problem sa disanjem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 8:00 pm
problem sa disanjem
Poslednjih pet-sest dana imam problema sa disanjem u smislu da imam potrebu da duboko udahnem vazduh. Preko celog dana se situacija ne menja s tim da je nekad malo cesce potrebno udahnuti. Vrlo cesto i kad udahnem duboko ne uzmem dovoljno vazduha. Lekar mi je poslusao pluca i srce i nije ustanovio nista. Pritisak mi je u redu. Idem u teretanu, al mi nije smetalo, bio sam na fudbalu i takodje nisam imao vecih poteskoca. Inace imam hronicnu upalu sinusa tako da malo slabije disem kroz nos (poslednjih 15 godina)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ovo zvuci tako "tipicno" za anksio-depresivnu neurozu sa somatizacijom. Zedj za vazduhom, stalna potreba da se zeva, uzdisanje, maltene "davljenje na suvom"...Poslednjih pet-sest dana imam problema sa disanjem u smislu da imam potrebu da duboko udahnem vazduh. Preko celog dana se situacija ne menja s tim da je nekad malo cesce potrebno udahnuti. Vrlo cesto i kad udahnem duboko ne uzmem dovoljno vazduha. Lekar mi je poslusao pluca i srce i nije ustanovio nista. Pritisak mi je u redu. Idem u teretanu, al mi nije smetalo, bio sam na fudbalu i takodje nisam imao vecih poteskoca. Inace imam hronicnu upalu sinusa tako da malo slabije disem kroz nos (poslednjih 15 godina)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Rece da mu je TA u redu i da mu je srce u redu.
Onda: Krvna slika, plucna funkcija, ORL zbog sinusa.
Onda: Krvna slika, plucna funkcija, ORL zbog sinusa.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Re: problem sa disanjem
Zdravo...imam 26 godina
vec par dana me hvata panika i strah u fazonu joj sta mi je?jer mi se desava da tako recimo po ceo dan uzdisem hvata me panika od toga...ne gusim se ali kada mislim o tome -a mislim non-stop.cesto uzdisem.nemam smetnji kada se bavim fizickim aktivnostima ali imam utisak kada na to zaboravim na tren stvarno normalno disem bez uzdisaja...pusac sam inace....pre 3 meseca sam bio na sistematskom pregledu i sve je ok .....pre 2 god god sam snimao pluca na sistematskom cisto radi preventive i sve je ok..ali ovo mi se desilo pre par meseci isto i trajalo nekih 7-8 dana i ja sam i zaboravio na to,i sve je bilo ok.ali me sada plasi...inace sam panicar po pitanju zdravlja i imam strah od lekara msm strah me sta ce mi reci...i kada mislim non stop na disanje ,sve mislim kad uzdahnem da mi je malo lakse i sve tako u nedogled....pomoc molim vas
inace sam povucen i veoma loseg raspolozenja zbog toga
vec par dana me hvata panika i strah u fazonu joj sta mi je?jer mi se desava da tako recimo po ceo dan uzdisem hvata me panika od toga...ne gusim se ali kada mislim o tome -a mislim non-stop.cesto uzdisem.nemam smetnji kada se bavim fizickim aktivnostima ali imam utisak kada na to zaboravim na tren stvarno normalno disem bez uzdisaja...pusac sam inace....pre 3 meseca sam bio na sistematskom pregledu i sve je ok .....pre 2 god god sam snimao pluca na sistematskom cisto radi preventive i sve je ok..ali ovo mi se desilo pre par meseci isto i trajalo nekih 7-8 dana i ja sam i zaboravio na to,i sve je bilo ok.ali me sada plasi...inace sam panicar po pitanju zdravlja i imam strah od lekara msm strah me sta ce mi reci...i kada mislim non stop na disanje ,sve mislim kad uzdahnem da mi je malo lakse i sve tako u nedogled....pomoc molim vas

inace sam povucen i veoma loseg raspolozenja zbog toga
Sony
Ne smes dozvoliti NIKAKO da se to stanje pogorsa--imaces strasnih problema da se dovedes u normalu, sto pre kod neuropsihijatra koji ce ti pomoci DA SAM SEBI PRONADJES RESENJE I UZROK tvog problema-ne izbegavaj ni lekove (onu foru ;necu da budem zavisnik;) mislim da mnogi grese.
