Pritisak u stomaku
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 11:20 pm
Pritisak u stomaku
Pozdrav
Ovako imam 18 god i vec 2 meseca imam "problem" sa stomakom.Osecam neki pritisak sa leve donje strane stomaka,nije to ni bol ni peckanje jednostavno neki pritisak koji se povremeno premesti do zeludca.S vremena na vreme osetim kako se to prenosi ka preponi.Nije stalan,javi se neki dan pa nestane i tako opet.Kod lekara opste prakse su mi rekli da povecam unos vlaknaste hrane jer mi stolica nije bila svakodnevna (vec svaki drugi dan) i to se sredilo, sad je sasvim uredna.Krvna slika i nalazi mokrace su takodje u redu.Isla sam i na ultrazvucni pregled kod ginekologa i tamo su mi rekli da je sve u redu medjutim taj pritisak se opet javlja.Ne bavim se sportom tako da te povrede iskljucujem.Poslednjih dana osetim bol u levom kolenu i u donjem levom delu ledja ali nisam sigurna da je to povezano sa tim.
Zna li neko o cemu se tu radi?
Ovako imam 18 god i vec 2 meseca imam "problem" sa stomakom.Osecam neki pritisak sa leve donje strane stomaka,nije to ni bol ni peckanje jednostavno neki pritisak koji se povremeno premesti do zeludca.S vremena na vreme osetim kako se to prenosi ka preponi.Nije stalan,javi se neki dan pa nestane i tako opet.Kod lekara opste prakse su mi rekli da povecam unos vlaknaste hrane jer mi stolica nije bila svakodnevna (vec svaki drugi dan) i to se sredilo, sad je sasvim uredna.Krvna slika i nalazi mokrace su takodje u redu.Isla sam i na ultrazvucni pregled kod ginekologa i tamo su mi rekli da je sve u redu medjutim taj pritisak se opet javlja.Ne bavim se sportom tako da te povrede iskljucujem.Poslednjih dana osetim bol u levom kolenu i u donjem levom delu ledja ali nisam sigurna da je to povezano sa tim.
Zna li neko o cemu se tu radi?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 10:01 pm
Re: Pritisak u stomaku
Takođe imam pritisak u stomaku, koji nestaje jedino prilikom totalnog opuštanja. Prisutni su svakodnevni bolovi, gasovi, nadutost i slično.
Da li osecate te tegobe i prilikom rada-kretanja ili samo u stanju mirovanja?
-
- Novi član
Uglavnom se javlja dok sedim mada nema pravila,ne mogu tacno da odredim kad se javlja(da li nakon jela,dok lezim ili radim vezbe).Neki savet?
Могуће је да је повезано са болом у леђима и колену. Имаш ли обичај да седиш на хладном или да повијена висиш над кадом?
-
- Novi član
Pa i ne bas,pazim koliko mogu na stomak ali mi je stalno hladno bez obzira na to koliko sloja odece obucem,imam slabu cirkulaciju...da li to moze da bude uzrok?
Имаш хладна стопала и шаке или ти је у комплету хладно?
-
- Novi član
Sake i stopala skoro uvek,a cesto mi je i na ledjima hladno.
Висина, тежина, крвни притисак, пулс?
Имаш ли још какве проблеме, без обзира како безначајно деловали?
Имаш ли још какве проблеме, без обзира како безначајно деловали?
Imam 43 godine i veoma cudne simptome. Vec duze vreme kasljem ali samo nocu kada lezim, kasalj je suv i jak. Pre dva meseca sam popila kutiju amoksicilina i Altiprim sirup, na kratko mi bilo bolje. Nocas sam vec kasljala ali i pre p.. Otisla kod dr, primila me odmah i uradila EKG i pogledala kiseonik u krvi. Sve je ok. kaze ona sumnja na srce!!!! Ja sam rekla da mislim da je ipak od zeludca, posto imam bolove izmedju dve plecke , malo nize, posle jela. Bol je jaka i traje oko pola sata. Snimala sam vec zeludac , pre godinu i po, imam dijagnozu gastritisa, pijem Ranisan. helikobakterije sam radila skoro i negativan je.Zeludac me ne boli , nije mi muka ali bol u ledjima odgovara visini zeludca. Prosle zime sam za par meseci izgubila 7 kg. Navodno zbog stitne zljezde. Sada imam 52 kg 162cm.
Sta mi savetujete?
Sta mi savetujete?
Imam 43 godine i veoma cudne simptome. Vec duze vreme kasljem ali samo nocu kada lezim, kasalj je suv i jak. Pre dva meseca sam popila kutiju amoksicilina i Altiprim sirup, na kratko mi bilo bolje. Nocas sam vec kasljala ali i pre p.. Otisla kod dr, primila me odmah i uradila EKG i pogledala kiseonik u krvi. Sve je ok. kaze ona sumnja na srce!!!! Ja sam rekla da mislim da je ipak od zeludca, posto imam bolove izmedju dve plecke , malo nize, posle jela. Bol je jaka i traje oko pola sata. Snimala sam vec zeludac , pre godinu i po, imam dijagnozu gastritisa, pijem Ranisan. helikobakterije sam radila skoro i negativan je.Zeludac me ne boli , nije mi muka ali bol u ledjima odgovara visini zeludca. Prosle zime sam za par meseci izgubila 7 kg. Navodno zbog stitne zljezde. Sada imam 52 kg 162cm.
Sta mi savetujete?
Sta mi savetujete?
