Problem sa zeludcem
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Problem sa zeludcem
Već neko vreme imam problema sa želudcem ali sada se stanje pogoršalo. Nemam nikakve bolove ali posle svakog obroka kiselo podrigujem, čak i kada jedem polako. Rađena mi je gastroskopija i jednjak i želudac nisu oštećeni. Zbog kiseline koja me muči isključivo noću i diže mi se do grla pijem controloc od 20 mg ali mi više ne pomaže (bilo je delovanja dok sam pio prve dve nedelje po 40mg, kako mi je prepisao lekar). Jednom dnevno pijem probiotik i jednom dnevno nistatin.
Nije mi rađen test na helikobakter pilori jer moja doktorka smatra da on nije izazivač kiseline pošto želudac nije oštećen.
Da li ima smisla da radim test na helikobater pilori u privatnoj klinici?
Inače, moja doktorka sumnja da je meni ovo samo iritacija od antibiotika koja će trajati par meseci pa će se smiriti (zbog sinusa sam pio 4 kutije eritromicina, 4 kutije roksimisana, 2 kutije hemomicina, 3 kutije amoksiklava). Zbog tolikih antibiotika mi je potpuno poludeo imunitet pa sam neko vreme tokom celog dana imao subfebrilne temperature, koje se sada srećom sve manje dešavaju.
Pre upotrebe antibiotika nisam imao nikakvih problema sa stomakom. Ima li smisla da radim test na helikobakter pilori ili da sačekam još koji mesec da vidim da li će se stanje smiriti?
I molim nekog ko je pio Gasvan kao terapiju da mi putem privatne poruke napiše kako se on pije. Meni je gastroenterolog napisao po potrebi a ja stalno imam osećaj nadutosti u stomaku. Apotekarka mi je rekla da je učinak Gasvana primetan tek posle duže primene.
Nije mi rađen test na helikobakter pilori jer moja doktorka smatra da on nije izazivač kiseline pošto želudac nije oštećen.
Da li ima smisla da radim test na helikobater pilori u privatnoj klinici?
Inače, moja doktorka sumnja da je meni ovo samo iritacija od antibiotika koja će trajati par meseci pa će se smiriti (zbog sinusa sam pio 4 kutije eritromicina, 4 kutije roksimisana, 2 kutije hemomicina, 3 kutije amoksiklava). Zbog tolikih antibiotika mi je potpuno poludeo imunitet pa sam neko vreme tokom celog dana imao subfebrilne temperature, koje se sada srećom sve manje dešavaju.
Pre upotrebe antibiotika nisam imao nikakvih problema sa stomakom. Ima li smisla da radim test na helikobakter pilori ili da sačekam još koji mesec da vidim da li će se stanje smiriti?
I molim nekog ko je pio Gasvan kao terapiju da mi putem privatne poruke napiše kako se on pije. Meni je gastroenterolog napisao po potrebi a ja stalno imam osećaj nadutosti u stomaku. Apotekarka mi je rekla da je učinak Gasvana primetan tek posle duže primene.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Batalite Controloc, 20 mg Vam svakako nece pomoci. Gastroesofagealni refluks koji imate nocu je izuzetno neprijatan. Kupite 4 kutije Nexium-a od 40 mg, jedna dnevno, 4 nedelje. Ne razumem samo sa kojom idejom Vas je lekar lecio 2 nedelje adekvatnom dozom Controloca a onda prestao? Svasta. Dakle, Nexium 40 mg 4 nedelje jednu tabl. dnevno, ne jedite posle 7 uvece, posle vecere obavezno prosetajte ukoliko ste u prilici, bar 15 min, i ne lezite posle jela u krevet bar 3 sata. Ukoliko VAs i dalje bude mucio reflux, moracete spavati u nsto podignutijem polozaju (stavite nekoliko jastuka dok ne zauzmete polusedeci polozaj. No, moja je procena da ce VAm se stanje smiriti posle par dana na Nexiumu - javite nam. POzdrav.
P.s. Ne, mislim d anema potrebe da jos radite test na H. bacter, verovatnop je tacno da VAm je zeludac podivljao od tolikih antibiotike. Ubuduce kad i ako budete morali da pijete tolike kolicine lekova, obavezno uz tu terapiju (svaki dan dok je koristite) i Nexium od 20 mg, i nece biti problema. POzdrav
P.s. Ne, mislim d anema potrebe da jos radite test na H. bacter, verovatnop je tacno da VAm je zeludac podivljao od tolikih antibiotike. Ubuduce kad i ako budete morali da pijete tolike kolicine lekova, obavezno uz tu terapiju (svaki dan dok je koristite) i Nexium od 20 mg, i nece biti problema. POzdrav
Ne pije se, vec se zvace tj topi u ustima 3x1
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Zaboravih da dodam da posle svakog jela podrigujem. To je počelo da mi se dešava od kada sam dozu controloca smanjio na 20mg, da li to može da bude povezano? Nekada podrigujem i po 2 sata posle jela (ma šta god da jedem, šargarepe, bareni krompir, bareno belo meso...) ... podrigivanje je blago i nije klasično podrigivanje već kao da mi se malo po malo vazduh vraća iz želudca. Osobe u mojoj okolini to ne mogu da primete ali mene nervira. Posebno mi je gadno ovih zadnjih par dana od kako je smanjena terapija Controloca jer to podrigivanje sad ima neki kiselkast ukus koji mi stiže u usta i imam osećaj kiselosti u ustima i nadražuje mi grlo.
