hvala vam svima na odgovorima.
sad vadim dokumenta jer sam se udala i preselila u beograd cim to sve zavrsim a proces je prilicno dug otici cu kod lekara, nemam problem sa nocnim mokrenjem skoro nikad nisam ustajala nocu zbog kupatila inace nepijem kafu samo ujutru ali pijem koka kolu koju sam prestala pre oko 3 meseca da pijem uvece samo preko dana, problema nemam nekih velikih.jesam napeta previse sam osetljiva i svaka sitnica me dotakne odrasla sam u dobroj porodici gde je postovanje na prvom mestu; muz i ja smo jos bukvalno u medenom mesecu jedino sto pokusavam da zatrudnim ali mi neide ali taj problem nemam dugo a nesanicu imam jako dugo tacnije ja mogu da zaspim ali nemogu vise od 1 sata pa tako celu noc nehrcem nocu muz mi tako kaze pokusala sam sa raznim polozajima i jastucima ali sve je isto, tacno je da sam umorna stalno, cesto i nervozna jer sam nenaspavana i prosto se preko dana osecam kilavo, kad dobijem zdravstvenu trazicu da idem kod psihijatra trazila sam ja i ranije nekog privatnika ali kod mene u mestu ih nema.
problem sa spavanjem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am
Mojoj sestri je dr propisao tablete CERSON (nitrazepam) za taj problem. Pitaj svog dr sta misli o tome da ti propise taj lijek.
http://www.belupo.si/Default.aspx?sid=7 ... table.ascx
http://www.belupo.si/Default.aspx?sid=7 ... table.ascx
Caco probaj da citas kljigu ili gledaj televizor u dnevnoj dok ne zaspes pa onda lepo predi kod muza.
Kakve filmove gledas prije spavanja?
Da li su to komedije?
Popij caj od kamilice navece pred spavanje ili probaj toplo mleko.
Lezi kasno mozda ce ti se spavati.Ostavi sve probleme do jutra,probaj shvatiti da nista neces postici sa sekiracijom samo ces sebi nauditi.
Zadna opcija ti je da ti lekar nesto prepise za spavanje ali prvo probaj sve drugo.
Da li si budna citavu noc ili zaspes nakon par sati?
Pozdrav
Kakve filmove gledas prije spavanja?
Da li su to komedije?
Popij caj od kamilice navece pred spavanje ili probaj toplo mleko.
Lezi kasno mozda ce ti se spavati.Ostavi sve probleme do jutra,probaj shvatiti da nista neces postici sa sekiracijom samo ces sebi nauditi.
Zadna opcija ti je da ti lekar nesto prepise za spavanje ali prvo probaj sve drugo.
Da li si budna citavu noc ili zaspes nakon par sati?
Pozdrav
kao prvo hvala ti sto se trudis oko mene,
pokusacu kako si mi i rekla inace filmove gledam retko a mleko pijem cesto ali to sam ja pokusavala i pokusavam cesto ali mi neide.
ja nemam problem da zaspim i jako brzo zaspim i mogu da zaspim kad god hocu ali ja se budim stalno na svakih sat cak i na pola sata ja se probudim i tako je cele noci i kad se probudim zaspim ja opet relativno brzo ali se isto tako i probudim stalno u krug citave noci i to tako sigurno desetak godina bez obzira dali sam umorna ili ne.
tako da ja spavam u proseku 4 do 5 sati ali kad se sve to sastavi nikad nisam spavala duze od 2 sata.
pozdrav.
pokusacu kako si mi i rekla inace filmove gledam retko a mleko pijem cesto ali to sam ja pokusavala i pokusavam cesto ali mi neide.
ja nemam problem da zaspim i jako brzo zaspim i mogu da zaspim kad god hocu ali ja se budim stalno na svakih sat cak i na pola sata ja se probudim i tako je cele noci i kad se probudim zaspim ja opet relativno brzo ali se isto tako i probudim stalno u krug citave noci i to tako sigurno desetak godina bez obzira dali sam umorna ili ne.
tako da ja spavam u proseku 4 do 5 sati ali kad se sve to sastavi nikad nisam spavala duze od 2 sata.
pozdrav.
Pozdrav svima,nov sam ovde na forumu
Hteo sam da otvorim topic,ali vidim da vec postoji pa cu napisati ovde.
I ja takodje imam problem sa nesanicom i vec 5 dana ne spavam kako treba,od toga 3 dana sam sastavio 6 sati sna,a dva dana nesto izmedju 3 i 4 sata.Nemam nikakvih psihickih problema,ne pijem kafu,ne pusim.....cak stavise do pre 5 dana sam spavao i vise nego sto inace spavam(nekih 7 sati u proseku,mozda malo vise),a onda je samo odjednom pocelo ovo.Nemam nekih problema sa funkcionisanjem tokom dana,ali mi telo trazi odmor posle,a meni se ne da
.Sad sam vec dobio i "strah" od spavanja,pa hteo-ne hteo kad god legnem da spavam krene da mi radi adrenalin od straha da opet necu spavati.
Imao sam i pre problema sa ovim,mada redje,i prolazilo je brzo,a ovo je vec 5. dan
Ne zelim da idem kod lekara jer znam da nece nista pomoci,odnosno da ce mi prepisati lekove a ja ne zelim da se kljukam lekovima sa 20 godina.
Ako imate bilo kakav savet dobrodosao je(mada vidim da je uglavnom dosta i receno).Pozdrav