-
- Novi član
Tezina mi je u skaldu sa visinom,oko 50kg teska oko 160 visoka,pritisak mi je u redu.Nemam neke druge simptome.Da li mozda znate o cemu je rec,sa cim je to povezano?
-
- Novi član
A da moram da napomenem da sam po prirodi veoma nervozna osoba.Negde sam citala da stres stetno utice i na creva tj.stomak,pa da li mozda to ima neke veze?
Mia-to je najverovatniji uzrok tvojim problemima, Moras naci nacina da se oslobodis stresa--ili kroz fizicku relaksaciju (vise fizicke aktivnosti)-sto je najpreporucljivije, ili lekovima.
Najveci korak napretka je shvatiti da imas problem sa stresom-nervozom i posle ces lakse srediti svoj nervni sistem a time i ostale tegobe.
Bitno je da nisi od onih koji kazu ,, Nisam ja lud-a da pijem lekove za zivce,, to je najgora solucija, mada je sigurno najbolje to uciniti nekom promenom u zivotu-promeniti posao,mesto stanovanja,partnera,hobi, uglavnom posmatraj sebe i zakljuci sta ti najvise smeta i pokusaj promeniti bar malo.
Dobro bi bilo piti caj od kantariona-naravno treba duze piti i biti uporan-dosta pomaze.STO MANJE SEDENJA-LEZANJA.
SRECNO
Mamasaki---ranisan je jako dobar i potrebno je malo duze piti i sigurno nece izostati rezultati--sasvim je moguce da je to refleksni bol od gastritisa.Takodje kantarion tu dosta pomaze jer on je dobar i za nervni sistem i za probavne organe istovremeno.
SRECNO
Najveci korak napretka je shvatiti da imas problem sa stresom-nervozom i posle ces lakse srediti svoj nervni sistem a time i ostale tegobe.
Bitno je da nisi od onih koji kazu ,, Nisam ja lud-a da pijem lekove za zivce,, to je najgora solucija, mada je sigurno najbolje to uciniti nekom promenom u zivotu-promeniti posao,mesto stanovanja,partnera,hobi, uglavnom posmatraj sebe i zakljuci sta ti najvise smeta i pokusaj promeniti bar malo.
Dobro bi bilo piti caj od kantariona-naravno treba duze piti i biti uporan-dosta pomaze.STO MANJE SEDENJA-LEZANJA.
SRECNO
Mamasaki---ranisan je jako dobar i potrebno je malo duze piti i sigurno nece izostati rezultati--sasvim je moguce da je to refleksni bol od gastritisa.Takodje kantarion tu dosta pomaze jer on je dobar i za nervni sistem i za probavne organe istovremeno.
SRECNO
korisnik1mia,
само да се надовежем на Васин пост и његове предлоге.
Фали ти још које кило. Ако имаш теже кости, онда ти фали мало више кила. Женска особа мора да има мало салца ради депоновања хормона.
Стрес и нервоза за последицу имају грчење мишића што даље изазива поремећај циркулације. Ако по природи имаш лошију циркулацију, то ће изазвати додатне проблеме са загревањем тела.
Ако имаш хладна леђа, која постају још хладнија због наведеног грчења мишића, то може да доведе до блокаде мишића у крстима и проблема са нервима који воде према ногама.
Пошто имаш проблема са циркулацијом, то може да изазове и проблеме са цревима и јајницима и да изазове ефекат као да си се прехладила.
Предлог за смањење последица нервозе и стреса:
- магнезијум
- комплекс Б витамина
- витамин Ц
- гвожђе (искључиво квалитетно и слабоконцентровано)
Предлог за смањење последица од хлађења мишића:
- вежбе разгибавања - свако јутро по 20 минута
- седи на нечем топлом (електрично јастуче) 30 минута дневно
- истовремено са седењем, стопала држи у топлој води, такође 30 минута дневно
- после тог загревања добро се обуци и немој да идеш на хладноћу
- квалитетна масажа леђа, нарочито раменог појаса и крста
На мом сајту погледај витамине и минерале које користим. Ако купиш неке обичне, нећеш имати ефекта.
Надам се да нисам ништа заборавио.
само да се надовежем на Васин пост и његове предлоге.
Фали ти још које кило. Ако имаш теже кости, онда ти фали мало више кила. Женска особа мора да има мало салца ради депоновања хормона.
Стрес и нервоза за последицу имају грчење мишића што даље изазива поремећај циркулације. Ако по природи имаш лошију циркулацију, то ће изазвати додатне проблеме са загревањем тела.
Ако имаш хладна леђа, која постају још хладнија због наведеног грчења мишића, то може да доведе до блокаде мишића у крстима и проблема са нервима који воде према ногама.
Пошто имаш проблема са циркулацијом, то може да изазове и проблеме са цревима и јајницима и да изазове ефекат као да си се прехладила.
Предлог за смањење последица нервозе и стреса:
- магнезијум
- комплекс Б витамина
- витамин Ц
- гвожђе (искључиво квалитетно и слабоконцентровано)
Предлог за смањење последица од хлађења мишића:
- вежбе разгибавања - свако јутро по 20 минута
- седи на нечем топлом (електрично јастуче) 30 минута дневно
- истовремено са седењем, стопала држи у топлој води, такође 30 минута дневно
- после тог загревања добро се обуци и немој да идеш на хладноћу
- квалитетна масажа леђа, нарочито раменог појаса и крста
На мом сајту погледај витамине и минерале које користим. Ако купиш неке обичне, нећеш имати ефекта.
Надам се да нисам ништа заборавио.