Problemi sa raznim vrstama nesvestica i malaksaloscu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Sawyer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 30, 2013 9:43 pm

Problemi sa raznim vrstama nesvestica i malaksaloscu

Post od Sawyer »

Pozdrav svima ovo nije bas prvi put da pisem na ovu temu zato sto nikako da resim probleme sa nesvesticama i malaksaloscu ali napisacu problem ponovo u nadi da ce neko mozda imati neku ideju sta da radim.

Ovako da pocnemo od samog pocetka. Imam sad 18god a poceli su problemi skoro pre godinu dana.
Stalno imam problema sa nekom vrstom nesvestice ali se nikada nisam onesvestio niti ikad dosao tako blizu tome ali jednostavno imam osecaj da cu da padnem u nesvest i osecam se jako lose kada se tako osecam.
To mi se desava usled dosta razloga a nekad i bez nekog opravdanog razloga. Ovo mi se desava kad god jedem mnogo i to neku malo tezu hranu ili kad god i najmanje dehidriram ili kad sam u mnogo vrucoj prostoriji a pogotovo kada sam jeo nesto puno i onda provodim vreme u vrucoj prostoriji ne mora ni biti nesto vruce samo da predje 25C.. Onda imam ovih problema i kada vezbam puno pa onda pokusam nesto da pojedem odmah mi bude lose i dodje mi da se srusim. Sve u svemu problem je isti a javlja se usled razlicitih uslova a problem je takav da osecam neki pritisak i napetost i slab bol oko potiljka i vrata i osecam se malaksalo i onda mi je muka pomalo. Isao sam puno kod lekara zbog toga i nisam nasao zasada ni jednu pravu mogucnost zasto se to sve meni desava. Analize krvi i mokrace su sve bile uredu.
Imam problema sa pucanjem u vratu i kicmi dugo vremena pa sam pomislio da to mozda ima neke veze sa tim. Snimio sam vrat u dva pravca i nalaz mi je da imam isprtavljenu lordozu vratne kicme kao i unkartrozu C5-C6 kao i diskartrozu C7-TH1 vrat mi je na snimku prav kao strela i nema skoro nikakvu krivinu.
To je naravno problem i radio sam neke vezbe za vrat navodno da se to popravi ali nema nikakvih rezultata. Izgleda da ja nemam dobru cirkulaciju krvi kroz vrat do mozga pa mi zato mozda nekad nije dobro.
Doktori mi nisu mnogo pomogli niti su mi mnogo rekli... Moram klestima da im vadim reci iz usta.. :cry:

U zadnje vreme imam jace bolove u vratu i kad pomeram vrat u neke strane ume da boli. Juce mi se bas desilo da sam krckao vratom levo i desno i desilo mi se da me osine neki zivac kroz vrat a zatim i kroz glavu iznad levog oka i onda me je to iznad oka bolelo skoro ceo dan onako probadajuci sa vremena na vreme :cry:
Vise ne znam sta da radim.
Dugo mi nije bilo jasno zasto mi je lose posle jela i istrazivao sam dosta na tu temu i imam neku svoju teoriju da je to mozda zato sto posle jela mi se malo snizi pritisak pri varenju hrane i onda usled ove lose cirkulacije kroz vrat mi bude bas lose.

Voleo bih da cujem sva vasa misljenja i predloge! Svaka pomoc je dobrodosla!
Ceo zivot mi se izvrnuo zbog ovoga! I tako vec dugo vremena da pocinjem da se navikavam na ovo ali ja necu da se naviknem hocu da ga se resim!! 8) 8)
Hvala unapred na svakoj mogucoj pomoci :D Slobodno me pitajte ako sam nesto izostavio ili nisam rekao :wink:
milan_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 20, 2014 3:42 pm

Re: Problemi sa raznim vrstama nesvestica i malaksaloscu

Post od milan_ns »