Hteo sam da otvorim topic,ali vidim da vec postoji pa cu napisati ovde.
I ja takodje imam problem sa nesanicom i vec 5 dana ne spavam kako treba,od toga 3 dana sam sastavio 6 sati sna,a dva dana nesto izmedju 3 i 4 sata.Nemam nikakvih psihickih problema,ne pijem kafu,ne pusim.....cak stavise do pre 5 dana sam spavao i vise nego sto inace spavam(nekih 7 sati u proseku,mozda malo vise),a onda je samo odjednom pocelo ovo.Nemam nekih problema sa funkcionisanjem tokom dana,ali mi telo trazi odmor posle,a meni se ne da

Imao sam i pre problema sa ovim,mada redje,i prolazilo je brzo,a ovo je vec 5. dan

Ne zelim da idem kod lekara jer znam da nece nista pomoci,odnosno da ce mi prepisati lekove a ja ne zelim da se kljukam lekovima sa 20 godina.
Ako imate bilo kakav savet dobrodosao je(mada vidim da je uglavnom dosta i receno).Pozdrav

Caco znaci nesto te budi iz sna
ne znam sta bi moglo da bude.Mozda lose sanjas?Jako si napeta to mogu da vidim i jako se sekiras.Sve sto s edesava po danu ti to prezivljavas nocu.Jako si osetljiva i sve primas srcu.Imam istih problema kao ti,ja se recimo budim jer mi nije dobra besika i evo promera danas sam se uzrujala i tesko mi je,veruj mi nema sanse da zaspem........jedino uz knjigu.
Ja cim legnem i pocnem lezeci da citam ja zaspem.Tebi je problem jer se budis nocu,da li se secas zasto?
Da li ti je zima,vruce,smeta li ti buka,auta sto prolaze,sat sto kuca-kazaljke,televizor,muzevo hrkanje ili je nesto drugo u pitanju?
Sada mi nesto pade na pamet,posto si se tek udala mozda se jos jako ustrucavas prema muzu i mozda te sramota,da ga ne gurnes,da ne hrces itd,.........pa se zato stalno budis.Ja sam tako isto bila kada sam se tek udala,skoro da sam pazila "kako disem"jer me nekako bilo sramota,dosta sam se ustrucavala mnogih stvari.To je bilo samo na pocetku prvih par meseci dok se nisam malo oslobodila.
Da nije to?
Milose sta te sekira?
Mora biti razlog samo ga ne mozes pronaci kao mi svi.Najbolje je kada ti drugi moze sugerisati i pomoci pronaci jer nekada to ne mozemo sami.
Da li si premoren--pitam jer ja kada sam uzrujana ili jako premorena okrecem se dugo u krevetu dok ne zaspem.Tebi su misli opterecene i pored toga sto ne mozes da se opustis jos ti dode i strah
e pa nije ni cudo sto ne mozes da spavas.Spavas li posle podne?
Lezes li kasno?
Imas li brige oko skole ili posla?
Da li si flegman na sve ili sve primas srcu?
Da li si osetljiva osoba?
Ima hiljade pitanja o kojima malo razmisli.
Zasto ne premestiti krevet na drugi zid?
Pozdrav i nadam se da sada lepo spavate,jer san svakome treba da bi mogao "napuniti baterije"za sutrasnji dan.

