Prekomerno znojenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

violet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2003 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od violet »

Imam jedan vrlo neprijatan problem.Jako puno se znojim ispod pazuha(znoj ide nekontrolisanou velikim kapima. Ove tegobe sam imala i ranije, ali znojenje je sve obilnije i obilnije. Probala sam svakakve dezodoranse... neki doktori su rekli da je u pitanju pojacano lucenje znojnih zlezda..., sta god da je ne znam kako da otklonim ili barem ublazim ovakvo znojenje. Nedavno sam u nekom hrvatskom casopisu procitala da postoji inekcija za ovakav problem, koja ga garantovano otklanja. Da li to stvarno postoji i ako postoji - kako se moze doci do nje? A ako ne , da li mi mozete nesto drugo preporuciti? :sad:Ima li pomoci za ovo?

<font size=-1>[ This Message was edited by: violet on 2003-03-03 20:42 ]</font>
Johnny_kG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 4:51 pm

Post od Johnny_kG »

Ja imam apsolutno isti problem! Ne moram nishta da radim, da sedim u sobi gde je -20stepeni, ja cu da se znojim! I to znoj pada u krupnim kapima! Posle 20 min. imam ogromne krugove ispod pazuha! Poludecu! Ne mogu da nosim omiljene majc, jer se na njima strashno poznaje kada se oznojim!
Dajte tu injekciju!!! Ako reshava problem, platicu, kol`ko da koshta, da koshta!!! Strashno je neprijatno! Ne mozete da se oslobodite i uvek imate osecaj kao da ste se ``upishali`` ispod pazuha!!! Nemam problem sa mirisom... Jednostavno se kupash, i majcu samo jednom nosish i onda peresh!!!
HELP!!! :cry:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postoji posip protiv hiperhidroze koji se koristi za stopala, moze se isti koristiti i za pazuh. Samo recite u apoteci da vam naprave.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Johnny_kG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 4:51 pm

Post od Johnny_kG »

Hvala Ivice! Probacu i sa tim, ali u mom slucaju, teshka posla ... Dajte jos mogucih reshenja ...
Katjas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 13, 2006 3:28 pm

Post od Katjas »

A jel bi mogli da nam kazete kako se taj posip zove?
I jel to neki kao bebi puder prasak?
Hvala na odgovoru! :)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

samo tako recite u apoteci - posip protiv hiperhidroze. To je magistralni preparat, parve ga sve ozbiljnije apoteke, ima u sebi cink, talk itd.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

Sumnjam da će vam biti prijatno i jednostavno da nanosite magistralni preparat u prahu ispod pazuha. Osim toga većina dezodoransa, osim ako izričito ne kupujete one bez, sadrže u sebi antiperspirante, supstance koje sprečavaju znojenje. Ovi su (antiprespiranti) daleko efikasniji od talka i cink-oksida koji se nalaze u magistralnim pripravcima.
Osim toga, koliko godina imate (važno je jer postoje periodi u razvoju kada je pojačano lučenje sasvim normalno) i koliko dugo ovaj problem postoji.
stručni saradnik na www.*
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Pa nesto antiperspiranti ne deluju :-?
Ako mislite na ove obicne npr niveine u stiku ili tako neke roll on..?
Cini mi se da mi je stvarno isto da li ih stavim ili ne, nemam problem sa neprijatnim mirisima, vec samo sa pojacanim znojenjem i to samo na tom mestu..a traje dugo, godinama, stim sto ranije nisam obracala toliko paznju na to, nije me toliko nerviralo..Imam 23 godine..i pocinje bas da mi smeta sve vise i vise.. :cry:
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Ne mogu da izmenim poruku..
Htela sam da dopisem jos da sam otprilike pred kraj osnovne skole isla na depilaciju i tog dela (mama mi je rekla da je to ok ,cak je i ona bila samnom :-? )Da li ima veze sa tim?
Cula sam za neke kremice sto se mazu uvece pa smire te zlezde valjda..Ali toga koliko ja znam nema kod nas u zemlji?
Hvala vam unapred za odgovore! :P
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član

Post od mrphVlada »

Postoji ego-deo krema ali su rezultati različiti. Ima zadovoljnih i onih koji posle trećeg dana nanošenja više nemaju efekat. Vichy u svojoj kolekciji ima antiprespirante za sedam dana, 48 ili 24 sata. Antiperspiranti se zaista moraju ograničeno da koriste, pa posle nekog vremena morate da pređete na dezodoranse koji ih ne sadrže.
Da li osim prekomernog znojenja imate još neki problem, tremor (drhtanje ruku) ili pojačano lučenje pljuvačke, masnu ili seboroičnu kožu?
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Pored toga nemam nikakav drugi problem od navedenih, nikada nisam imala nikakvih problema sa kozom! Ni drhtanje ruku!Ne znam sta je seboreicna koza ali da je imam verujem da bih znala! :P
Nekada su mi hladnije ruke i noge..to je valjda slabija cirkulacija..(uvek nosim carapice i dok spavam da mi ne bude hladno :oops: )
Zar Ego krema nije samo za neprijatne mirise?
A kakvi su to Vichy antiperspiranti?
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član

Post od mrphVlada »

O vichy kolekciji možete dobiti vrlo detaljne informacije u svakoj apoteci koja je ovlašćena za distribuciju. Ovo je linija medicinske kozmetike i moja Vam je preporuka da probate sa njihovim preparatima.
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Probacu sa Vichy!
Nadam se da ce mi pomoci!
Hvala na odgovorima! :P
Yelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 15, 2006 11:08 pm

Post od Yelena »

Imam isti problem sa prekomernim znojenjem, s tim sto pored toga imam i tremor (drhtanje ruku) i masnu kožu, za pojacano lucenje pljuvacke nisam sigurna, pa me jako zanima na sta to ukazuje?
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član

Post od mrphVlada »

Lučenje žlezda reguliše vegetativni nervni sistem. Pojačana aktivnost znojnih i lojnih žlazda povećava mogućnost za pojavu promena na koži i kosi, tako da tzv tonus vegetativnog sistema može biti uzrok. Kada je taj tonus povećan moguće su i pojave tahiaritmija, tremora, "nervoza" želuca.
Da bi se bilo šta od toga ustanovilo, neophodan je lekarski pregled, te se tek na osnovu mišljenja lekara i njegove preporuke mogu preduzeti bilo kakve sistemske aktivnosti.
Odgovori