NARAVNO DA JE NAJBOLJE AKO MOZE BEZ LEKOVA
ali ja mislim da je vecini vec kasno za samoizlecenje-kad vec primete da nesto ne valja, a to je bolest kao i svaka druga.
Samo puno strpljenja i ne ocekuj brzo nikakvo poboljsanje a ni slucajno ne odustaj
PRVI KORAK SI NAPRAVIO-sto vecini nedostaje time sto si svestan problema
najtezi slucajevi su oni sto ih ne mozes ubediti da nesto nije sa njima u redu i sami drze lekciju svima oko sebe a nisu svesni da su oni problem-voleo bih da i takvi procitaju ovakve komentare-mozda ih se dotakne ipak.
A MOLIO BIH SVAKOG KO PRIMETI DA MU PRIJATELJ,RODJAK, KOLEGA ima psiholoskih problema a ne bi da mu se zamere jer se oni obavezno ljute --da ipak rizikuje i da istrpi tu neprijatnost a da ukaze na problem,bice koristi bar nekom od toga.
SRECNO SVIMA
Ne smes dozvoliti NIKAKO da se to stanje pogorsa--imaces strasnih problema da se dovedes u normalu, sto pre kod neuropsihijatra koji ce ti pomoci DA SAM SEBI PRONADJES RESENJE I UZROK tvog problema-ne izbegavaj ni lekove (onu foru ;necu da budem zavisnik;) mislim da mnogi grese.
NARAVNO DA JE NAJBOLJE AKO MOZE BEZ LEKOVA
ali ja mislim da je vecini vec kasno za samoizlecenje-kad vec primete da nesto ne valja, a to je bolest kao i svaka druga.
Samo puno strpljenja i ne ocekuj brzo nikakvo poboljsanje a ni slucajno ne odustaj
PRVI KORAK SI NAPRAVIO-sto vecini nedostaje time sto si svestan problema
najtezi slucajevi su oni sto ih ne mozes ubediti da nesto nije sa njima u redu i sami drze lekciju svima oko sebe a nisu svesni da su oni problem-voleo bih da i takvi procitaju ovakve komentare-mozda ih se dotakne ipak.
A MOLIO BIH SVAKOG KO PRIMETI DA MU PRIJATELJ,RODJAK, KOLEGA ima psiholoskih problema a ne bi da mu se zamere jer se oni obavezno ljute --da ipak rizikuje i da istrpi tu neprijatnost a da ukaze na problem,bice koristi bar nekom od toga.
SRECNO SVIMA
sony2229,
да ли би хтео да ми разјасниш твоју особину да си паничар по питању здравља, а при томе пушиш?
да ли би хтео да ми разјасниш твоју особину да си паничар по питању здравља, а при томе пушиш?
Evo druze resenja za sinuse... samo je potrebno da odes do nekog bio spajza ili apoteke i da uzmes SREBRNE KAPI za nos to ti ne kosta preko 200 dinara..ja sam trebao da idem na vadjenje sinusa i uzasne bolove sam ima nisam mogao na oci da gledam a i te srebrne kapi pomaze ti i za disanje..a uz to mozes koristiti PROVICK mast..mazes je na plucima i na ledjima ako mozes ili neko da ti pomogne..koristi se 2 puta npr u toku dana i kad legnes da spavas..namazes ostavis pola sata da ti upije telo i vrat namazes time sredinu vrata izmedju kljucne kosti
veruj mi da ce ti pomoci 

ee samo jos nesto vazno da nadodam da te srebrne kapi NE STETE SLUZOKOZI ..tako da mozes da koristis 3 ili 5 puta na dan... imas sa zalfijom i sa propolisom...zalfija je malo jaca jer je dodat mentol a propolis blazi........tako da nemoj bacati pare na skupe lekove itd kad ovo moze da ti pomgne ja sam koristio nazonex koji dosta kosta pome ti ali i steti nosu.. 