Ja cim legnem i pocnem lezeci da citam ja zaspem.Tebi je problem jer se budis nocu,da li se secas zasto?
Da li ti je zima,vruce,smeta li ti buka,auta sto prolaze,sat sto kuca-kazaljke,televizor,muzevo hrkanje ili je nesto drugo u pitanju?
Sada mi nesto pade na pamet,posto si se tek udala mozda se jos jako ustrucavas prema muzu i mozda te sramota,da ga ne gurnes,da ne hrces itd,.........pa se zato stalno budis.Ja sam tako isto bila kada sam se tek udala,skoro da sam pazila "kako disem"jer me nekako bilo sramota,dosta sam se ustrucavala mnogih stvari.To je bilo samo na pocetku prvih par meseci dok se nisam malo oslobodila.
Da nije to?
Milose sta te sekira?
Mora biti razlog samo ga ne mozes pronaci kao mi svi.Najbolje je kada ti drugi moze sugerisati i pomoci pronaci jer nekada to ne mozemo sami.
Da li si premoren--pitam jer ja kada sam uzrujana ili jako premorena okrecem se dugo u krevetu dok ne zaspem.Tebi su misli opterecene i pored toga sto ne mozes da se opustis jos ti dode i strah

Lezes li kasno?
Ima hiljade pitanja o kojima malo razmisli.
Zasto ne premestiti krevet na drugi zid?
Pozdrav i nadam se da sada lepo spavate,jer san svakome treba da bi mogao "napuniti baterije"za sutrasnji dan.
Zapravo,ama bas nistaMilose sta te sekira?
Da li si premoren--pitam jer ja kada sam uzrujana ili jako premorena okrecem se dugo u krevetu dok ne zaspem.Tebi su misli opterecene i pored toga sto ne mozes da se opustis jos ti dode i strah e pa nije ni cudo sto ne mozes da spavas.Spavas li posle podne?
Lezes li kasno?

Nekad jesam,a nekad ne,a desava se kad sam premoren da ne mogu da zaspim dugo,a nekad bas kad mi deluje da sam odmoran zaspim i spavam kvalitetnije.Evo npr sinoc sam solidno spavao legao sam oko pola 12(kada i inace lezem),zaspao skoro istog trenutka i onda sam jedno 20ak minuta spavao pa sam se posle probudio i okretao do jedno pola 1 i od tada kad sam zaspao nisam se budio do 7:15 a probudio sam se svez i to prilicno.Cak se secam i nekih snova,sto obicno nije slucaj

Osetljiv jesam,gledam da ne uzimam mnogo stvari k srcu al nazalost nekad ne mogu a da ne uzmem,zavisi.
A popodne nikad ne spavam,nikada ni od malena nisam mogao bez obzira koliko bio umoran.
Hvala na pomoci u svakom slucaju

Mislim da tvoj problem nije fizički (u smislu ne odgovara ti krevet,jastuk ti je tvrd...) već psihički... Ako nemaš neki pritisak ili konkretne probleme koje bi navela kao uzrok jednostavno moraš da se opustiš pred spavanje... ja sam odredila da idem na spavanje u 00h... u 23 izadjem iz kuće i hodam brzo (ne trčanje! samo brzo hodanje) 20-30min.. kad dodjem tuširanje (tv nikako)i krevet! legnem na ledja i pomišljam u sebi -opuštam moje lice- zatim - opuštam vrat, opuštam moju levu ruku, opuštam moje levu šaku.... i tako svaki deo tela.. al se potrudi da ne govoriš u prazno nego da to i zaista uradiš.... Meni je pomoglo jer u periodu strudija sam patila od nesanice, tablete nisu pomagale!