Imam vrlo slican problem. Takodje me svaki dan hvataju nesvestice,posebno posle jela ako se krecem,npr jedem i krenem na posao osecam blagu muku,malaksalost i umor. Jednom sam zamalo pao u nesvest,kao fles od sveta i telo mi se opustilo ali nekako sam se pribrao,bio sam i kolima i istraumirao se. Vadio sam krv,mokracu,ekg srca-kaze doktor sve je ok. Takodje imam i glavobolju u jednoj tacki,iznad desnog uveta pre dela kod potiljka. Ponekad konstantno a nekad na prekide,bol je ostar. U principu nema odredjeno kad vec tokom celog dana.
Inace imam 20 god.,u principu sam osoba koja je sklona nerviranju i stresiranju iako se trudim da to menjam. Treba uzeti u obzir da sam pre oko 2 god. imao tezak gubitak u porodici bio je to velik stres ali nemam vise problem sa tim (bar mi se tako cini).
Budite ljubazni ako imate neki savet da podelite sa nama,vucem to vec neko vreme i stvarno hocu da prestane :o
Ps. Letos sam smrsao oko 12kg za 2,5 meseca,sa 90 na 78 (visok oko 183,4 cm)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Skoro sam siguran da vama obojici treba nekoliko tretmana- masaze.
Obavezno to uradite--necete se pokajati sigurno i zakljucicete sta vam je ciniti.
srecno
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

@Milan auu brate tacno znam kako ti je :cry:
Mada sumnjam da ima ikakve veze sa nerviranjem ali trudi se ipak da to smanjis. ja evo trudim se da se ponasam kao flegma mada i to mi ne ide uvek od ruke ali da kazemo da se ja mozda iznerviram mozda 2-3 puta mesecno sto nije strasno.
Ja sam sa druge strane bio jako mrsav i nizak ali se to tako reci odjednom promenilo posto sam za oko 10 meseci nabacio oko 15-17kg i porastao za oko 20cm tako da je to bila velika promena za telo.

@Vasa kakva masaza? Mislis za vrat? I to cu da probam
Hvala puno za predlog :)

Ako neko jos ima neke predloge ili ideje dobrodosle su
milan_ns
Novi član
Novi član

Post od milan_ns »

Doktor mi je rekao da moze biti stres u pitanju,mada nije me nesto odusevio pregledom bas je ofrlje nekako odradio,pogledao rez. nije ti nista,aj cao..jos mi se i ova glavobolja pojavila od skoro,isao bi kod doktora a opet ce me poslati kod istog. :-?
milan_ns
Novi član
Novi član

Post od milan_ns »

Doktor mi je rekao da moze biti stres u pitanju,mada nije me nesto odusevio pregledom bas je ofrlje nekako odradio,pogledao rez. nije ti nista,aj cao..jos mi se i ova glavobolja pojavila od skoro,isao bi kod doktora a opet ce me poslati kod istog. :-?
Stefan940
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 12, 2014 3:28 pm

Post od Stefan940 »

