Prekid veze zbog dijabetesa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

mustbetough
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm

Post od mustbetough »

1) Dobro se zabavi, bar na kratko sa ljudima koje volis.
2) Nije te ni volela nesto posebno. BIli ste zajedno dok joj je to prijalo i odgovaralo. KAd joj je nadoslo da to malo promeni, vezala se za taj razlog.
3) Postoji mogucnost da si je "previse" opterecivao pricom o tome. Jer to je bolest sa kojom moze lepo da se zivi, da se vodi racuna doduse o svemu i svacemu, ali je i nepotrebno da se konstantno o tome prica i na taj nacin trazi resenje. Jer sa kim god smo, i koliko god nam znacila podrska momka, devojke, porodice, vazno je da se borimo i nosimo SAMI sa onim sto nosimo u sebi. Obrni, okreni, na svetu sam si.
4) I treba koristiti sva sitna i krupna zadovoljstva koja nam zivot pruza, jer bili zdravi ili bolesni, ne znamo da li cemo jos sutra biti zivi. RAzlicite stvari se desavaju.
5) A sigurna sam da znas o sebi da brines i da imas podrsku i sa mnogo drugih strna osim nje.
6) Svi smo imali raskide, pa je delovalo tragicno, ali kad vreme prodje, vidimo da smo bili glupi sto smo tako razmisljali. Jer se ispostavi da su stvari potpuno drugacije u odnosu na ono kakvim smo ih u ranije posmatrali.
7) a na kraju krajeva, mozda ti se i vrati, a ti razmisli da li je pametno da to prihvatis................
I jos mnooooooooogo toga ima ovde da se kaze. Jer je tema vrlo kompleksna. GLavu gore.

POZZZ
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Ne treba osudjivatu djevojku. Svi smo mi razliciti i savko do nas ne moze da tolerise nesto. Nekome je to prevara, nekom nepostovanje, nekom bolest, nekome laz...

Kako god, jasno je da ces biti srecan sa zenom kojoj tvoja bolest nece biti problem.

Postujem tvoju iskrenost i cinjenicu da si joj za svoju bolest rekao na pocetku veze!
Zlaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 2:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Zlaki »

Ja nju ne osuđujem, ali smatram da je ipak imala vremena i trebala kako zbog sebe tako i zbog mene, ranije donijeti neke odluke kako bi sve ovo lakše podnijeli.

Tolerisati laž, prevaru ili nepoštovanje nije isto što i tolerisati bolest, jer bolest niko nije izabrao i ona može baš svakog zadesiti. Uostalom, kada ti je do nekoga stalo, prihvatit ces ga i voljeti kako zdravog, tako i bolesnog. Dijabetes je još i 'dobra' bolest kakvih ima, jer se s njom može voditi jako dobar i uredan život uz određenu disciplinu.
Na kraju krajeva, ako misli da može nađi nekoga ko je savršen, bit će u velikim problemima.
Hvala na podršci i savjetima.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Zlaki napisao:Ja nju ne osuđujem, ali smatram da je ipak imala vremena i trebala kako zbog sebe tako i zbog mene, ranije donijeti neke odluke kako bi sve ovo lakše podnijeli.

Tolerisati laž, prevaru ili nepoštovanje nije isto što i tolerisati bolest, jer bolest niko nije izabrao i ona može baš svakog zadesiti. Uostalom, kada ti je do nekoga stalo, prihvatit ces ga i voljeti kako zdravog, tako i bolesnog. Dijabetes je još i 'dobra' bolest kakvih ima, jer se s njom može voditi jako dobar i uredan život uz određenu disciplinu.
Na kraju krajeva, ako misli da može nađi nekoga ko je savršen, bit će u velikim problemima.
Zrelo razmisljanje.Glavu gore :D
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Zlaki napisao:Ja nju ne osuđujem, ali smatram da je ipak imala vremena i trebala kako zbog sebe tako i zbog mene, ranije donijeti neke odluke kako bi sve ovo lakše podnijeli.

Mozda ce naci nekog ko laze, ali joj to nece zasmetati toliko koliko joj je zasmetala tvoja bolest. Osim toga, zar nije sasvim posteno i od nje sto je, gledajuci sve to par godina, procijenila da ne moze s tobom dalje u zivot i to ti i rekla.
Zamisli da je takav zakljucak izvela nakon udaje za tebe...
Zlaki
Novi član
Novi član

Post od Zlaki »

Po takvom razmišljanju svaka bi žena trebala ostaviti svog muža kada oboli, a ljudi oboljevaju i u brakovima.
Enna_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:21 pm

Post od Enna_M »

Zlaki, tek ces kasnije kad prodje malo vremena shvatiti da te ona nije ni bila vredna. Kao sto kazes, mogla je svoju odluku doneti ranije i olaksati svima. Ukoliko je ona zaista tako slaba osoba, zivot s njom i to ne samo tebi vec bilo kome, nece biti nimalo lak. Nikad se ne zna, ona sutra moze dobiti neku bolest mozda puno goru od tvoje i kako ce se s time nositi.

Ali ti glavu gore. I ako ikad ona pozeli da ti se vrati, dobro razmisli. Da je to bila ona prava koja te iskreno voli, ona ne bi nikad ni na trenutak pomislila da te ostavi zbog ovog razloga. Ja ti ovo sve govorim iz vlastitog iz iskustva, jer i moj muz je dobio dijabetes pre nego sto smo se upoznali. Meni nikad nije palo na pamet da ga ostavim zbog toga jer ga volim. On je moja srodna dusa, a ja znam da ces i ti naci svoju. Mlad si i proci ces jos puno lepih stvari i ne dozvoli da te ovo dugo drzi.