Sa vašim savetom o Nexiumu otišao sam kod infektivnog-gastroenterologa i ona se složila da je to odlična terapija sama za sebe, a i dobar nastavak moje dosadašnje terapije.
Kaže mi danas doktorka opšte prakse da povećana kandida (koju imam na jeziku npr. skorz je beo po sredini) može da izazove blage bolove u debelom crevu kakve ja imam. Isključila je sindrom iritiranog debelog creva jer nemam jake bolove, kao i infektivno oboljenje debelog creva jer mi je CRP na normali (3.
. Takođe, nije tumor ni ulcer jer nema nevidljivog, a kamoli vidljivog krvarenja u stolici.
Da sumiram. Zanima me:
1) Da li je podrigivanje možda izazvano promenom terapije za GERD? Meni je osetno gore od kada sam smanjio terapiju. I da li je tačno da iritirano debelo crevo može da izazove štucanje i podrigivanje?
2) Da li sa nekom od ovih naliza može da se vidi kandida u crevima:
Koprokultura, Hemokult test, Pregled stolice na svarljivost ... Za ovo poslednje verujem da ne može. Svi ti nalazi su mi OK osim svarljivosti, kažu da loše varim masti.
3) Koliko je potrebno vremena crevnoj flori da se vrati u normalu posle antibiotika? Ja sam 4 meseca sa malim pauzama pio antibiotike.
Sa vašim savetom o Nexiumu otišao sam kod infektivnog-gastroenterologa i ona se složila da je to odlična terapija sama za sebe, a i dobar nastavak moje dosadašnje terapije.
Kaže mi danas doktorka opšte prakse da povećana kandida (koju imam na jeziku npr. skorz je beo po sredini) može da izazove blage bolove u debelom crevu kakve ja imam. Isključila je sindrom iritiranog debelog creva jer nemam jake bolove, kao i infektivno oboljenje debelog creva jer mi je CRP na normali (3.

Da sumiram. Zanima me:
1) Da li je podrigivanje možda izazvano promenom terapije za GERD? Meni je osetno gore od kada sam smanjio terapiju. I da li je tačno da iritirano debelo crevo može da izazove štucanje i podrigivanje?
2) Da li sa nekom od ovih naliza može da se vidi kandida u crevima:
Koprokultura, Hemokult test, Pregled stolice na svarljivost ... Za ovo poslednje verujem da ne može. Svi ti nalazi su mi OK osim svarljivosti, kažu da loše varim masti.
3) Koliko je potrebno vremena crevnoj flori da se vrati u normalu posle antibiotika? Ja sam 4 meseca sa malim pauzama pio antibiotike.
Danas tj. jutros je opet počelo podrigivanje ali je prestalo 2 sata posle uzimanja tablete (otprilike) ... Pretpostavljam da će biti tako prvih par dana dok se ne navikne organizam na ovu terapiju.
Još jednom hvala. Stvarno ste mi mnogo pomogli.
P.S. To "1. Apsolutno" se pretpostavljam odnosilo na pitanje o promeni terapije i podrigivanju.
P.P.S. Danas je u Blicu izašao članak o Helicobacter pylori-u i sebe prepoznajem u svim simptomima koji su opisani, ali mi niko nije rekao da postoji neki test izdaha, kao što tamo piše. Vidim da privatne laboratorije po Bgd to ne rade (bar nemaju po cenovnicima).
Još jednom hvala. Stvarno ste mi mnogo pomogli.
P.S. To "1. Apsolutno" se pretpostavljam odnosilo na pitanje o promeni terapije i podrigivanju.
P.P.S. Danas je u Blicu izašao članak o Helicobacter pylori-u i sebe prepoznajem u svim simptomima koji su opisani, ali mi niko nije rekao da postoji neki test izdaha, kao što tamo piše. Vidim da privatne laboratorije po Bgd to ne rade (bar nemaju po cenovnicima).
Možda je meni malo oštećen želudac a doktorka to nije videla na gastroskopiji. Meni je gastroskopija trajala bukvalno 30 sekundi (moja mama mi je rekla da će mi biti lakše ako ne razmišljam o pregledu, nego dok mi rade da brojim u sebi i stigao sam do 30)... ipak, ona je radila te gastroskopije od ranog jutra a ja sam bio poslednji.
Ja nemam jaku kiselinu kao što drugi imaju, jer je rekla da jednjak nije oštećen. OK, meni je i ovo mnogo i muči me jako, mogu tek misliti kako je onima koji imaju jaču kiselinu.
Svi simptomi koji su opisani u članku u Blicu su baš oni koje ja imam.
Ja nemam jaku kiselinu kao što drugi imaju, jer je rekla da jednjak nije oštećen. OK, meni je i ovo mnogo i muči me jako, mogu tek misliti kako je onima koji imaju jaču kiselinu.
Svi simptomi koji su opisani u članku u Blicu su baš oni koje ja imam.