PROBLEM SA ZNOJENJEM

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

aleksej97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 19, 2015 12:30 am

PROBLEM SA ZNOJENJEM

Post od aleksej97 »

Pozdrav! Imam 18. godina i vec oko godinu dana imam problem sa znojenjem. Pre svega ispod pazuha, dok sedim kuci u glavnom sam suv ali desi se jednostavno da samo krenem da se znojim i osetim vlaznost. U skoli uvek imam tragove ispod pazuha, nekad vise, nekad manje. Citao sam da je to i pubertet ali to sam primetio samo kod dvojice mojih drugova, ostali su suvi i bez ikakvih tragova. Dlanovi mi se znoje ali ne u toj meri, zanemarljivo je u odnosu na ovo. Koristio sam sve dezodoranse, stikove, brijao naravno i nista nije pomoglo da se to ublazi. Primetio sam da dok radim testove znoj mi samo curi niz ruke. Mozda je psiholoski problem ili sta vec. Molim vas pomozite mi oko ovoga. :P
nevermind002
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 18, 2015 11:43 pm

Re: PROBLEM SA ZNOJENJEM

Post od nevermind002 »

haha,pravis sebi problem bez problema...Moras da shvatis da jednostavno neke osobe luce vecu kolicinu znojnih zlezda,samim tim su ti tragovi vidljiviji i vise se znojimo...I ja sam jedan takav primer.Nemoj da brines,nije to nikakav problem.Moze da prodje,a i ne mora..Na tebi je da se trudis da odrzavas higijenu i ne dozvolis da se taj znoj oseca. Probaj sa varijantom npr.tusiranje 2x dnevno,mozda ti malo ublazi to preterano znojenje..:)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

То ти је психолошке природе. Имаш трему и као последицу појачано знојење. Једнога дана вероватно ће да прође.

У међувремену важно је да гардеробу редовно мењаш да се не усмрди. Немој да користиш спрејеве против знојења јер су опасни. Често купање и рибање само ће да погорша проблем. Ако ти треба неки дезодоранс користи оне који садрже алкохол јер он убија бактерије и гљивице због којих се јавља непријатан мирис.
aleksej97
Novi član
Novi član

Post od aleksej97 »

nevermind002 napisao:haha,pravis sebi problem bez problema...Moras da shvatis da jednostavno neke osobe luce vecu kolicinu znojnih zlezda,samim tim su ti tragovi vidljiviji i vise se znojimo...I ja sam jedan takav primer.Nemoj da brines,nije to nikakav problem.Moze da prodje,a i ne mora..Na tebi je da se trudis da odrzavas higijenu i ne dozvolis da se taj znoj oseca. Probaj sa varijantom npr.tusiranje 2x dnevno,mozda ti malo ublazi to preterano znojenje..:)
Pa to sam i sam donekle ukapirao, ali kako da ga zaustavim, neprijatno mi je kada imam taj vlazan osecaj, cak i zimi kada je jako hladno, a ja imam fleke na odeci. Tusiram se redovno jer treniram basket svakog dana i stvarno se cesto tusiram
aleksej97
Novi član
Novi član

Post od aleksej97 »

aaaca napisao:То ти је психолошке природе. Имаш трему и као последицу појачано знојење. Једнога дана вероватно ће да прође.

У међувремену важно је да гардеробу редовно мењаш да се не усмрди. Немој да користиш спрејеве против знојења јер су опасни. Често купање и рибање само ће да погорша проблем. Ако ти треба неки дезодоранс користи оне који садрже алкохол јер он убија бактерије и гљивице због којих се јавља непријатан мирис.
Tako sam i mislio, ali ne znam kako da to zaustavim, jednostavno da budem konstanto miran i zadovoljan :P
elisab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm

Post od elisab »

Moze Vam pomoci Botox, i za dlanove i za pazuhe!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

aleksej97 napisao:Tako sam i mislio, ali ne znam kako da to zaustavim, jednostavno da budem konstanto miran i zadovoljan :P
Бити константно миран и задовољан није могуће.
Chorchyp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 09, 2013 1:46 pm

Post od Chorchyp »

Po opisu problema mislim da se radi o hiperhidrozi, odnosno pojacano oslobadjanje vode iz tela. Ta vlaznost u stvari nije znoj, vec voda koja je obicno bez mirisa, ali usled nehigijene, desi se da se uz to otpusti i znoji koji stvara neprijatan miris.

