Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Mali update...
Juche mi je bilo bash loshe,nisam mogao da gutam i steglo mi se grlo skroz. Zvao sam hitnu pomoc i rekoshe mi da dodjem,dadose mi neku "deksazon" inekciju i od toga mi je bilo ok.
Jel' zna neko uopshte shta je taj deksazon i koliko dugo ce da deluje?
NikolaK napisao:veruj mi Greame da ti je to zbog niskog imuniteta i nista ti nece pomoci dok ne podignes imunitet i dok organizam ne bude u stanju sam da se izbori.
Ja koliko sam skapirao tu problematiku,problem i jeste u tome shto mi se organizam jako bori,ali sa stvarima koje nisu stetne...
Ukoliko se radi o leku generickog imena deksametazon (ispod onog imena na kutiji koje je ispisano krupnim slovima, nalazi se i neko ime ispisano sitnim slovima, e to je genericko ime), onda se radi o sintetickom glikokortikoidu dugog dejstva. Smanjuje intezitet alergijskih i zapaljenskih reakcija... E sad, koliko ce da traje, pa negde oko dva dana...
bumbar napisao:Kroz istoriju je bilo pandemija koje su odnosile sa sobom po pola covecanstva i ni tad ljudi nisu prepustali organizmu da se sam izbori, nego su se lecili onako kako su znali... Mogu misliti sta bi se ljudskoj vrsti moglo dogoditi ako bismo telu prepustili da se samo za sebe bori...
bumbar napisao:Ukoliko se radi o leku generickog imena deksametazon (ispod onog imena na kutiji koje je ispisano krupnim slovima, nalazi se i neko ime ispisano sitnim slovima, e to je genericko ime), onda se radi o sintetickom glikokortikoidu dugog dejstva. Smanjuje intezitet alergijskih i zapaljenskih reakcija... E sad, koliko ce da traje, pa negde oko dva dana...
Iskreno,ne znam shta je pisalo,samo sam cuo kad su mi davali inekciju shta mi daju,i reche chika "deksazon"
Evo,nadjo' neke informacije o aeriusu.Navodno nema neke ozbiljne opasnosti od prevelike doze...
Based on a multiple dose clinical trial, in which up to 45 mg of desloratadine was administered (nine times the clinical dose), no clinically relevant effects were observed.
[quote="GrimReaper"]'bar dan.
Zasto ne probas sa homeopatskim lekom za alergiju. Ima ga u apotekama i kosta 300 dinara. Sve je individualno, nekome pomogne a nekome ne. Svakako ti nece naskoditi. Dok ne probas ne mozes da znas. Znam da je nekima pomogao cak i da vise nemaju uopste problema sa alergijama.