Problem sa alergijom-koje lekove piti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

GrimReaper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 9:50 am

Problem sa alergijom-koje lekove piti

Post od GrimReaper »

'bar dan. :) Evo ja cu ukratko da iznesem svoj problem.

Ove godine sam imao ozbiljnih problema sa alergijom(probleme sa gutanjem,i otezano disanje zbog grla).Konstatovana mi je alergija na polen korova(bila je dosta jaka reakcija na testovima) i polen trava(blaga reakcija). Pio sam pressing,koji mi skoro nista nije pomagao,pa sam presao na aerius,od koga mi je bilo dosta bolje nego od pressinga,ali nije to to.I dalje ne smem da izlazim napolje,smeta mi kad su otvoreni prozori kuci itd. Doduse,ja zbog tih alergijskih testova nisam pio nishta od tih lekova skoro dve nedelje( jedva izdrzah da ne poludim :lol: ) pa mislim da mi mozda i zbog toga sad taj aerius sad slabije deluje,zato shto mi je nadrazen organizam. Evo poceo sam da ga pijem prekjuce,i bude mi lakse par sati,ali me obavezno uvece uhvati...

E,sad,ono shto sam hteo da pitam je:

1. Da li postoji neki jaci antihistaminik od aeriusa koji bih mogao da pijem?

2. Ako nema ni jedan,da li bih mogao da pijem aerius cesce od jednom dnevno par dana dok mi se ne unormali malo organizam,i da li bi to uopste imalo efekta?

3. Ako su odgovori na oba pitanja ne,sta da preduzmem da bi mogao da funkcionisem normalno(da se normalno krecem,izlazim napolje itd...)

Hvala unapred
:D
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od NikolaK »

Batali lekove, samo ti unistavaju organizam, podigni imunitet i neces imati alergije!
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Nikako nemoj da batalis lekove! Pusti sta on prica, on se uhvatio za imnutitet i sta god nekome fali, podizanje imuniteta ce to da resi... Postaje simpatican...
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postoji specificna imunoterapija-vakcine,koje alergolozi predlazu i rade u slucajevima kao sto je Vas,pa se njima i obratite.
GrimReaper
Novi član
Novi član

Post od GrimReaper »

anen napisao:Postoji specificna imunoterapija-vakcine,koje alergolozi predlazu i rade u slucajevima kao sto je Vas,pa se njima i obratite.
Hvala na smislenom odgovoru. :)

Vec su mi to preporucili,evo upravo su mi stigli rezultati sa torlaka

Specificni IgE (kUA/I): Mesavina polena trava - gx1 - negativno
Mesavina polena korova - wx1- pozitivno,klasa 2

Sad moram opet da zakazujem kod alergologa pa da mi on kaze shta i kako.

U principu mene sad trenutno samo zanima da li bih smeo da pijem vise od jednog aeriusa dnevno,da preguram ovo trenutno stanje...

Hvala
GrimReaper
Novi član
Novi član

Post od GrimReaper »

bumbar napisao:Nikako nemoj da batalis lekove! Pusti sta on prica, on se uhvatio za imnutitet i sta god nekome fali, podizanje imuniteta ce to da resi... Postaje simpatican...
Pa ne mogu i da 'ocu... :) A shto se tice "podizanja imuniteta",muka mi je vise od tih pametnih prica. Imam i ja punu kucu tih shto imaju lekove za sve bolesti,izlecive i neizlecive... :roll: :lol:
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od NikolaK »

Kako ti bumbare kazes, lepo covek u apoteku i resi problem! prosto ko pasulj! nemoj samo da pametujes, nego daj mu neki korisniji savet. sta mislis zbog cega mu se javljaju alergije i zasto organizam ne moze da se odbrani? pitaj alergologa koji je uzrok da si bas na to alergican, bas me zanima odgovor.
GrimReaper
Novi član
Novi član

Post od GrimReaper »

Evo,da probam da pitam josh jednim,vrlo konkretno:

1. Da li smem da pijem vise od jednog aeriusa dnevno

2. Da li postoji neki antihistaminik koji je jaci od njega,posto mi on pomaze,ali ne bash kako bi trebalo....

'fala unapred i izvin'te na smetnji
:D
MimaR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 05, 2008 4:51 pm

Post od MimaR »

Ja sam nedavno imala alergiju,jos tacno nije utvrdjeno na ta jer sam bila pod terapijom i tada test ne moze da se radi...posumnjali su da je alergija izazvana na grinje,prasak(za ves) i sunce...pila sam presing,meni je pomogao i to mi je doktorica rekla da ujutru popijem calcijum sumeci,a uvece presing da bih nocu bila mirna...mislim da ne smes piti vise od jednog aeriusa dnevno...uz moju terapiju su mi preporucili caj VERONIKA ima ga u svakoj prodavnici zdrave hrane,jer on deluje umirujuce i mozes lakse disati...on ti nece naskoditi...zaboravila sam da kazem da sam calcijum dobila da pijem zbog alergije na sunce...nedavno sam slusala i gledala na televiziji dr.koja je alergolog i kaze da nije tacno da se alergije javljaju kada je los imuni sistem..
GrimReaper
Novi član
Novi član

Post od GrimReaper »

Hvala na savetima :)

Meni je pressing pomogao neshto kad sam ga pio prvih par dana,posle kao da ga nisam ni pio...
Aerius mi je mnogo bolji od pressinga ali mi ni pomaze on kad sam izlozen nadrazajima.Znachi kad sam kuci i zatvorim sve i popijem jedan,super mi je.Ali nije to resenje,ne moze da se zivi tako,jbg. A i primetio sam da mi i on popusti uvece,taman da ne mogu da spavam nocu....grrr...
Probacu da rastegnem danas do popodne-uveche pa da ga popijem onda,da me drzi bar preko noci.
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od NikolaK »

taj "lek" mozda i deluje i pomaze, ali njegovo dejstvo je par sati, otupi nerve ili ko zna sta i kad prodje dejstvo desava se ovo prethodno receno da mora nesto da se rastegne! idite pa izguglajte malo za vestacke vitamine-pogotovo sumece!
GrimReaper
Novi član
Novi član

Post od GrimReaper »

NikolaK napisao:taj "lek" mozda i deluje i pomaze, ali njegovo dejstvo je par sati, otupi nerve ili ko zna sta i kad prodje dejstvo desava se ovo prethodno receno da mora nesto da se rastegne! idite pa izguglajte malo za vestacke vitamine-pogotovo sumece!
Ovaj...taj lek ne "otupljuje nerve ili ko zna shta" nego blokira receptore za histamin.Toliko znam i ja,a nisam lekar....Uostalom,ne znam kakve veze imaju nervi sa tim shto ne mogu da gutam i sto mi otice grlo. :roll:
MimaR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 05, 2008 4:51 pm

Post od MimaR »

pokusaj da ga uvece pijes,da bi mogao da spavas i uzmi taj caj probaj..nece ti skoditi....razumem te potpuno i zaista je osecaj grozan kada ne mozes da dises...nadajmo se da ce se javiti neko ko je kopetentan da ti pomogne......
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od NikolaK »

veruj mi Greame da ti je to zbog niskog imuniteta i nista ti nece pomoci dok ne podignes imunitet i dok organizam ne bude u stanju sam da se izbori.
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Kroz istoriju je bilo pandemija koje su odnosile sa sobom po pola covecanstva i ni tad ljudi nisu prepustali organizmu da se sam izbori, nego su se lecili onako kako su znali... Mogu misliti sta bi se ljudskoj vrsti moglo dogoditi ako bismo telu prepustili da se samo za sebe bori...
Odgovori