I iskreno, svakoj dostojanstvenoj zeni ce pre zasmetati laz i prevara nego bolest kod osobe koju voli.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

krivko napisao:Nije stvar do nje vec do tebe. Svaka djevojka koja postuje sebe bi ucinila isto. Ne mozes biti muskarac i imati fizicke/psihicke nedostatke.
Pogledaj ovu temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=25076
Pozdrav
Ha-ha... kakav si ti pacijent. Ako ti imas komplexe ne moras da ih lecis na drugima. I jos pride reklamiras one svoje drangulije. :evil:

Sa ovim se ne bih slozio - bice da je tada bas bila zaljubljena pa je mogla sve da 'proguta' a onda kada se prirodno ljudi malo ohlade pocnu da razmisljaju drugacije... tako i ona - sebicno je otisla na drugu stranu jer su emocije izbledele a razlog dijabet je samo prica za naivne... pa nemas SIDU pobogu! Doduse nisi rekao da li si tip 1 ili 2, ako si 1 i na insulinu onda jeste teza situacija, ali nista nije toliko strasno ako te ta osoba zaista voli... sto se u njenom slucaju pokazalo kao netacno. Garantujem da nemas dijabetes da bi isto bilo - samo bi neki drugi razlog smislila...
:evil:

glavu gore - ne valja za secer da se nerviras i stresiras, posebno zbog takvih osoba ;)
Bye bye little lady
Rile1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:25 am

Post od Rile1987 »

krivko napisao:Nije stvar do nje vec do tebe. Svaka djevojka koja postuje sebe bi ucinila isto. Ne mozes biti muskarac i imati fizicke/psihicke nedostatke.
Pogledaj ovu temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=25076
Pozdrav
samo cu reci - jezivo! Da covek ne poveruje kakvih ljudi ima...
Jesen stize dunjo moja napisao:
Sa ovim se ne bih slozio - bice da je tada bas bila zaljubljena pa je mogla sve da 'proguta' a onda kada se prirodno ljudi malo ohlade pocnu da razmisljaju drugacije... tako i ona - sebicno je otisla na drugu stranu jer su emocije izbledele a razlog dijabet je samo prica za naivne... pa nemas SIDU pobogu! Doduse nisi rekao da li si tip 1 ili 2, ako si 1 i na insulinu onda jeste teza situacija, ali nista nije toliko strasno ako te ta osoba zaista voli... sto se u njenom slucaju pokazalo kao netacno. Garantujem da nemas dijabetes da bi isto bilo - samo bi neki drugi razlog smislila...
:evil:

glavu gore - ne valja za secer da se nerviras i stresiras, posebno zbog takvih osoba ;)
Sa druge strane, sa ovim se sasvim slazem...

Moj najbolji drug boluje od dijabetesa tip 1. Insulin prima tri puta dnevno, i nema nikakvih problema. Uz dobru ishranu, zdrav zivot i dobro isplanirano vreme, on zivi 100% funkcionalno. Prvi put cujem za ovako nesto... Zao mi je sto si izgubio devojku koja ti je znacila, ali cim te je ostavila zato sto joj je bilo tesko, cimanje, stagod, ona definitivno nije za tebe. Samo napred lave, i glavu gore!

Inace, godinama se druzim sa ovim deckom i izuzev retkih drhtavica, jedina neprijatnost koju sam imao sa njme je to sto ponekad moram da ga cekam 15 minuta da primi insulin, pre nego sto izadjemo :):):)
krivko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 4:25 pm

Post od krivko »

Ja nju ne osuđujem, ali smatram da je ipak imala vremena i trebala kako zbog sebe tako i zbog mene, ranije donijeti neke odluke kako bi sve ovo lakše podnijeli.

Nije ti rekla pravu razlog zasto je prekinula vezu, budi siguran da je nesto precutala (naravno). Shvatices pravi razlog kada se oporavis od dijabetesa, i malo bolje upoznas veooooma komplikovan zenski mentalitet, vrijeme ce ti sve reci. Sada nemoj da se opterecujes time, lijepi trenutci se pamte a rane ce zarasti. Posveti malo vise vremena svom zdravlju!
Pozdrav
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

sreca pa muski mentalitet nije komplikovan!!! :roll:

s druge strane,slazem se sa onima koji su ti rekli -glavu gore!!!jos si mlad ,pobogu,21 godina!!!prave ljubavi tek dolaze!!!normalno je da si povredjen ali ce vremenom i to proci!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Krivko,
Jel ti ovo radis svesno ili nesvesno?
Pusti coveka da cuje razlicita misljenja i dobronamerne savete!
Zlaki
Novi član
Novi član

Post od Zlaki »

Zahvaljujem se svima na savjetima koji su mi dosta pomogli u proteklih par dana da malo bolje razmislim o svemu, o vezi, njenom postupku pa i o svome pogledu na cijelu situaciju. Istina, prekid mi je teško pao (kao i većini), ali poslije svega mislim da bi on vjerojatno uslijedio i bez dijabetisa. Svi oni koji imaju dijabetis ili žive s takvom osobom najbolje znaju da to nije razlog da se voljena osoba odbaci vec naprotiv, tad se stvara prilika da nekome pokazete koliko vam je zapravo stalo.

Kao sto mnogi od vas kazu, ona nije bila ona prava. Ipak imam jedno iskustvo više, mozda ne bas tako pozeljno ali ipak korisno.
Odgovori