Znas kako, kad bi svako od nas u ordinaciji jos mozgao i sta sve pacijentima moze da padne na pamet - trebalo bi nam jedno sat vremena za svakog pacijenta. Taj sat nemamo.
A osim toga, svako ko je imalo odgovorna prema svom zdravlju (ili zdravlju svog deteta ukoliko se o detetu radi) trebalo bi da bude dovoljno pametan pa da pre bavljenja ikakvim intenzivnim treningom obavi osnovne preglede (analize krvi, biohemiju, internisticki pregled). To ne treba valjda lekari da ti kazu, zar ne, tolko svako od nas treba da razmislja o sebi.
Prolaps, ekstrasistole-mogu li da vezbam?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
girl_from_nowhere,
Zasto toliko insistirate da bi kardiolog trebao da Vas obavesti o tome dali se mozete baviti ili ne nekim izrazito aktivnim sportovima ?
Moje misljenje je da kad se neko javi na pregled kod kardiologa zbog nekih kardioloskih problema (ma kakvi oni bili) i kad pita za moguca ogranicenja, onda bi se pitanje odnosilo na normalne dnevne aktivnosti a ne na neke ekstreme....
A za dodatna objasnjenja u vezi intenzivnih sportova i treninga pacijent bi trebalo da pita tacno ono sto ga interesuje, jer kardiolog ne mora pretpostavljati sa kakvim se sportovima pacijenti zele baviti....
Pozdrav
Zasto toliko insistirate da bi kardiolog trebao da Vas obavesti o tome dali se mozete baviti ili ne nekim izrazito aktivnim sportovima ?
Moje misljenje je da kad se neko javi na pregled kod kardiologa zbog nekih kardioloskih problema (ma kakvi oni bili) i kad pita za moguca ogranicenja, onda bi se pitanje odnosilo na normalne dnevne aktivnosti a ne na neke ekstreme....
A za dodatna objasnjenja u vezi intenzivnih sportova i treninga pacijent bi trebalo da pita tacno ono sto ga interesuje, jer kardiolog ne mora pretpostavljati sa kakvim se sportovima pacijenti zele baviti....
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
OK hvala vam na odgovorima. Ne insistiram ali ipak mislim da tako nesto treba napomenuti. Jeste, ljudi bi trebali da budu ozbiljniji kad je njihovo zdravlje u pitanju i sami da brinu o tome da li treba ici kod lekara u odredjenim situacijama ili ne, ali zna se kakvo je stanje, svi negde jure, zure i mozda im ne bi palo na pamet da odu kod kardiologa u recimo situaciji u kojoj sam ja, jer se vode onim "Sve je u savrsenom redu". A doktoru verovatno nije mnogo tesko da napomene ono sto sam ja pomenula.
Ovde se ne radi o bilo cemu, povezanost izmedju fizickih aktivnosti i srca je ocigledna pa samim tim bi i upozorenje bilo logicno. Sigurno od zubara ne bih ocekivala da me upozori da ako pokusam da zvacem metal zub moze da mi se polomi, ali za nesto ovako ocigledno ipak sam ocekivala. Mozda previse a mozda i ne.Znas kako, kad bi svako od nas u ordinaciji jos mozgao i sta sve pacijentima moze da padne na pamet - trebalo bi nam jedno sat vremena za svakog pacijenta. Taj sat nemamo.
Nije potrebno da vas upozori, jer se podrazumeva da se izrazite fizicke aktivnosti ne sprovode van fitnes centara ili registrovanih vezbaonica. U njima se program ne planira napamet, vec postoje za to strucnjaci, koji takodje traze za konkretne intenzivne programe i prethodan kardioloski nalaz.
Kao drugo, da je poceo sa pricom...trebalo bi da vam saopsti i da ne smete da se bavite planinarenjem zbog razredjenosti vazduha, ni ronjenjem zbog visokog pritiska i kesonske bolesti....
gde je tu kraj?
Dovoljno je da se kaze da su dozvoljene "umerene fizicke aktivnosti, bez preterivanja".
Kao drugo, da je poceo sa pricom...trebalo bi da vam saopsti i da ne smete da se bavite planinarenjem zbog razredjenosti vazduha, ni ronjenjem zbog visokog pritiska i kesonske bolesti....

Dovoljno je da se kaze da su dozvoljene "umerene fizicke aktivnosti, bez preterivanja".
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Aktivan član
Bas ga mrzelo daprica!!!!!!

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Pa cemu toliko cudjenje? Vi kao da svakodnevno srecete samo lepo raspolozene lekare koji jedva cekaju da sve vreme ovog sveta posvete svojim pacijentima?! Bice pre da je obratno-uobicajeno a da su korektni i ljubazni lekari raritet.