne mnogo pametni" za razliku od vas koji ste pametni. Moja profesija nema veze sa nacionalnom, verskom, rasnom i drugim pripadnostima i predamnom su svi pacijenti isti. Čini mi se da vi to jako dobro znate, pa vaš post vidim kao čistu i bezrazložnu provokaciju, verovatno nastalu iz dosade, na koju sam se, priznajem, uhvatio.
Dr Milan Ivanovic
prilepcanka
Novi član
Novi član

Post od prilepcanka »

milanche_srb napisao: ali ipak predlažem da se te ljuspice odnesu na analizu jer će se tako znati šta je, a može biti nekoliko varijanti, od gljivica pa do psorijaze, što je po simptomima verovatnije, zato treba da odeš kod dermatologa što pre.
:) jas pak mislev kako sto site nie vo Makedonija razbirame srpski vie isto razbirate makedonski zatoa pisev na makedonski

, a na dermatolog bev i , kako sto spomnav bidejki na celo telo imam contact dermatitis, na glavata ne i posvetija posebno vnimanie , dodeka simptomite na teloto isceznuvaat prvutot prodolzuva so ist intenzitet, so mienje na kosata se cisti kozata svetnuva i za polovina cas pak nastanuva "shlemot"

i jas bidejki ziveam vo Prilep ne tuka ima samo 2 dermatolozi koi sto ne pruzaat nekoe posebno vnimanie nitu pomos,
a Skopje na klinika ne mu posvetija voopsto vnimanie :(

pa dokolku znaete nekoe prirodno , vestacko bilo kakvo SILNO sredstvo protiv prvut mn ke mi pomognete pozz
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Dalje, nisam dobio odgovor koja je vaša uloga ovde?
Moja uloga je bila da prevedem tekst, zato sto Vas mrzi da uradite to isto (mada smatram i da nije bilo nesto preterano potrebno prevoditi ga, ali ajde). Takodje, uz svo postovanje prema Vasoj doktorskoj inteligenciji, pameti, obrazovanju i sl., nije mi jasno kako neko nije u stanju da ukapira da da je devojka znala srpski jezik, da bi verovatno i postavila pitanje na srpskom. Izgleda da nisam samo ja neko kome ovde treba da se crta :lol: :lol: :lol: . Sto se vase uloge tice, ona je bila da ispljujete nekoga ko smatra da na svetu ne mora da se zna samo srpski i, uz duzno postovanje, ovo
ali ipak predlažem da se te ljuspice odnesu na analizu jer će se tako znati šta je, a može biti nekoliko varijanti, od gljivica pa do psorijaze
. Ja sam bar preveo, pa se mozda javi i neki kompetentniji lekar.
Moja profesija nema veze sa nacionalnom, verskom, rasnom i drugim pripadnostima i predamnom su svi pacijenti isti. Čini mi se da vi to jako dobro znate
Ali Vi govorite nasuprot ovoj tezi. Niko Vas nije optuzio da diskriminisete nekoga, ali je ocigledno da ce bilo ko ko postavi pitanje na nekom drugom jeziku od vas dobiti ovaj odgovor
, pa je iz te perspektive mozda bilo pametnije prepustiti odgovor nekom drugom lekaru koji mozda zna makedonski ili ga ne mrzi da progoogla i vidi sta koja rec znaci. Ipak, cini mi se da je moja greska sto sam uopste i gubio vreme na skidanje farbe sa dugmica na tastaturi mlateci praznu slamu sa Vama. Devojka je dobila adekvatan odgovor, tako da smatram da je svaka dalja baljezgarija (sa moje ili Vase strane) na temu "da li je podobno postaviti pitanje na nekom drugom jeziku osim srpskog i kakve reakcije ocekivati ako to ne uradite" izlisna. Pozz
Cogito ergo doleo....
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Bilo bi dobro da opet pročitate moj poslednji post, malo razmislite o njemu i naći ćete sve odgovore na teze koje ste izneli u vašem postu. Počevši od toga kako niko ne razume ni naziv teme, preko toga da devojka očigledno mnogo,mnogo bolje zna srpski nego ja makedonski čim je uspela da se prijavi,registruje,otvori temu itd, pa do ostalih stvari. Uopšte mi nije problem da vam svaki put napišem isto po 101 put dok god ne shvatite, na kraju krajeva i to je neka vrsta terapije. Dalje, mislite da ja imam vremena da prevodim tekstove sa raznih jezika i trošim na to po sat vremena po tekstu? Možda kad jednog dana odem u penziju. Po vašem "pametnom" razmišljanju ovde bi trebalo da se jave ljudi širom sveta, a na nama lekarima je da se snađemo kako i gde da prevedemo!? :) :) :) Iskreno ne znam kad sam zadnji put čuo nešto gluplje. Niste odgovorili opet u vezi vaše uloge. Kažete prevodilac? Pa da je tako ne biste me napadali što ja nisam preveo,zar ne? :) Vama niko ne može zabraniti da se javljate, ali pokušajte da shvatite da to vaše isterivanje pravde drugima ide na živce, jer sam već dobio nekoliko privatnih poruka. Da je Prilepčanki nešto zasmetalo, kao što nije, to bi rešili nas dvoje, a vas nije niko ništa pitao. Možete se javiti opet za prevod, ili možete postaviti vi neko medicinsko pitanje, a za sve ostalo bih vas zamolio da se ne javljate. Priznajte lepo sebi u glavi da ste pogrešili, meni ne morate, niti tražim izvinjenje od vas. Pozz
Dr Milan Ivanovic
Odgovori