pingo, хвала од мене. Морам да га испробам па да ставим на мој сајт. Има још један добар домаћи лек са дивљим кестеном и описао сам га на мом сајту.
Dobar dan!
Imam slican problem,
1.potrebno mi je da duboko disem.
2. Vidom (pojavili mi se svetlice i ne prija bas da gledam svetlo)
3. Umor
4. Utrnulost vratu
5. Nedostatak ukusa za hranu
Bio sam kod doktora, slusao mi srce i pluca (nisam snimio) i kaze da je ok. Onda bio kod oftalmologa za oci jer bio sam ubedjen da mi trebaju naocare... Kad ono vid 100%
. i pritisak oka normalan, i snimak ocno dno sasvim u redu.
Krvna slika, secer, masti, trigliceridi, limfociti, leukociti... sve zivo OK, TA 120-80 Standardno.
Doktor od oftalmologije rece mi da je od stresa...
Jer ja u sustini osecam umor ali igram futbal bez problema, ne osecam umor niti imam probleme u disanje tokom igre... Kada spavam isto malo mi teze dok spavam, ali do ujutra nikada se ne budim...
Molim neki savet...
Hvala
Imam slican problem,
1.potrebno mi je da duboko disem.
2. Vidom (pojavili mi se svetlice i ne prija bas da gledam svetlo)
3. Umor
4. Utrnulost vratu
5. Nedostatak ukusa za hranu
Bio sam kod doktora, slusao mi srce i pluca (nisam snimio) i kaze da je ok. Onda bio kod oftalmologa za oci jer bio sam ubedjen da mi trebaju naocare... Kad ono vid 100%

Krvna slika, secer, masti, trigliceridi, limfociti, leukociti... sve zivo OK, TA 120-80 Standardno.
Doktor od oftalmologije rece mi da je od stresa...
Jer ja u sustini osecam umor ali igram futbal bez problema, ne osecam umor niti imam probleme u disanje tokom igre... Kada spavam isto malo mi teze dok spavam, ali do ujutra nikada se ne budim...
Molim neki savet...
Hvala
Вид и утрнулост у врату - поремећен крвоток. Верујем да ће ти помоћи вежба коју сам описао на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Рамена-рачунари.
Потреба за дубоким дисањем - укљештење на спојевима ребара и кичме или укоченост мишића који иду уз кичму нарочито део између лопатица. Решење је добра масажа тог дела као и намештање укљештења по потреби. Дугорочно решење је коришћење Истекија. Имаш га на мом сајту под: Кичма.
Недостатак укуса - можда исто од кичме.
Умор - због брда разлога може да буде.
Потреба за дубоким дисањем - укљештење на спојевима ребара и кичме или укоченост мишића који иду уз кичму нарочито део између лопатица. Решење је добра масажа тог дела као и намештање укљештења по потреби. Дугорочно решење је коришћење Истекија. Имаш га на мом сајту под: Кичма.
Недостатак укуса - можда исто од кичме.
Умор - због брда разлога може да буде.
Jel ti cesto igras fudbal? Radis li vezbe za opustanje misica?
Ja bih ti preporucio nekoliko dobrih relaks masaza celog tela--da se misici opuste
Ja bih ti preporucio nekoliko dobrih relaks masaza celog tela--da se misici opuste
1-2 puta nedeljnom. Inace radim svaki dan 9:00-18:00 u financu... 32 godina star...vasa napisao:Jel ti cesto igras fudbal? Radis li vezbe za opustanje misica?