Mozda to nije stvar za dermatologa?
Hvala na odgovoru unapred

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
To je intervencija koja se decenijama radi u svetu, podlezu joj pacijenti sa odredjenim preciznim indikacijama, kako je lepo lekar i naveo - kao i svaka druga intervencija ne radi se bez indikacija ili iz hira. Da li ce se raditi ili ne odlucuje lekar posle detaljne dijagnostike i pregleda pacijenta. Sta bi trebalo da se prokomentarise?d1 napisao:http://www.blic.co.yu/vojvodina.php?id=22798
Може ли неко ко је стручан да прокоментарише мало?
Зачудило ме је то јер су ми сви до сад рекли да не постоји начин да се прекомјерно знојење заустави.И за ово први пут чујем.Garfield napisao:To je intervencija koja se decenijama radi u svetu, podlezu joj pacijenti sa odredjenim preciznim indikacijama, kako je lepo lekar i naveo - kao i svaka druga intervencija ne radi se bez indikacija ili iz hira. Da li ce se raditi ili ne odlucuje lekar posle detaljne dijagnostike i pregleda pacijenta. Sta bi trebalo da se prokomentarise?d1 napisao:http://www.blic.co.yu/vojvodina.php?id=22798
Може ли неко ко је стручан да прокоментарише мало?
Imao sam ogroman problem. Neprestano znojenje me je maltretiralo oko 10 godina. Kad god izadjem iz kuce( ponekad i u kuci)poceinjem neprestano da se znojim pod pazuhom(pa bilo je i po 10 sati). Ogromne fleke na majici, duksu, neprijatan miris, STRASNO...Kupovao sam razne kreme, sapune, sva ostale gluposti dok pre 5 dana nisam otkrio jedinu stvar koja znojenje moze totalno spreciti. To je sprej od 30ml, naruchuje se iz Engleske putem neta(WWW.ODOBAN.COM). Kosta 18 dolara.(Otvorite racun u Rajfajzenu(20 evra) i uzmete karticu za kupovinu preko neta), naruchite i za 10 dana je u vasim rukama i totalno prestajete da se znojite. Neverovatna stvar.Naprskate pred spavanje i ujutru operete pazuh.Mozete prskati stopala, celo, sta god. Sredstvo je ludnica. Ne zaludjujte se glupostima , ovo je jedino, definitivno resenje. Opet cete moci ziveti normalan ziot. Ja i dalje ne verujem da sam totalno prestao sa se znojim. Raspitivao sam se o Botoksu, operaciji vadjenja zlezda, psihoterapiji.Sve su to gluposti, vrlo opasne i nijedna problem ne resava potpuno, kao ovo chudo. Ljudi koji koriste sprej kazu da je bocica dovoljna za prvih godinu dana , a posle toga valjda se ne znojite nikada.Puno pozdrava.mrphVlada napisao:Lučenje žlezda reguliše vegetativni nervni sistem. Pojačana aktivnost znojnih i lojnih žlazda povećava mogućnost za pojavu promena na koži i kosi, tako da tzv tonus vegetativnog sistema može biti uzrok. Kada je taj tonus povećan moguće su i pojave tahiaritmija, tremora, "nervoza" želuca.
Da bi se bilo šta od toga ustanovilo, neophodan je lekarski pregled, te se tek na osnovu mišljenja lekara i njegove preporuke mogu preduzeti bilo kakve sistemske aktivnosti.