Problem sa zeludcem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Od koliko je mg Nexium i kako ga i kada pijete? Da li pijete jos neke lekove tokom dana i kako se hranite?
tana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 05, 2007 9:48 pm

Post od tana »

Pijem Nexium od 40mg, pola sata pre dorucka. Ne pijem druge lekove, uzela sam paracetamol zbog glavobolje, mozda 2-3 puta u toku ove dve nedelje (koliko i pijem Nexium).
Rekla bih da se hranim zdravo i jedem bareno, vrlo retko nesto przeno. Ne pusim, ne pijem, popijem 2-3 kafe dnevno.
Odredjena "kolicina" stresa je prisutna svakodnevno, nekad manje, nekad vise...
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Izbacite kafu. Posebno ako je pijete sa mlekom.
Direktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 4:31 pm

Post od Direktor »

tana napisao:Ispijam drugu kutiju Nexium-a (od cetiri,koliko mi je prepisano zbog GERB-a) i juce i danas me opet ubi kiselina. Jel to normalno ili uobicajeno u toku terapije ili da se obratim doktoru?
Garfield, nadam se Vasem odgovoru.
Na oficijelnom sajtu Nexiuma http://www.purplepill.com/ piše da većina erozija nestane u roku od 4 do 8 nedelja. Ako imate jako oštećen želudac, moguće je da vam 4 nedelje neće biti dosta.

Moj teča (65) je imao jako oštećen želudac od lekova za srce, pa je pio Nexium 4 meseca ... rađena mu je gastroskopija na svake dve nedelje jer je oštećenje baš bilo veliko
Direktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 4:31 pm

Post od Direktor »

Kao što sam i očekivao, imam i hronični i akutni oblik helicobacter pylori-a (to su te dve analize koje sam radio). Kažem očekivano jer sam imao sve simptome ove bakterije: Kiselina u jednjaku, bol u gornjem delu želudca, mučnina, brz osećaj sitosti, malaksalost i nesanica. Sad idem kod infektologa-gastroenterologa po terapiju, pa da je lečim.
dex777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 9:47 am

Vrnjačka banja je spas

Post od dex777 »

Ako imaš mogućnosti obavezno idi u Vrnjačku banju. Meni je puno pomoglo.Nekoliko meseci posle banje nisam imao tegobe, a sada ikada se pojave nisu tog intenziteta.Inače i ja mučim istu muku.Eliminisao sam helico bactery pomoću antibiotika, ali je ostala da me muči kiselina i kila veličine šljive(tako piše u nalazu).Kad neodim računa o ishrani odma nastanu tegobe.Poydrav
zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Post od zmiki »

E ovako, da kazem i ja moj problem. Dakle, imam 28g. a '99 mi je dijagnostikovana H.Pylori infekcija, tada sam primio mislim 2 terapije, i vise se nije vratila. Svake godine 1-2 idem na gastroenteroloski pregled i uradim test na tu bakteriju i nije se vracala do sad. U medjuvremenu sam imao nekih cudnih problema sa zelucem, npr. osecaj kao da imam kamen u zelucu i sl., gasove, itd., i pre jedno 2 godine mi je dr gastroenterolog dijagnostikovao dispepsiju funkcionalis (mislim). Od tad mi je dosta bolje i nisam imao nekih bitnijih smetnji, dakle sve jedem i po nekad se samo desi da mi se napuse zeludac ili sl. E sad, sinoc sam vecerao oko 19h, i onda samo oko 23-00h pio neki sok i pojeo breskvu, i od toga mi se toliko napusio zeludac da nisam mogao spavati celu noc, a cim sam je pojeo osetio sam kiselinu u grlu, koju do sad nisam osecao. Jutros sam dobio dijareju. Sta li to moze da bude?

Da napomenem da ne pijem nikakve lekove, a poslednji gastro pregled sam imao pre nekoliko meseci. Doduse tad mi je dr rekao da bi trebali uraditi gastroskopiju ako me bude mucio stomak, ali do sad je bilo sve O.K., bez ikakvih problema.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Danas mi je npr. dosta napusen zeludac i tesko vari. Ono sto je takodje zanimljivo jeste da sam ranije imao oko 86-87kg (190cm visine) i da sam izbegavao da veceram da bi to sveo ispod 85kg, samo sam uvece jeo voce...medjutim, sad imam 82kg i bez obzira koliko jedem, a jedem kao nikad, nema sanse da se ugojim ni 1kg. Radili smo neke testove za stitnu zlezdu i ne znam jos nesto, ali nista nismo uspeli naci...doktor kaze, ta ti je tezina idealna, ali ja bih hteo jos 5kg.
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

mucnina

Post od heonaty »

pridruzujem se ovoj temi zato sto imam isti problem i on traje vec dve godine ja inace pijem pronizon vec 10g.vec dve godine imam problem sa stomakom koji je prvo poceo sa povracanjem pa sa cestik stolicama a sad imam i taj osecaj stalnog podrigivanja uglavnom kad jedem i to nema veze sta i najvise uvece.isto po sat vremena moram da podrigujem vise kao neki vazduh da imam toliko me nervira da poludim cak mi bude i muka i dobijem vrtoglavicu.uradila sam sve preglede nemam bakteriju adler veber je ok,nemam nista ali kazu da je to posledica iziritiranih creva zbog stalne terapije tako da je oi vama to verovatno od lekova vazno je da nepostoji neko organsko oboljenje nedsajte se.znam da je bezveze ali sta cete probajte sve.ja sam izgubila 20kg na kilazi imam retke stolice po pet sest puta na dan u poslednje vreme mi se gadi i hrana pogotovo kubvana odma je izbacim njedino mi hleb prija vec par meseci sam zeljna da se najedemm ali sta cu cutim i trpim jel ako lekari kazu da je to od leka sta cu onda a pronizon moram da pijem dozivotno .nadam se da ce to vama proci kad se creva oporave pozzzz
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Sad kad se probudim, ujutro cim ustanem po stomaku krene da mi nesto kao pretace, cini mi se da su gasovi i to sa svih strana stomaka rekao bih. Ostalo mi je malo bolje. Sta li to moze da bude ?
Odgovori