Covece,i ja imam isti problema,i sto vise vreme prolazi,to vise provaljujem da i drugi imaju po neki simptom,a ja imam skoro sve simptome.Sve je pocelo sa mucninom posle jednog popijenog piva za ovu novu godinu,onda je mucnina prestala,ali kad sam dosao kuci,pojavila se jaka nesnosna glavobolja koju sam po prvi put takvu doziveo u zivotu.Onda,nista,trajalo jedan dan.Ali se pojavljivalo ponekad svakog drugog treceg dana,pomalo.Onda,pocelo srce da kuca jace u jednom trenutku,kao da hoce da ispadne iz grudi,drukcije nego obicno u ritmu,i osecaj kao da su mi grudi pune dima.Drugog puta,posle ponoci opet se to desilo dok sam masturbirao-oba puta su se tad desila,i onda jaka jaka mucnina.I pored dva popijena leka za smirenje,nije prestalo.Tri put isao u wc proliv i pocelo mi je polako da se manta,ali ne da se vrti vec kao u ocima,neko gubljenje koncentracije vida.Tad je sve pocelo,a pre toga dan dva,imao sam bol u vratu,vratni prsljen,inace imam krivu kicmu skoliozu,rodjen u osmom mesecu,jako slab metabolizam.Onda mucnina skoro pa konstantna cele tri nedelje,bolovi u glavi,ocima,gubljenje koncentracije vida dok pokusavam da citam nesto sitno i da se usresredim na to.Jednom dok sam hodao,utrnula mi je cela glava.I to je prestalo posle tri nedelje,kao i za sve,krvna slika,mokraca,eeg uradjen,sve u redu.Ali je medjutim,iako je posle toga nekoliko dana meni bilo dobro,mami bilo slicno kao meni,onda bol u zglobovima,nogama,pad u krevet,temperatura,zute beonjace,zuta koza,pa zutica,onda nije zutica,vec hepatitis b napao jetru i za cetiri dana sam izgubio majku.Opet se to sve vratilo,pomalo ali osecam se skoro uvek lose.Kad stojim duze napolju i udjem u kucu,i kad trepcem kao da mi se gasi i pali svetlo-kao da kasni crno kad zatvorim oci i otvorim.Ako neko ima ikakvu ideju,neka kaze,takodje ne znam sta mi je i potpuno je nesnosno,niko ne zna sta je,svi govore da sam zdrav,super,ekg je fantastican,ali ja nisam u redu.Takodje poceo je levi kapak da bude nizi od desnog.Nadam se da cu se izvuci u teretani,a imam i da zakazem za kicmu na kontrolu,tako da mi ostaje nada da ce reci da je kicma uzrok i da ima leka,nade.Ako i ova kaze da je sve ok.ja ne znam sta cu i kuda kod koga.Meni bi bilo lakse da za sve ove simptome znam uzrok,ali niko ne zna.Mama mi je otisla jer ovi nasi nisu znali da razlikuju zuticu od hepatitisa i razlivenog zuca.
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Auu Stefane bas strasna prica :cry: :cry: :cry: :cry:
Opet sa druge strane ti imas mnogo vece probleme od mene..
Mozda je do kicme proveri to.
Bori se sa ovim lekarima dok ne nadjes sta je uzrok. Nemoj da odustajes i drzi glavu gore bice bolje
Stefan940
Novi član
Novi član

Post od Stefan940 »

Pa svacija bolest je teska i zeznuta.
Najgore od svega je to sto ne znam sta mi je,kazu da sam super sa zdravljem,krvna slika ko slika super :P
Opet,sa druge strane,hvala Bogu ameri nas rokase sa osiromasenim toliko da je pravo cudo sto nismo do sad mutirali u Nindze Kornjace.
Ako neko mozda,zna gde vise da idem,nek kaze,jer ja vise ne znam gde.
Padalo mi je na pamet WMA da platim i da kompletno uradim pregled,da odlezim i da provere sve,ali nemam ja para toliko za sad.
Poceo sam da treniram u teretani od juce i juce sam poprilicno radio i u jednom trenutku dok sam stojeci dizao tegove-mala tezina,uhvatila me neverovatna nesvestica,zamor kod ociju i jak umor.Inace kad god mi je muka-od voznje ili ovako,pocnem zevati,a dok je sve to trajalo-jos od one noci gde je bila neverovatna mucnina,ja sam skoro pa stalno umoran.Kad legnem,kao da se nesto surva u glavu i vruce mi u usima.
Nije jednostavno kad ti odjednom utrne glava dok hodas.
Ipak,zelim svima da ozdrave i da se osecaju bolje i zadovoljnim,koliko to zelim i sa samim sobom.Znam koliko je psihicki tesko izdrzati u prisustvu konstantne vrtoglavice i mucnine.
Pomisljam da sam neki medicinski fenomen,prvi muskarac koji ima PMS.Ali pitao sam doktoricu,nije to :D
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Stefane evo ja na primer sada idem da pogledam i kod neurologa da vidim da li ima nesto sto nije uredu. Mogao bi da probas i to.
Ja kad vezbam uglavnom se osecam dobro, cak mi to i pomaze nekako kad mi se raspumpa krv osecam se bolje. Nije tako bilo u pocetku ali vremenom kako sve vise vezbam tada se sve bolje osecam
Znam kako ti je kad ne znas ni sta je a problem je veliki i tu je :cry:
Stefan940
Novi član
Novi član