Za hiperhidrozu ne postoji lek, osim operacije koju mozes pronaci na internetu, ali je skupa i ne bih ti je preporucio jer rezultati nisu trajni.

Kupaj se cesce, menjaj odecu, koristi kvalitetne kreme i dezodoranse. Stik moze takodje, neka bude Nivea fresh ili nivea stress protect, mada mozes da nadjes koji tebi odgovara najvise. Bavi se sportom i tako se prvenstveno oslobodi stresa i znoja. Organizmu je potrebna detoksikacija.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

I probaj da se oslobodiš te napetosti i stresa i treme, može biti lako da je to uzrok, ma bolje i koja ocena niže a da se ne nerviraš i ne znojiš bez potrebe, iako to može biti i sklonost organizma a li najvažnije je da vodiš računa da ta znoj ne smrdi i odeća koju nosiš, za ostalo se nemoj brinuti, možda će i proći samo od sebe. I ne preteruj u kupanju, tuširanju, nije to rešenje, čak je nekad i loše.
SREĆNO
aleksej97
Novi član
Novi član

Post od aleksej97 »

vasa napisao:I probaj da se oslobodiš te napetosti i stresa i treme, može biti lako da je to uzrok, ma bolje i koja ocena niže a da se ne nerviraš i ne znojiš bez potrebe, iako to može biti i sklonost organizma a li najvažnije je da vodiš računa da ta znoj ne smrdi i odeća koju nosiš, za ostalo se nemoj brinuti, možda će i proći samo od sebe. I ne preteruj u kupanju, tuširanju, nije to rešenje, čak je nekad i loše.
SREĆNO
Kupam se cesto, treniram aktivno basket i zaista vodim racuna o higijeni. Mislim da je stvarno ovo psiholoski problem, samo ne znam kako bas da se resim te napetosti, pogotovo kada osetim tu vlaznost, i kada je mala, sve mislim kako se to vidi i onda je samo gore :P Hvala!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

I još jedno, tuširaj se i samo malo koristi nekog neutralnog šampona, nikako ne koristi one što jako mirišu, ma najbolje bi bilo domaćim sapunom ili pak samo da sapereš znoj i dobro se izbrišeš pa i osušiš fenom dobro da se ne obučeš a još si vlažan.
I drugo, ne brini se pre nego što i postane razlog, ma ni ako postane razloga, nekako sredi, otiđi u toalet izbriši se i teraj dalje.Pa jesi video na TV da poznate face prikažu nekad sa mokrom flekom ispod pazuha, ja verujem da im je neprijatno posle ali tad nisu ni svesni i verujem da čine svašta ali verovatno pod takvim okolnostima kad je snimanje ne mogu smiriti svoje hormone i znojne žlezde, osim samo da prevaziđu i opuste se, a i to će verovatno postići jednog dana.
NE BRINI SEEEE
aleksej97
Novi član
Novi član

Post od aleksej97 »

vasa napisao:I još jedno, tuširaj se i samo malo koristi nekog neutralnog šampona, nikako ne koristi one što jako mirišu, ma najbolje bi bilo domaćim sapunom ili pak samo da sapereš znoj i dobro se izbrišeš pa i osušiš fenom dobro da se ne obučeš a još si vlažan.
I drugo, ne brini se pre nego što i postane razlog, ma ni ako postane razloga, nekako sredi, otiđi u toalet izbriši se i teraj dalje.Pa jesi video na TV da poznate face prikažu nekad sa mokrom flekom ispod pazuha, ja verujem da im je neprijatno posle ali tad nisu ni svesni i verujem da čine svašta ali verovatno pod takvim okolnostima kad je snimanje ne mogu smiriti svoje hormone i znojne žlezde, osim samo da prevaziđu i opuste se, a i to će verovatno postići jednog dana.
NE BRINI SEEEE
Hvala Vaso puno!! :D Pokusavam da to radim ali stvarno mi tesko ide. Evo bas malopre sam se video sa devojkom i kada sam dosao kuci fleka je bila stvarnoo velika :/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли си свестан да је знојење нормална физиолошка појава?
aleksej97
Novi član
Novi član

Post od aleksej97 »

aaaca napisao:Да ли си свестан да је знојење нормална физиолошка појава?
O covece, naravno da jesam. Ali ovo se ne desava svima, izadjem u grad i kada je zima, ili kada u skolu idem, i pojave se tragovi, osecam vlaznost i to mi smeta, kada pogledam kod druge, oni to nemaju
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па шта ако немају?
Odgovori