Pritisak u stomaku
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Pritisak u stomaku
mamasaki, пажљиво ми одговори на следећа питања.
Да ли нагону за кашљањем претходи прескакање срца или неко треперење у пределу срца?
Да ли се нагон за кашљањем јавља увек приликом лежања или само када одеш на спавање?
Да ли се болови између плећака повећавају приликом дубоког удисања или приликом притискања мишића између плећки који иду уз кичму?
Да ли су ти укочени ти мишићи између плећки који иду уз кичму и да ли имаш некакве чворове у њима?
Да ли нагону за кашљањем претходи прескакање срца или неко треперење у пределу срца?
Да ли се нагон за кашљањем јавља увек приликом лежања или само када одеш на спавање?
Да ли се болови између плећака повећавају приликом дубоког удисања или приликом притискања мишића између плећки који иду уз кичму?
Да ли су ти укочени ти мишићи између плећки који иду уз кичму и да ли имаш некакве чворове у њима?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 11:20 pm
Hvala vam puno na savetima.Potrudicu se da ucinim sta mogu.Samo da napomenem,zanima me i to sta je,ponekad osetim sasvim malo sa leve strane od kuka neku kao zilu i ne znam zasto al sve mislim da je ta zila(koja je nekad malo nadujena a nekad ne) uzrok tih mojih problema.Kad tu pritisnem osecam kao neki vazduh,odnosno gasove,i kad obavim veliku nuzdu to se povuce.Cesto mi se desi to ujutru dok jos lezim u krevetu.Nisam znala kako da vam objasnim pa sam nasla neku sliku i malo je obelezila u paintu.Ta zila je ovo crveno u 1,a bol ponekad osetim u tacki 2.Sta je to?

Тачка 1 - дебело црево. Код тврђе столице или када се дебело црево напуни ту се може опипати тврдо место.
Тачка 2 - не знам. Мој савет је да узмете анатомски атлас па проанализирате. Можда би и неки добар хирург могао да припомогне.
Тачка 2 - не знам. Мој савет је да узмете анатомски атлас па проанализирате. Можда би и неки добар хирург могао да припомогне.
-
- Novi član
A da li je mozda nesto ozbiljnije,da li moze da bude ozbiljnije sa takvim simptomima?
Vasa -Hvala ti na odgovoru, pocela sam Ranisan piti jutros. Danas se osecam mnogo bolje. Mada me jos bolucka tu izmedju plecki. Ali sam danas jela meksu hranu i pila puno tecnosti.
aa_aca Evo i tebi da odgovorim. 1. Ne, nema preskakanja ni treperenja srca.
2. Kasljem samo kad odem da spavam nocu
3. Bolovi nemaju veze sa dubokim disanjem, kada se pritisne misic , ne osecam bol.
4. Nisu ukoceni misici , mada mi jako prija masiranje tog dela,nemam cvorove. Imam degenerativne promene vratnog dela.
Sta mislis? Na misice sam i ja mislila.Al ne znam.
aa_aca Evo i tebi da odgovorim. 1. Ne, nema preskakanja ni treperenja srca.
2. Kasljem samo kad odem da spavam nocu
3. Bolovi nemaju veze sa dubokim disanjem, kada se pritisne misic , ne osecam bol.
4. Nisu ukoceni misici , mada mi jako prija masiranje tog dela,nemam cvorove. Imam degenerativne promene vratnog dela.
Наравно да може, али мора да постоји још неки поремећај као показатељ. Ултразвук би могао да буде једна од првих анализа, наравно уз крвну слику и мокраћу.korisnik1mia napisao:A da li je mozda nesto ozbiljnije,da li moze da bude ozbiljnije sa takvim simptomima?
Не смеш нагло да повећаш унос течности.mamasaki napisao:...... Imam degenerativne promene vratnog dela.
Тешко да је срце узрок проблема. Вероватно ти је у просторији сув ваздух или имаш прашине или гриња у јастуку па ти изазива надражај на кашаљ. Можда је у питању и нека блага упала душника или чак алергија на нешто из собе или са кревета.
Мало ми је чудно да ти толико прија масирање тог леђног дела, а да немаш проблема с њим. Узгред, чворови које сам спомињао нису на површини и не могу тако лако да се опипају. То може само онај ко зна шта тражи.
Необично ми је да имаш дегенеративне промене вратног дела кичме а остало је у реду. Нешто ту не штима.

-
- Novi član
Na ultrazvuku su srekli da je sve u redu,kao i sa krvnom slikom i mokracom.
snimala sam magnetnom sva tri segmenta kicme i samo na vratnom delu ima promene.
To za grinje, alergiju , suv vazduh sam i ja mislila.
Najvise me brine da nije jednjak . danas sam dobro. Nisam kasljala nocas.
ne znam ni ja.
Ipak, hvala na odgovoru, mada me zabrinulo ono "nesto tu ne stima"
To za grinje, alergiju , suv vazduh sam i ja mislila.
Najvise me brine da nije jednjak . danas sam dobro. Nisam kasljala nocas.
ne znam ni ja.
Ipak, hvala na odgovoru, mada me zabrinulo ono "nesto tu ne stima"
Онда промени лекара и потражи да ти неко други уради УЗ преглед с нагласком на ту локацију.korisnik1mia napisao:Na ultrazvuku su srekli da je sve u redu,kao i sa krvnom slikom i mokracom.
Како једњак може да изазове кашаљ? Не може.mamasaki napisao:.... Najvise me brine da nije jednjak . danas sam dobro. Nisam kasljala nocas.ne znam ni ja. Ipak, hvala na odgovoru, mada me zabrinulo ono "nesto tu ne stima"
Можда нешто не штима код дијагностичара, а можда код тебе. У сваком случају почни да радиш вежбе за врат и рамени појас. Само пази када радиш вежбе за врат да га не повредиш. Можда би могла да пробаш терапију сталним магнетима. Знам да код неких људи са великим дегенеративним променама магнети у корену главе изазивају мучнину и вртоглавицу. Скокни до мог сајта па прочитај.
-
- Novi član
Opet ja sa mojom temom.Zanima me da li je moguce da se slepo crevo tj. taj "crvuljak" nalazi sa leve strane stomaka?