Problem sa ginekoloske strane
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Problem sa ginekoloske strane
Bicu vrlo konkretna, radi se o cudnoj pojavi. Radila sam sve ginekoloske analize i briseve, i sve je cisto bez i jedne zamerke. Ali i dalje osecam isti problem. Osecam svrab, na spoljasnjem delu usana i oko vagine, uglavnom posle odnosa. Moja jaca polovina je isto uradila sve potrebne analize i to je sve negativno.
Trenutno imamo ideju da sam mozda vise osetljiva i da trebam da prokuvavam donji ves.
Ponavljam, svrab je samo spoljasnji. Kako ovo izleciti?
Trenutno imamo ideju da sam mozda vise osetljiva i da trebam da prokuvavam donji ves.
Ponavljam, svrab je samo spoljasnji. Kako ovo izleciti?
Ja imam slichan problem.
Posle jednog odnosa je pocheo da mi se javlja taj svrab, najpre dosta uchestalo, da bi se to zatim malo proredilo, ali mi se i dalje javlja. Isto sa spoljashnje strane.
Poslednjih 6 meseci nisam imala odnose, tj. nisam ih imala otkad je taj svrab pocheo da me muchi.
Na pregledu je isto sve OK, ne znam shta bi to moglo da nam bude.
Posle jednog odnosa je pocheo da mi se javlja taj svrab, najpre dosta uchestalo, da bi se to zatim malo proredilo, ali mi se i dalje javlja. Isto sa spoljashnje strane.
Poslednjih 6 meseci nisam imala odnose, tj. nisam ih imala otkad je taj svrab pocheo da me muchi.
Na pregledu je isto sve OK, ne znam shta bi to moglo da nam bude.
Vrlo slicno je i kod mene.Nakon jednog odnosa doslo je do svraba. U pocetku prilicno jakog i stalno prisutnog.Pokusala sam ga se resiti na mnoge nacine i razlicitim mastima ali nista. onda sam odustala od svega. Vremenom se svrab smanjio te sad naidje tek povremeno na sekundu dve pa prodje. Cula sam da bi to moglo biti poremecaj vaginalne flore koji najcesce prolazi sam od sebe. I ja nakon tog odnosa nisam imala vise jer me je strah da se to sa svrabom opet ne ponovi. A stvarno je strasno neugodno!
zensku vaginu naseljava nekoliko desetina sojeva bakterija, a normalnu ravnotezu predstavlja predominacija laktobacila.
laktobacili dati oralno deluju na vaginu sa jedne na taj nacin sto fizicki mogu preci u vaginu, anatomski odnosi zene su takvi da je to lako. sa druge strane upravo su laktobacili ti koji svojom predominacijom "cuvaju" vaginu od razmnozavanja i invazije flore debelog creva, koja bi u vagini napravila infekciju. tako da je logicno da se na ovaj nacin vrsi naseljavanje vagine florom.
sa druge strane, pretpostavlja se da postoji i imunoloski mehanizam koji je u vezi sa (komplikovanim) metabolickim putevima monosaharida, koji kada se daju laktobacili bivaju u nesto drukcijim proporcijama, jer se vari vise laktoze nego obicno.
laktobacili dati oralno deluju na vaginu sa jedne na taj nacin sto fizicki mogu preci u vaginu, anatomski odnosi zene su takvi da je to lako. sa druge strane upravo su laktobacili ti koji svojom predominacijom "cuvaju" vaginu od razmnozavanja i invazije flore debelog creva, koja bi u vagini napravila infekciju. tako da je logicno da se na ovaj nacin vrsi naseljavanje vagine florom.
sa druge strane, pretpostavlja se da postoji i imunoloski mehanizam koji je u vezi sa (komplikovanim) metabolickim putevima monosaharida, koji kada se daju laktobacili bivaju u nesto drukcijim proporcijama, jer se vari vise laktoze nego obicno.
ne znam zasto ste se zabezeknuli, ovo sto sam napisao za migraciju flore je poznato studentima prve godine medicinskog fakulteta (kada se uce anatomski odnosi)!
teorija predominacije laktobacila je prihvacena dobrih 10 god., i nalazi se u svim udzbenicima ginekologije.
pitajte "prof dr ginekologa", pa ce vam potvrditi
teorija predominacije laktobacila je prihvacena dobrih 10 god., i nalazi se u svim udzbenicima ginekologije.
pitajte "prof dr ginekologa", pa ce vam potvrditi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Danas se smatra da je period od dve nedelje nakon prestanka uzimanja pilula najplodniji period u smislu da tada najlakse mozete ostati u drugom stanju.S tim u vezi,ako ne zelite bebu nadam se da ste imali u vidu zastitu tokom seksualnih odnosa.
Ali,da Vas ne plasim,rano je da se o tome prica.Moze biti da su hormoni krivi za to.Ovo Vam vise pisem da ubuduce imate to na umu.
U svakom slucaju,ako Vas ovaj ciklus "preskoci"sacekajte sledeci,pa se onda javite lekaru.
Ali,da Vas ne plasim,rano je da se o tome prica.Moze biti da su hormoni krivi za to.Ovo Vam vise pisem da ubuduce imate to na umu.
U svakom slucaju,ako Vas ovaj ciklus "preskoci"sacekajte sledeci,pa se onda javite lekaru.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.