Post od Stefan940 »

Isao sam kod neurologa.Dosao sam kod nacelnice sa majkom u tri sata u noc,popricali.Kao i uvek,za sve je bio kriv kompjuter,a jesam zavistan bio od njega samo iskljucivo jer nisam imao druge obaveze.I hvala Bogu,na moju srecu,nacelnica nije zelela da mi prepise nikakve lekove za smirenje sem za vitamine onaj Beviplex,koji je dodatak ishrani.Kad god bih pojeo nesto jace,pripala bi mi muka,vrtoglavica,susenje usta.Ujutru kad se probudim,usta i grlo su mi toliko suva da ne mogu ni da progutam u prazno.Imam opet zakazanu kontrolu posle Uskrsa,pa se nadam da ce proci glavobolja.Mene uhvati vrtoglavica samo kad se isforsiram na treningu,dizem jace i duze,inace ne ovako i totalno osetim tu neprimetnu vrtoglavicu,to ne mogu da opisem,nije prava vrtoglavica,to covek na prvu loptu koji nije imao do sad to,ne bi primetio,ali ja primetim.Strasno je zaista,jos preziveti to,pa onda izgubiti majku,oca nisam upoznao,j*** ga,sve to uhvati,ali znam jednstavno znam da nije samo od stresa.Jedina opcija mi je na kraju za sad kicma,i tu sutra zakazujem ako nisam zakasnio.Probaj kod neurologa,to je jako dobro,ali pazi imas ljudi koji krnu svakom jake lekove,pretvore te u zombija i cao,nemaju vise problema sa tobom.I organizam se vremenom navikne i posle em ti ne pomaze,em ne mozes da prekines,a kad prekines,tad ti je jos gore.Meni su prvih puta prepisali Xalol-lek koji je jako zeznut,brzo se navuces na njega i jako jako se tesko skida s njega,i ja koristio jednu nedelju,pio uvece pred spavanje,i samo posle pet dana koriscenja,osetio sam blagu zavisnost u mojoj psihi,jednostavno sam poceo razmisljati bez ikakvog razloga sta bi bilo kad ne bih imao ksalola,kad bih ga izgubio i kad bi mi bilo lose,da li bih popio odmah taj lek.Pazi zato da ti ne roknu neki od kojih se navuces.Probaj doci do nacelnice,trazi razgovor sa njom,ili nacelnika :D Ja sam uspeo jer je to bilo pola tri,tri u noc :P Najgora je psiha coveka,podsvest,to je zeznuto,i nikad je necemo razumeti,pa ti vidi onda koliko smo mi zapravo svi inteligentni.Covek koristi svega u celom svom zivotu 12% memorije i negde oko isto tako posto inteligencije svog mozga.Pogotovu onaj plasibo efekat,dokazano je da psiha utice na organe,cak i materijalne stvari,druge ljude.Pogresili smo mnogo sto smo se otudjili od sebe,prirode i same svrhe naseg zivota.Nje ni cudo sto ima ovoliko bolesti i virusa na svetu.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

relaks masaza i oslobadjanje od stresa obaveznoo
Stefan940
Novi član
Novi član

Post od Stefan940 »

Eh,da me je iko ikada masirao-pogotovu neka zenska ruka,ne bi ja ni bio stresan :)
Odgovori