Preparat gvodza Fe za malokrvnost
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Preparat gvodza Fe za malokrvnost
Da li postoji neki preparat gvodza Fe za lecenje malokrvnosti a da je recimo namenjen trudnicama ili starijim osobama koji bi ga lakse podnosili pri uzimanju ?
Živim u Srbiji , Beogradu i uzimao sam fermit od 100 mg u toku obroka ali mi nije prijao , imao sam mucninu i povracanje .
U apoteci su mi rekli da je dobar „ Actiferin Fe ” ali on se već izvesno vreme ne prodaje u apotekama u Beogradu.
Da li postoji neki bolji preparat Fe koji se lakse podnosi ?
Koju hranu treba uzimati da bi se povecalo Fe i smanjila malokrvnost?
Šta uzimati od mesa a šta uzimati od povrca / voca ?
Živim u Srbiji , Beogradu i uzimao sam fermit od 100 mg u toku obroka ali mi nije prijao , imao sam mucninu i povracanje .
U apoteci su mi rekli da je dobar „ Actiferin Fe ” ali on se već izvesno vreme ne prodaje u apotekama u Beogradu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja ti preporucujem da u prodavnici zdrave hrane kupis algu spirulinu u prahu. Mesam je sa sokom od borovnice (tako se najmanje primecuje zelena boja) i gvozdje ce ti se brzo popraviti. Ja sam probala svakakve preparate iz apoteke i nista mi nije pomoglo. Spirulina stvarno deluje.
pozz
pozz
"Mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogucnosti krije u sebi svako zivo stvorenje, i ne slutimo sta sve mozemo...To se otkriva samo u velikim i izuzetnim trenucima kao sto su ovi u kojima Aska igra za svoj vec izgubljeni zivot."
Ja sam u drugom stanju i slabokrvna sam. Pijem tablete ferrogradumet, jedna dnevno, uglavno ujutro sa sokom od narandze. Nemam nikakvih problema, mada se javlja konstipacija od svih tih gvozdjenih preparata. E sad, ako se pojavi zatvor stolice to znaci da samo gvozdje nije u potpunosti iskorisceno, i izbacuje se u vidu tvrde stolice. Da bi se to regulisalo, t.j. u potpunosti iskoristilo iz tablete, ove tablete se OBAVEZNO uzimaju sa C vitaminom (FE + C vit. = bolja krvna slika). Zato mi je lekar rekao da ih uzimam pre jela, sa sokom od narandze. Ako nemam sok, ja sa vodom, ali odma nakon toga pojedem par kivija, ili nesto drugo od hrane sto ima barem malo C vitamina u sebi. (jagode, mandarinu, paradajz....ma bilo sta).
Ovde gde sam, za tu svrhu proizvode se tablete Ferrogradumet + C vit , (skuplje su) ali bar znas da kad popijes jednu, namirio si se za ceo dan.
E, jos jedna bitna stvar: Nikako se ne uzimaju sa mlekom, sirom, t.j. sa necim sto sadrzi kalcijum. (to ponistava njihovo dejstvo). Znaci 2 sata pre, i dva sata posle uzimanja Fe. tablete, ne smes jesti mlecne proizvode, piti belu kafu, i tako to...
Eto, ovo sve mi je rekao lekar, a ja ti prenosim.
Poz.
Ovde gde sam, za tu svrhu proizvode se tablete Ferrogradumet + C vit , (skuplje su) ali bar znas da kad popijes jednu, namirio si se za ceo dan.
E, jos jedna bitna stvar: Nikako se ne uzimaju sa mlekom, sirom, t.j. sa necim sto sadrzi kalcijum. (to ponistava njihovo dejstvo). Znaci 2 sata pre, i dva sata posle uzimanja Fe. tablete, ne smes jesti mlecne proizvode, piti belu kafu, i tako to...
Eto, ovo sve mi je rekao lekar, a ja ti prenosim.
Poz.
Re: Preparat gvodza Fe za malokrvnost
Gledajte.. imam 15 godina.. bled sam, ponekad imam vrtoglavicu, a ponekad me cesce boli glava (evo sad)... i ja sam juce gledao uzroke malokrvnosti kupio ovaj lek "TOTHEMA" i sad uzeo sam to.. otvorio onu anpulu gore pa je okrenuo ka casi pa otvorio drugi deo i tecnost je izasla i razblaczio sam sa vodom u 2dl... i sad nisam siguran da li dalje da pijem? mozda nisam malokrvan mozda od viska gvozdja dobijem trovanje vitaminima tj. vitaminozu!Vadio sam krv sad za lekarsko za upis u srednju skolu ali nisu mi nista rekli.. doktorka je samo uzela one rezultate (ja sam samo video na rezultatima da imam leukocite valjda poviseno... nznm) i napisala uvernje da sam zdrav... I sad sta mislite? jel opasno da nastavim ovih dvadeset ampula da uzimam po jednu dnevno (svih 20)!Takodje mi je puls 90.. oko tako vise ponekad takodje sam cuo da je to kad srce hoce da dodje do vise krvi kuca jace i da je uzrok takodje malokrvnost. e sad u ovom mentalnom leku pise da ne uzimam lek ako ne IZLECIM uzrok -.-
P.S ja sam popio danas samo 1 malo sam zivnuo (a mozda sam umislio
)
P.S ja sam popio danas samo 1 malo sam zivnuo (a mozda sam umislio

Rekla bih da si ipak umislio.darktwen napisao:
P.S ja sam popio danas samo 1 malo sam zivnuo (a mozda sam umislio)

Ako ti doktorka ništa nije rekla, onda je gvožđe verovatno u normalnim granicama. Moj savet je da poneseš taj rezultat krvi, odeš do lekara opšte prakse i kažeš mu da imaš glavobolje i vrtoglavice. Onda će on da uradi detaljnija ispitivanja, a možda te i pošalje kod neurologa.
?!darktwen napisao:Gledajte.. imam 15 godina.. bled sam, ponekad imam vrtoglavicu, a ponekad me cesce boli glava (evo sad)... i ja sam juce gledao uzroke malokrvnosti kupio ovaj lek "TOTHEMA" i sad uzeo sam to.. otvorio onu aMpulu gore pa je okrenuo ka casi pa otvorio drugi deo i tecnost je izasla i razblazio sam sa vodom u 2dl... i sad nisam siguran da li dalje da pijem?
mozda nisam malokrvan mozda od viska gvozdja dobijem trovanje vitaminima tj. vitaminozu!

gvozdje nije VITAMIN nego MINERAL, pa tako ni ne mozes dobiti od gvozdja 'trovanje vitaminima' tj predoziranje vitaminima ili vitaminozu.
ako imas dovoljno gvozdja u organizmu i dobru krvnu sliku i pravilno se hranis, onda uopste nemas potrebu za ovakvim preparatima. to nikada ne uzimaj na svoju ruku! color]
darktwen napisao:Vadio sam krv sad za lekarsko za upis u srednju skolu, ali nisu mi nista rekli.. doktorka je samo uzela one rezultate (ja sam samo video na rezultatima da imam leukocite valjda poviseno... nznm) ...
*poviseni leukociti se javljaju u slucaju neke bakterijske infekcije, a snizeni u slucaju virusne infekcije...
darktwen napisao:I sad sta mislite? jel opasno da nastavim ovih dvadeset ampula da uzimam po jednu dnevno (svih 20)!
*ako si to uzeo sam na svoju ruku bez preporuke lekara, opasno je.
procitaj sta pise u uputstvu tog leka, koje su sve nuspojave predoziranja gvozdjem.
takodje, za svaki lek koji dobijes, treba da procitas uputstvo za koriscenje i nuspojave.
darktwen napisao:Takodje mi je puls 90.. oko tako vise ponekad takodje sam cuo da je to kad srce hoce da dodje do vise krvi kuca jace i da je uzrok takodje malokrvnost. e sad u ovom mentalnom leku pise da ne uzimam lek ako ne IZLECIM uzrok -.-
mentalnom leku?!

sta je tebi lekar lepo rekao, tako i radi, i ne izmisljaj bolesti koje nemas!
a puls 90 je normalan za sve one sa nizim krvnim pritiskom i za one koji sene bave sportom ili redovnom fizickom aktivnoscu...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
dlekic napisao:Da li postoji neki preparat gvodza Fe za lecenje malokrvnosti a da je recimo namenjen trudnicama ili starijim osobama koji bi ga lakse podnosili pri uzimanju ?
nista Heferol, Tot`hema amp., to nista ne pomaze. to su vestacki oblici gvozdja koje nase telo jako tesko apsorbuje jer nije u prirodnom helatnom obliku.
ja sam Heferol i jos stosta koristila i nista. od Heferola mi se krvna slika za 3 meseca vratila cak na pocetak - eritrociti tik ispod donje granice.
pomaze jedino neki preparat HELIRANOG gvozdja, to moze da se dobije i na recept, trazite od lekara to.
uz to treba piti vitamin C.
sto se ishrane tice, najbolje pomaze sok od cvekle. sok od cvekle svaki dan. ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane sok od presne cvekle. po otvaranju se treba utrositi za 3-4 dana. takodje uz sok od cvekle piti vitamin C, ili limunov sok iscediti unutra (pola limuna na jednu casu).
doduse, sok od presne cvekle mozete i sami praviti, ali je malo smor, i treba imati jako dobar sokovnik.
jedite dosta zelene salate sa prelivom od limuna i maslinovog ulja.
pera od mladog crnog luka, spanac, kopriva, brokoli. i svo ostalo povrce uz to.
jedite govedju dzigericu (pilecu jetru ne, nema dovoljno gvozdja, a ima puno toksina, antibiotika i holesterola. ovo jedino ne vazi ako se radi o organskom piletu sa farme koje je paslo travu i jelo organsku hranu i nije dobijalo antibiotike).
konjsko meso je takodje jako dobar izvor gvozdja.
alge takodje.
od voca svo crveno voce a narocito: kupine, borovnice, crno grozdje, sljiva, maline, visnje...
od biljaka (pomocni cajevi): kopriva, islandski lisaj, lucerka(detelina).
dobro je i jesti hleb 'Tonus' od proklijalih zrna psenice.
ako se u ishrani primenjuje redovno i svakodnevno sve ovo zajedno, lekovi su nepotrebni,
osim ako se radi o jako velikom deficitu gvozdja.
a to narocito vazi za trudnice, kojima treba gvozdje nadoknaditi sto pre zbog ocuvanja zdravlja i pravilnog razvoja ploda...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski